Takashi

XXX.XXX.69.167
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takashi
napsal(a):
Dobrý den, můžu požádat o určení?
Děkují
Vidím kost křížovou a pánev s kloubní jamkou, ale čí...? Něco plazího? Ale třeba jsem úplně vedle.

je to synsacrum, v podstatě pánev ptáků. takže nějaký pták. větší. nebo dinosaurus. třeba velociraptor.

napsal(a):
je to synsacrum, v podstatě pánev ptáků. takže nějaký pták. větší. nebo dinosaurus. třeba velociraptor.
Není to na velociraptora malé? I když vlastně ne, velikost člověka, to by odpovídalo.
Nějaký pštrosík?

Když si to porovnám s tou rukou (velikostí kloubů na ruce a kloubní jamka v pánvi), tak by to zase tak veliké být nemuselo. Podle netu vypadá podobně volavka, tak možná něco brodivého.
Na obr. pštros.

napsal(a):
Když si to porovnám s tou rukou (velikostí kloubů na ruce a kloubní jamka v pánvi), tak by to zase tak veliké být nemuselo. Podle netu vypadá podobně volavka, tak možná něco brodivého.
Na obr. pštros.
Ono to nemusí být nutně brodivé, ty pánve (teda synsacrum) vypadají dost podobně, liší se jenom velikostí. Ale klidně ta volavka nebo čáp nebo uprchlý krokodýl.

Já si myslím, že krokouš by měl tady napojení na zbytek páteře... Stejně jako další plazi.
No a pak jsem si našla obrázek kostry krokodýla. Tak fakt ne, no

napsal(a):
Já si myslím, že krokouš by měl tady napojení na zbytek páteře... Stejně jako další plazi.
No a pak jsem si našla obrázek kostry krokodýla. Tak fakt ne, no
Netvrdím, že je to krokodýl. Ale napojení na zbytek páteře se nemuselo najít. Ony ty ocasní obratle rády upadávají. Na pitevně jich už taky moc nemáme.

Tohle určitě ocas (jakože s páteří) nemělo.
Ale super debata, nakoukala jsem spoustu obrázků a zase jsem se dozvěděla něco nového!