Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2021 15:36
monsteranetka

XXX.XXX.70.134

Ano, vím, že se tu mluví spíš o zvířatech, ale pokud se někdo vyzná ve psaní knih...
Už od mala si tzv. píšu do šuplíku, ale tentokrát (pokud se mi dílo povede), bych to chtěla zkusit vydat. V průběhu let jsem se dozvěděla, že mi víc jde i baví přímá řeč a začala jsem psát scénáře. Na film ani hru to ale nevidím, a proto se ptám: Je možné vydat knihu napsanou jako scénář? Znáte nějakou? Napadlo mě max. R.U.R., ale to je i hra...
Předem děkuji za odpovědi. :)

14.6.2021 07:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Literatura se dělí na tři základní druhy: lyriku, epiku, drama. Úplně každé drama je tvořeno převážně dialogy a monology a je určeno ke scénickému předvedení (stejně jako to R. U. R. - pokud je to jediné drama, které znáte, tak hádám, že Vám je dvanáct).
Knihu lze vydat prakticky jakoukoli, pakliže má legální obsah, a to vlastním nákladem. Vydat komerčně už není taková sranda a chce to mít za sebou nějaký výsledek. Kamarádka, která roky přišpívala do časopisů, psala prózu na pokračování do magazínů a vede velmi úspěšný blog, nakladatele nesehnala, dokud nedostudovala novinařinu a překladatelství.

14.6.2021 15:00
monsteranetka

XXX.XXX.70.134

Varaxi napsal(a):
Literatura se dělí na tři základní druhy: lyriku, epiku, drama. Úplně každé drama je tvořeno převážně dialogy a monology a je určeno ke scénickému předvedení (stejně jako to R. U. R. - pokud je to jediné drama, které znáte, tak hádám, že Vám je dvanáct).
Knihu lze vydat prakticky jakoukoli, pakliže má legální obsah, a to vlastním nákladem. Vydat komerčně už není taková sranda a chce to mít za sebou nějaký výsledek. Kamarádka, která roky přišpívala do časopisů, psala prózu na pokračování do magazínů a vede velmi úspěšný blog, nakladatele nesehnala, dokud nedostudovala novinařinu a překladatelství.

Dobrý den. Pro vysvětlení: Jako studentka maturitního oboru samozřejmě znám více dramat. Šlo jen o to, co mě v danou chvíli napadlo. Každopádně jsem ráda za reakci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík