Má někdo zkušenost s veterinárním kurzem na Trivis v Brně?
https://www.trivisveterinabrno.cz/formy-studia/vzdelavaci-kurz/
Hodila by se mi zpětná vazba od kohokoliv, zda byl spokojen s průběhem kurzu, materiály, obsahem učiva, praxí..a jestli teď pracuje na pozici na jaké s tímto kurzem pracovat chtěl. Předpokládám, že potom může člověk dělat veterinárního asistenta, ale překvapila mě délka praxe v řádech hodin. Přemýšlím, že si kurz zaplatím, ale potřebuji vědět, zda to má za vcelku vysoké školné vůbec uplatnění.
Děkuji moc za jakoukoliv recenzi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

upřímně,
kdyby do ordinace přišel životopis a jako jediná kvalifikace by tam byl tenhle kurz, tak se zasmějeme a to je veškerá reakce.
Děkuji za názor. Je mi jasné, že tento kurz nemůže nahradit vystudované veterinární asistenty s VŠ, kterým dají zaměstnavatelé určitě přednost. Má to být maturita z odborných předmětů veteriny, ale stále pochybuji o kvalitě tohoto kurzu. Já například nemám ani střední školu, ani VŠ v této nebo podobné oblasti. Proto se chci nejdříve informovat, jestli má člověk s tímto kurzem vůbec šanci. Například jeden veterinář u nás ve městě (menší klinika) tvrdí, že je veterinárních sester málo a že sestry, které pracují u něj nemají vzdělání v oboru a hodě se dá naučit praxí. Ale ráda bych slyšela i názory jiných veterinářů nebo lidí pohybujících se v tomto oboru. Přecejen v tomto vzdělávacím kurzu není moc praxe a člověk je vybaven spíš teoretickými znalostmi, co jsem pochopila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo, ale pro sestru je nejdůležitější ta praxe. nikdo po ní chce žádný znalosti z kurzu. musí umět podržet psa, kočku, králíka, potkana, papouška..., musí vědět základy o péči o zvíře (asi na úrovni normálně informovaného majitele, poznat plemena, vyznat se v antiparazitikách na chovatelské úrovni), musí umět dobře vytírat podlahu a umět udržovat pořádek. sestra je trochu uklízečka, trochu sekretářka, trochu "tady mi tohle podrž" a cokoliv dalšího se naučí nebo se osvědčí za pochodu.