Zdravím,
Dnes ráno jsem našla takto podhrabáno pod plotem...je to od lišky?
Nechávám za plotem v přístrešku misku s granulema pro toulavého kocoura..ten vzdy plot přeskočí..dneska jsem našla ale tohle podhrabání..kolem nás je listnatý lesík a pole...takže si asi granulema lákám lišku že?
Uživatel s deaktivovaným účtem

To vám asi nikdo nepoví, jestli je to liška, jezevec, pes, potkan, králík...
Já si myslím, že granulema, které jsou někde uložené v přístěnku v závětří, nejspíš lišku nelákáte. To spíš něčím čerstvým nebo pohyblivým (králíkárna, kurník, zbytky vyhozené na kompostu). Kvůli granulím, které jsou někde, určitě zvíře plot nepodhrabalo. To leda by ty granule byly na dohled (a dočuch).
Ale jasně, prostě to mohlo to zvíře prostě zkusit. Stačilo hrábnout a zvíře se mohlo podívat, co je tu dobrého k snědku. Jestli snědlo ty granule (snědlo by vše), tak si rádo přijde pro další.

canka
napsal(a):
Zdravím,
Nechávám za plotem v přístrešku misku s granulema pro toulavého kocoura..ten vzdy plot přeskočí..dneska jsem našla ale tohle podhrabání..kolem nás je listnatý lesík a pole...takže si asi granulema lákám lišku že?
Těžko říci. Liška umí plot i přešplhat.

napsal(a):
To vám asi nikdo nepoví, jestli je to liška, jezevec, pes, potkan, králík...
Já si myslím, že granulema, které jsou někde uložené v přístěnku v závětří, nejspíš lišku nelákáte. To spíš něčím čerstvým nebo pohyblivým (králíkárna, kurník, zbytky vyhozené na kompostu). Kvůli granulím, které jsou někde, určitě zvíře plot nepodhrabalo. To leda by ty granule byly na dohled (a dočuch).
Ale jasně, prostě to mohlo to zvíře prostě zkusit. Stačilo hrábnout a zvíře se mohlo podívat, co je tu dobrého k snědku. Jestli snědlo ty granule (snědlo by vše), tak si rádo přijde pro další.
Viz výše.
Jezevec, pes by se podhrabal. Otázka, proč by to dělal? Potkan proleze skrz oka. Králík, to se mi nezdá.

Asi jak který potkan https://www.youtube.com/watch?v=l2Pyu-Cj0gg

napsal(a):
Asi jak který potkan https://www.youtube.com/watch?v=l2Pyu-Cj0gg
Tomu říkám eko bio deratizace! Žádné ohrožení necílových druhů.

Taky mi slušnou díru pod buňkou vyhrabal ježek... Jakože takovou díru, že se do ní vešla kostka zámkové dlažby na výšku
canka
napsal(a):
Zdravím,
Vyfoťte dobře stopu zblízka a dejte to sem.

Doron
napsal(a):
U nás takhle plot podhrabala liška , ale podle díry člověk nic nepozná.
Kamarádka bydlí na Karlovarsku a tam je prý opravdu hodně psíků mývalovitých.
Na granule nám taky chodil ježek.
Pes to asi nebyl, už se jich moc netoulá..
Vidíte, ten psík mývalovitý mě nenapadl. To by mohlo taky být.