Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2021 20:41
-_-_-_-_-_-_-_-_-

XXX.XXX.232.138

Ahoj,
plánuji si pořídit fretku, ale problém je že by musela žít v jednom pokoji s mým králíkem, samozřejmě bych je k sobě nepouštěl a měli by vyhrazený čas kdy je pustím z klece, ale zda by si mohli navzájem nějak vadit jen tím že jeden druhého ucítí?
Že by z toho například fretka byla nějak nervozní?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2021 20:47

králík už nebaví, tak bude zkrmen fretkou?

není lepší se ho zbavit nějak humánněji?

18.2.2021 20:59
-_-_-_-_-_-_-_-_-

XXX.XXX.232.138

Králíka se nikdo zbavovat nechce a rozhodně nepřestal bavit :D to je snad nutnost mít jen jedno zvíře? protože jestli jo tak teda asi abych se nějak zbavil koček, šneků, morčat a psů

arte.P

18.2.2021 21:17
arte.P

XXX.XXX.8.154

-_-_-_-_-_-_-_-_- napsal(a):
Králíka se nikdo zbavovat nechce a rozhodně nepřestal bavit :D to je snad nutnost mít jen jedno zvíře? protože jestli jo tak teda asi abych se nějak zbavil koček, šneků, morčat a psů

V pohodě, správná fretka Vás toho všeho zbaví ¨

Pokud je chcete mít v jedný místnosti, tak králíkovi dobře zajistěte klec, ať si ta mrcha neotevře.

18.2.2021 21:17

Kolik je vám let? A jak vám jde přírodopis alias biologie? Chápu, distanční výuka, ale mít v jednom pokoji šelmu a její kořist...Odvolávat se na zdravý selský rozum je asi zbytečné.

18.2.2021 21:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kolik je vám let? A jak vám jde přírodopis alias biologie? Chápu, distanční výuka, ale mít v jednom pokoji šelmu a její kořist...Odvolávat se na zdravý selský rozum je asi zbytečné.

Ale stejně je to nejspíš provokace.

18.2.2021 21:23
-_-_-_-_-_-_-_-_-

XXX.XXX.232.138

Ale stejně je to nejspíš provokace.

Tak se omlouvám, ale zeptat se není nic špatného a raději chci vědět názor více lidí něž se řídit jen tím co si myslím sám, od toho to tady přeci je ne?

18.2.2021 21:32

Tak se omlouvám, ale zeptat se není nic špatného a raději chci vědět názor více lidí něž se řídit jen tím co si myslím sám, od toho to tady přeci je ne?

Jistě. Ale pokud se umíte takto vyjadřovat, tak minimálně tušíte, že váš nápad je, mírně řečeno, nemoudrý.

18.2.2021 21:40
-_-_-_-_-_-_-_-_-

XXX.XXX.232.138

Jistě. Ale pokud se umíte takto vyjadřovat, tak minimálně tušíte, že váš nápad je, mírně řečeno, nemoudrý.

Samozřejmě že jsem ani neměl v plánu je dát do společného pokoje, ač by to pro mě bylo nejvhodnější, spíš mě zajímalo zda by to opravdu hodně vadilo

arte.P

18.2.2021 21:52
arte.P

XXX.XXX.8.154

Fretka je hodně o štěstí, na jakého jedince narazíte. První fretku jsme měli super, byla na volno, hrála si s kočkama, byl to mazel. Druhá byla z CHS - prodávaná jako vymazlená - agresivnější bestii jsem nikdy nezažila. Po příjezdu jsme ho dostávali z přepravky přes hodinu a krev tekla proudem (moje) a to byl asi tak nejhezčí zážitek s ním, protože dál už se to jen stupňovalo, věnovala se mu kupa času, snaha o výchovu opravdu byla, ale freťák nás v lepším případě ignoroval, většinou však tekla krev proudem (moje). Když se dostal do puberty byl už problém i jen ho nakrmit, každé přiblížení ke kleci okamžitě vyvolalo útok, no a tak jak to říct ......zemřel mlád a nikdy více

P.S. je to velmi aromatické zvířátko

Fancypaws

28.5.2022 16:05
Fancypaws

XXX.XXX.227.174

Fretka je šelma a lovec, ale pokud fretku opravdu dobře zabezpečíte tak, aby se v pokoji ke králíkovi nedostala, myslím si že to není problém. Co by ale problém být mohl je permanentní stres králíka kvůli pachu predátora, kterého fretka pro něj jednoznačně představuje. Takže můžete zkusit jak to bude psychicky snášet, ale podle mě moc dobře ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík