Olejové skvrny na vodní hladině v želví nádrži.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2020 11:28
amonre

XXX.XXX.24.66

Dobrý den, máte někdo zkušenost s výskytem olejových skvrn na vondi hlavně u želvy v nádrži? Používáme filtraci, řádné osvětlení, krmime sušenymi červy a sušenymi rybičkami, plus nějaké ty doplňky v granulkach a nějaká zelenina.. Cca 3 roky vše oka, teď poslední dobou najednou tohle.. Čím to může být? Uvítám jakékoliv nápady, rady a tipy.. Diky moc.

28.10.2020 15:37
Patrik.01

XXX.XXX.20.247

Jednou se mi to stalo, když nebyla přes noc zaplá filtrace. Ráno jsem ji zprovoznil a vyměnil 1/3 vody a od té doby v pohodě. Ještě k tomu krmení, bylo by více něž vhodné želvě dopřát maso, nejlépe malé celé ryby. Já jim dávám nasekané grundle z makra, ale musí být nesmažené a neslané pochopitelně. Maso musí být syrové a nesmí být tučné, protože želvy ho špatně tráví. Filtr mám nastavený tak, aby byla rampa nad hladinou a tím ji čeřila.

28.10.2020 16:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

krmime sušenymi červy a sušenymi rybičkami, plus nějaké ty doplňky v granulkach a nějaká zelenina..

krmíte úplně špatně
ten "olej" je nejspíš z humusů a konzervantů v amarounech (granulích)¨

na "sušené vymoženosti" ze zverimexu zapomeňte, jsou na tři věci
krmte:
1)Ryby
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.

29.10.2020 14:39
amonre

XXX.XXX.60.117

lupus4 Wow.. Diky moc za vyčerpávající ale dost počinou odpověď..! Fakt pomohlo.. A Patrik.01 díky taky protože je možné že mi ta filtrace taky vypadla.. 😬

29.10.2020 14:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

ještě ke kvalitě vody dost pomahá krmit ve škopku mimo terko
u 3letých tak cca co 3 - 4 dny, a jen tolik co zbaští do 0,5 hod

1.11.2020 05:17
amonre

XXX.XXX.26.187

Jojo díky, to krmení vedle taky zkusím.. Jestli se dá ještě přeučit..

Přidejte reakci

Přidat smajlík