Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2020 17:21
Jitulllnka

XXX.XXX.13.72

Já vím je to asi divné ale ve 13 letech chci pořád domů každé zvíře. Ale jsou tady rodiče známe to každý NE TY SE O NĚJ NEBUDEŠ STARAT! No ale pro rodiče já a některé děti by se o to zvířátko staraly ale rodiče mu nedají možnost. Nabízí dítěti pomoc a sami vybírají stravu, ubikaci atd. A přitom je internet a vaše dítě se může třeba i tady na ifaune poradit jak zvíře/zvířata chovat a můžete mu dat 1000 ať koupí co je potřeba a jediná starost rodičů by měla být když odjíždíte a nebo z náklady alespoň na klec a zvíře a také odvoz. Co si myslíte má každé dítě právo mít doopravdy vlastní zvíře?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2020 17:41

ne, dítě nemá právo! a starají se rodiče, minimálně finančně, protože ty ve třinácti nemáš žádný vlastní příjem.

a ona ta zvířata docela stojí.

19.1.2020 17:42

nehledě na to, že takové dítě se může velmi záhy rozhodnout, že už zvíře nebaví a takových bylo a bude.. a co pak s tím zvířetem? skončí na krku rodičům.

takže prostě se zvířaty v rodině je to tak, že ho musí chtít i rodiče a pak si ho může dítě půjčit, nebo má na starost čištění a krmení, ale to je tak všechno.

20.1.2020 09:43
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Co si myslíte má každé dítě právo mít doopravdy vlastní zvíře?

Nemá. Resp. má výlučně po souhlasu zákonných zástupců (např. když rodiče dítěti zvíře pořídí, nemůže někdo přijít a zvíře mu vzít). V tomto je dítě na nich závislé. A je to tak dobře.
Já Vás chápu. Přemlouvala jsem rodiče 8 let, než jsem dostala „povolení“. Ale kdyby naši nakonec nebyli svolní, žádné zvíře bych domů bez jejich vědomí a souhlasu nepřitáhla.

20.2.2020 20:17
AkaTsubaki

XXX.XXX.209.56

Jako malá jsem měla ráda zvířata, ale psychicky jsem vyzrála až tak v 15-16 letech. Do té doby jsem jejich základní potřeby lajdala. Prostě typické dítě. Takže za mě taky úplně ne. Podle vyspělosti jedince.

Přidejte reakci

Přidat smajlík