Zdravim, má tu někdo zkušenosti s preparaci a celkovou taxidermii? Tento obor mě velmi baví a zajímá mě, vím, že se dá studovat jako Bc na CZU, nicméně já již studuji jiný obor zaměřeny na zvířata. Existuje nějaký kurz, stránky, knihy nebo něco, jak se tyto věci naučit sám? Premyslel jsem, že bych i z prvaku odešel a šel tam. Navíc kde se dá sehnat material (uhynulá zvířata) a tak, nemyslím třeba srnu, tu již mám, spíše méně obvykle druhy
Uživatel s deaktivovaným účtem

na učení se jsou lepší obvyklé druhy. vlastně v méně obvyklým druhům se dostanete moožná až to budete hodně dobře umět.
jinak docela dobrý zdroj je dívat se kolem sebe při řízení.
V dnešní době není žádnou obtížností edukovat se zdarma díky internetu, (já se to tak tedy naučila). Pokud člověk nepotřebuje znát teda úplně vše co se toho týká - jak by ho to učili. Při trošce snahy a štěstí se to dá naučit i získáním si zájmu člověka v oboru už znalého.
Ideální je, jak už bylo zmíněno, začínat na místních klasických druzích zvířat - člověku potom není tolik líto, když se to nepovede (kéž bych tohle věděla ve svých začátcích :')).
Po cestě ke zdokonalování se naskytne určitě plno příležitostí k získání vzácnějších druhů.
Je to hodně o kontaktech, o tom nebát se ozvat - já sama jsem oslovila už několik chovatelů či myslivců a vždy se našel někdo, kdo by mi kadávery poskytl.