Štědřenec odvislý (Laburnum anagyroides) a jeho účinky na jezírko, bazén, studnu...
Daniel_z_hor

XXX.XXX.67.17
Ahoj všem. Mám takový problém. Konečně jsem zakoupil poslední vysněný strom na zahradu. Jde o pravý zlatý déšť, tedy o Štědřenec odvislý (Laburnum anagyroides), který je však skrz/naskrz prudce jedovatý....
Otázka zní: Když opadají listy/květy/lusky/semena a náhodou spadnou do jezírka, kde jsou japonské závojnatky (mazlíci krmeni z ruky), ale pije z něho hromada další zvěře a koček od sousedů, popř. do bazénu nebo studny (dcerka i já jsme také mazlíci, jen krmeni z talířů), co by se mohlo stát? Řešil to někdo/někdy? Stal se někomu průšvih?
Prohledal jsem celý inet, ale zjistil jsem jen to, že mám vlastně celou zahradu osázenou jedůvkami...
Všem děkuji za rady a validní info.
Nejhorší je smrt z vyděšení. Nenechte se otrávit. na netu píše každý radílek co má díru pod zády. Mám doma také několik jedovatých rostlin. Štědřenec, oleandry, břečťan a jiné. Pokud si z něj nebudete vařit čaj tak vám nic nehrozí. Kočky a ptáci vědí co je škodlivé a co je pro ně dobré. Holce hlavně neříkejte, že jsou lusky štědřence jedovaté nebo je vyzkouší. (příklad neolizujte v zimě zábradlí)