Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2008 20:06

Tak se přidám a přihodím naše čuníky
holčina

13.4.2008 20:09

navel napsal(a):
holčina

a Hugo když byl ještě selátko

15.4.2008 13:17

navel napsal(a):
holčina

Taky do budoucna uvažuju o pašících, buď vietnamských nebo se mi líbí ty malá gottingenská. Jak moc jsou nároční na chov? Máte je někde venku na zahradě? Učíte je třeba přiběhnout na zavolání nebo tak? Omlouvám se za hloupé dotazy, ale nikdy jsem neměla možnost u nějakého chovatele tyhle prasátka okouknout, na vesnici vždycky měli akorát v chlívku klasické české prase krmené na zabíjačku, ne jako domácí miláčky.

Zatím mám doma teda jiná prasátka

15.4.2008 18:07

strelish napsal(a):
Taky do budoucna uvažuju o pašících, buď vietnamských nebo se mi líbí ty malá gottingenská. Jak moc jsou nároční na chov? Máte je někde venku na zahradě? Učíte je třeba přiběhnout na zavolání nebo tak? Omlouvám se za hloupé dotazy, ale nikdy jsem neměla možnost u nějakého chovatele tyhle prasátka okouknout, na vesnici vždycky měli akorát v chlívku klasické české prase krmené na zabíjačku, ne jako domácí miláčky.

Zatím mám doma teda jiná prasátka

My je máme celoročně venku, na zavolání rozhodně přiběhnou, řekla bych spíš přiřítí se :) jsou naprosto nenároční - na krmení i na péči. Jsou to velicí mazlíci - naši se strašně rádi nechají drbat - vědí že když jim sáhnu na břicho že bude mazlení ,plácnou sebou na zem a nastavují pupík - dokonce si umí říct kde chtějí podrbat - když zvednou nohu tak to znamená chci podrbat "podpaždím" :) no jsou fakt úžasný. Prasnička ted čeká selátka tak je ještě víc mazlivá než předtím, lehne si a nechala by se šolíchat na břiše celé hodiny - spokojeně si při tom brouká. Je úžasný hladit jí břicho když v něm kopou ti malý prcci :)

Do bytu bych je určitě nedoporučila - když člověk vidí jak jsou venku spokojení :)
Potřebu chodí vykonávat na jedno místo. Kaneček dokonce ani neryje takže ho pouštíme "napást" i ven z výběhu, holka je taková trubka a ráda si hledá dobroty i v zemi takže tu moc nepouštíme.
Krmíme ovoce, zeleninu ( co zbude z kuchyně, případně ze zahrady), trávu, v zimě seno, + brambory,šrot, granule pro psy, těstoviny ...

Kdybyste se chtěli přijet podívat tak klidně můžete :) jsme od Kolína
Hanka

17.4.2008 19:36

navel napsal(a):

My je máme celoročně venku, na zavolání rozhodně přiběhnou, řekla bych spíš přiřítí se :) jsou naprosto nenároční - na krmení i na péči. Jsou to velicí mazlíci - naši se strašně rádi nechají drbat - vědí že když jim sáhnu na břicho že bude mazlení ,plácnou sebou na zem a nastavují pupík - dokonce si umí říct kde chtějí podrbat - když zvednou nohu tak to znamená chci podrbat "podpaždím" :) no jsou fakt úžasný. Prasnička ted čeká selátka tak je ještě víc mazlivá než předtím, lehne si a nechala by se šolíchat na břiše celé hodiny - spokojeně si při tom brouká. Je úžasný hladit jí břicho když v něm kopou ti malý prcci :)

Do bytu bych je určitě nedoporučila - když člověk vidí jak jsou venku spokojení :)
Potřebu chodí vykonávat na jedno místo. Kaneček dokonce ani neryje takže ho pouštíme "napást" i ven z výběhu, holka je taková trubka a ráda si hledá dobroty i v zemi takže tu moc nepouštíme.
Krmíme ovoce, zeleninu ( co zbude z kuchyně, případně ze zahrady), trávu, v zimě seno, + brambory,šrot, granule pro psy, těstoviny ...

Kdybyste se chtěli přijet podívat tak klidně můžete :) jsme od Kolína
Hanka

chtěla bych se taky zeptat na nemoderce mi totiž neikdo neodpověděl :-(

chtěla bych si pořídit Göttingenské prasátko ráda bych nějáké rady a postřehy od chovatelů myslím povahu. a jak poznám že jsou to opravdu Göttingenská prasátka ceny jsou v inzerci dost ruzne od 1500 po 6000 kč tak se ptám děkuji za odpovědi

17.4.2008 21:28

sccary napsal(a):
chtěla bych se taky zeptat na nemoderce mi totiž neikdo neodpověděl :-(

chtěla bych si pořídit Göttingenské prasátko ráda bych nějáké rady a postřehy od chovatelů myslím povahu. a jak poznám že jsou to opravdu Göttingenská prasátka ceny jsou v inzerci dost ruzne od 1500 po 6000 kč tak se ptám děkuji za odpovědi

no můžu mluvit jen za ty naše dva raubíře .. povaha úplně super jak prasnice jak kanec ( není vykastrovaný), máme je celý rok venku jak jsem psala výš. Do bytu bych je 100% nepořizovala, to by byli chudáci.
Je s nima určitě spousta zábavy - naši poznají když ráno někde vstane ( rozsvítí se světlo v okně) a hned zdraví
Jsou to vyloženě mazlíci, potřebují stálý kontakt s někým - s člověkem, s druhým čuníkem, se psem,.... mají potřebu neustále se vzájemně dotýkat, komunikovat mezi sebou. My jsme ted museli prasnici oddělit protože bude rodit tak se kaneček upnul na psiska a neustále se vzájemně očuchávají přes plot :)

S tím poznáním - podle mě jediný způsob jak to poznáte je podle rodičů.

21.4.2008 20:53

navel napsal(a):
holčina

už je to na světě
narodili se dneska kolem 16-18 hod, celkový počet selátek je 11

24.4.2008 13:49

navel napsal(a):
už je to na světě
narodili se dneska kolem 16-18 hod, celkový počet selátek je 11

Gratulace! Tak ať vám rostou a jsou zdraví

Přidejte reakci