Obchodování se psy - ne množírna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2020 19:33
Karolína 33

XXX.XXX.74.133

Zdravím.
Chci se zeptat, zda je skupování psů za pár korun a jejich následný prodej třeba i za několikanásobek ceny trestným činem. Případně, co dělat, když o takovém vím, ale nemohu ho nahlásit.
Díky.

kololol123

22.7.2020 19:47
kololol123

XXX.XXX.96.72

Karolína 33 napsal(a):
Zdravím.
Chci se zeptat, zda je skupování psů za pár korun a jejich následný prodej třeba i za několikanásobek ceny trestným činem. Případně, co dělat, když o takovém vím, ale nemohu ho nahlásit.
Díky.

a proč by měl být?něco koupit a prodat není trestné,pokud je to občas a nepřekročí to podmínku placeni daní a pokud to dělá ve velkém a má na to živnosták tak je vše ok,je to to samé jak výkup exotů,plazů,hlodavců a pokud od vás někdo vykoupil za pár korun štenata a následně je prodal a vás to nyní štve,tak stím asi moc nenaděláte....,normálně je i výkup psů přeci,legální i v zahraničí

22.7.2020 19:56
Karolína 33

XXX.XXX.74.133

Nemají ŽL a nepřiznávají na žádném úřadě. Oficiálně je paní vedena na úřadě jako samoživitelka, kterou však ve skutečnosti není. Tohle dělají od dubna. Mění si jména, tel.čísla i bydliště v inzerátech.

miskkka

22.7.2020 20:58
miskkka

XXX.XXX.246.166

Karolína 33 napsal(a):
Zdravím.
Díky.

Levně nakoupit a draze prodat není tresný čin, ale podstata obchodu. Nevím jak je to dneska, ale platilo, že příležitostný prodej zvířat, kde roční zisk nepřekračoval 20 tisíc nebylo třeba nijak řešit, ani ŽL ani daně...
Co dělat pokud o tom víte a nemůžete to nahlásit - asi se s tím smířit, dělají lidi horší věci.

22.7.2020 21:32
Karolína 33

XXX.XXX.74.133

miskkka napsal(a):
Levně nakoupit a draze prodat není tresný čin, ale podstata obchodu. Nevím jak je to dneska, ale platilo, že příležitostný prodej zvířat, kde roční zisk nepřekračoval 20 tisíc nebylo třeba nijak řešit, ani ŽL ani daně...
Co dělat pokud o tom víte a nemůžete to nahlásit - asi se s tím smířit, dělají lidi horší věci.

Myslíte, že prodej cca 10 psů měs. je příležitostní prodej? Mají výdělek přes 50 000 měs.. Mně nejde o mně, ale o ty lidi, kteří to kupují.

miskkka

22.7.2020 21:47
miskkka

XXX.XXX.246.166

Karolína 33 napsal(a):
Myslíte, že prodej cca 10 psů měs. je příležitostní prodej? Mají výdělek přes 50 000 měs.. Mně nejde o mně, ale o ty lidi, kteří to kupují.

Jak to dokážete, máte od nich faktury? A proč vlastně zachraňovat lidi co to kupují? Jejich svobodná volba, všechno má takovou cenu, jakou je kupující ochoten zaplatit, nebude poptávka-nebude nabídka, toť jediné řešení.

kololol123

23.7.2020 12:48
kololol123

XXX.XXX.96.72

Karolína 33 napsal(a):

a vás to očividně pořádně žere nebo co?pokud budou štěnata špatná,tak se to určitě brzy provalí a kupující si najdou cestu jak si na ně došlápnout.Vás asi jen žere,že jsou na pracáku a našli si kšeft

Přidejte reakci

Přidat smajlík