Já vím je to asi divné ale ve 13 letech chci pořád domů každé zvíře. Ale jsou tady rodiče známe to každý NE TY SE O NĚJ NEBUDEŠ STARAT! No ale pro rodiče já a některé děti by se o to zvířátko staraly ale rodiče mu nedají možnost. Nabízí dítěti pomoc a sami vybírají stravu, ubikaci atd. A přitom je internet a vaše dítě se může třeba i tady na ifaune poradit jak zvíře/zvířata chovat a můžete mu dat 1000 ať koupí co je potřeba a jediná starost rodičů by měla být když odjíždíte a nebo z náklady alespoň na klec a zvíře a také odvoz. Co si myslíte má každé dítě právo mít doopravdy vlastní zvíře?
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne, dítě nemá právo! a starají se rodiče, minimálně finančně, protože ty ve třinácti nemáš žádný vlastní příjem.
a ona ta zvířata docela stojí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nehledě na to, že takové dítě se může velmi záhy rozhodnout, že už zvíře nebaví a takových bylo a bude.. a co pak s tím zvířetem? skončí na krku rodičům.
takže prostě se zvířaty v rodině je to tak, že ho musí chtít i rodiče a pak si ho může dítě půjčit, nebo má na starost čištění a krmení, ale to je tak všechno.
Co si myslíte má každé dítě právo mít doopravdy vlastní zvíře?
Nemá. Resp. má výlučně po souhlasu zákonných zástupců (např. když rodiče dítěti zvíře pořídí, nemůže někdo přijít a zvíře mu vzít). V tomto je dítě na nich závislé. A je to tak dobře.
Já Vás chápu. Přemlouvala jsem rodiče 8 let, než jsem dostala „povolení“. Ale kdyby naši nakonec nebyli svolní, žádné zvíře bych domů bez jejich vědomí a souhlasu nepřitáhla.