Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
Dnes 19:58
broumacka

XXX.XXX.52.213

Dobrý den, je tu někdo kdo chová jen jednu kravku? Rozhodují se mezi Jersey a Dexter. Malá kravička na mléko. Menší pozemek asi 2000 m²,snažím se ješte dokoupit 2500,ale nevím zda to vyjde. Můžete mi napsat jaká to má úskalí a nebo jestli je jedna kravka v pohodě. Jinak na trávu mám kam chodit mimo svůj pozemek. Balíky sena koupim. Dekuji

Anonym007

Dnes 22:31
Anonym007

XXX.XXX.182.170

Dobrý den.

Když čtu váš dotaz tak si říkám jestli by jste si neměla raději pořídit kozy.

Co se týče plemen, Dexter je sice ted "moderní", ale je to vysoce imbredni chov s vysokým podílem zmetání. Já bych do nich nešel. Jerseyky jsou hodné a šikovné holky vhodné i do malochovu. Pro krávu "abych měl krávu", třebas s malou plochou pozemku a bez reálného užitku bych uvažoval o dahome.

Jedna krava je málo, poridte si k ní aspoň ovci.

Máte moc malý pozemek. Jako výběh to bude sotva stačit, bude z toho bažina. Jako zdroj krmiva už vůbec.

Opravdu si myslíte že krávu na mlíko ukrmite senem a čerstvé nakosenou trávou? A čím budete krmit v létě když týden leje? Nějak mám z toho co píšete pocit že do skotu by jste se pouštět neměla. Zkuste si pro začátek ty kozy. Naučíte se s nima a po popite spoustu věcí které se vám později budou hodit i u dobytka. A nebo u nich už zůstanete.

Omlouvám se jestli to vyznělo jako mentorování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík