Krome toho, ze jsem milovnik lisek, take jsem milovnik rostlin. A proto, potrebuji poradit jak dopravit vanocni stromecek S KORENOVYM BALEM z CR do Londyna, kde ziji. Muzete ho dat i na strechu auta, pojedete-li osobnim autem.
Potreboval bych poradit zda nekdo nezna nejakeho levneho a spolehliveho dopravce. Ci zda nekdo nejede z CR do Londyna a mohl by ho vzit sebou? Z Litomysle (CR) do Londyna (Balham).
Borovicka, cca 2 m, 50 kg. Stromecek je treba zalevat behem cesty 2 krat denne na korenovy bal (zabaleny v pytlovine a stazeny dratenou siti), pokazde cca dve 2-litrove plast.lahve. Stejnak musite jit behem cesty na zachod a stavit u benzinky. Platim £50. Dobry prachy na vic. Stromecek bude cely zabaleny v sitovine, jako kdyz stromecek kupujete na vanoce.
Vloni mi z CR dovezli krasnou borovicku s korenovym balem, 2 metry vysokou. VIZ fota. Bohuzel, nevedel jsem, ze se stromek musi behem cesty zalevat. A tak to ridici nikdo nerekl. (4 dny sem jel.) A tak mi pozdeji umrela, borovicka. A proto hledam novou. Fota byla porizena cca pred rokem, kdyz jeste byla nadherna.
V UK maji pouze hnusne a predrazene. Ne jako ty nase krasny cesky borovicky. Od £200 a vyse plus cca £100 za doruceni.
Vcetne dopravy z CR jsem za borovicku zaplatil £100. (50+50).
Kontaktoval jsem asi vsechny prodejce v UK a dovozce do UK. Venoval jsem tomu asi dva mesice. Asi 200 emailu. Vysledek nula. Nehezke a predrazene borovicky a predrazena a neochotna doprava. Stary zkostnately neflexibilni struktury.
Kazda rada dobra. Predem diky.
Mimochodem, vite-ze mezi tou zdi a tim stromeckem (VIZ fota) ma oblibene mistecko liska? Kdyz jsem ho zaleval, nekolik plastikovych flasek denne behem horkeho leta, nekdy dlouho do noci, sedel jsem na te male "zidce" VIZ fota, tak za mnou chodila liska a zebrala o jidlo. Kdyz jsem ji ho nedal, tak si lehla za stromecek a cekala az zmenim nazor. Nekdy, kdyz jsem se nedival, tak se mi snazila ukrast batoh polozeny na zemi.
V Londyne je v noci na ulicich plno lisek.Po uzavreni restauraci kvuli Koronaku, lisky maji hlad. A tak ji obcas prinesu masicko. Ma nejradeji kure i s kostickama.
Bohuzel, kdyz mi stromecek umrel, tak uz tam nechodim ho zalevat. Chci tam dat novy stromecek. Ale bohuzel, nemohu sehnat dopravu stromecku z CR do Londyna...