Tarzan24

XXX.XXX.167.140
Ještě jednou zdravím. Tentokrát to nebudou dotazy, ale rady. Tak rovnou začneme.
1. Focení - jak vás znám, tak jsem zjistila že většinou, když se někdo ptá třeba :co je to za druh, tak pořádně nezaostří když fotí takže to není samozřejmě většinou rozpoznatelný. Zejména u těch zvířat který mají více druhů a forem. Stačí jen na telefonu kliknout na obrazovku přesně na to místo co chcete vyfotit a máte zaostřeno. Někdy se to nepovede napoprvé tak je třeba kliknout znova, nebo oddálit mobil od místa focení, nebo více osvětlit.
2. Google vyhledávač fotek - k tomu z mé zkušenosti musíte kliknout přímo na ikonku Googlu (barevné G). Potřebujete mít také pořádně zaostřenou fotku aby to ten Google rozpoznal. A musí tam být vidět přesně to co chcete určit. Nemusíte tak zbytečně psát sem a máte to rychleji.
3. Popis - u většiny dotazů jsem si všimla vašich nedostatečných popisů. Nestačí tam jen napsat :má to tu a tu barvu, je to bezobratlý nebo obratlovec. Ti lidi kteří na tyto dotazy odpovídají většinou napíšou :nedostatek informací (třeba). Aby jste to zjednodušili, tak se můžete řídit tímhle :
a, barva
b, velikost (samozřejmě vše odhadem)
c, místo nalezení
d, čemu se to podobá
e, pomůže i ta přidaná fotka (i kdyby jste už napsali d )
To vše platí i v případě určení nemocí.
Jestli vám tyto rady pomohli tak jsem moc ráda. Jen vás prosím o tohle :nepište prosím něco takového jako - ale to přece napadne každého že má zaostřit. Podívejte se na některé dotazy a uvidíte. Samozřejmě to nemyslím ve zlém. Kdyžtak napište jestli byste nechtěli ještě s něčím takovým pomoci. Budu ráda odpovídat.
Přeji krásné prázdniny :)