Pooomoc s veitnamcama !

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2008 10:22

Chci se zepata kolili jsme 3 selata meli 2 mesce pry uz mali 4 mesice a vuvec nerostou maji furt min nez 20cm v nysku a to dostavaji furt zrat a mame asi 14 denni slala a jskou skoro stejne veliky jak tam yty nevyte cim to muze byt jsou to veitnamci na 100%

23.5.2008 23:02

holls napsal(a):
Chci se zepata kolili jsme 3 selata meli 2 mesce pry uz mali 4 mesice a vuvec nerostou maji furt min nez 20cm v nysku a to dostavaji furt zrat a mame asi 14 denni slala a jskou skoro stejne veliky jak tam yty nevyte cim to muze byt jsou to veitnamci na 100%

Tak jestli sem to přečetl a pochopil správně, ta menší selata můžou být buď křížená s gottingenským miniprasetem, které je kromě velikosti typově dost podobné vietnamci, můžou být také plné parazitů a kvůli tomu nerostou nebo špatná výživa či nemoc krátce po narození a tím způsobené zastavení nebo omezení růstu. Lépe by vám poradil veterinář. Na chov to určitě nebude. Já jednou naletěl na kanadské pastevní prase. To za půl roku vyrostlo do 20-30 kg a to jen žralo a žralo. Bylo jinak zdravé. Dneska si ale jist být nemůžete, že jde o čistokrevného vietnamce, musel byste vidět oba rodiče a taky jejich odrostlejší mladé, aby bylo vidět, jestli se zpětně neprojevuje typ nějakého jiného přikříženého plemene nebo, jak se tady taky říká, přeskunďase.

5.6.2008 19:39

holls napsal(a):

uf, trochu náročný text na čtení. Vietnamec není žádný čahoun, mám doma zcela zdravá a pohodová seleta, která taky nebudou mít op moc víc než nějakých 25 cm výšku, důležitější je asi ukazatel váhy. rozdíly mezi jednotlivými prasátky mohou být značné, mám tam valibuka i štíhlého špagetku. Každopádně pokud nejsou odčervena, tak odčervit, dopřát jim pohyb alespoň dostatečně velkým kotcem, nářek, že něco je špatně je třeba doplnit informacemi o tom, co žerou, jak bydlí, kolik váží a zda je viděl veterinář...

Přidejte reakci

Přidat smajlík