Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2009 17:22
vlastina

XXX.XXX.210.254

Prosím, nechová někdo z Vás Montbeliardský skot ? Včera jsme dostali výměnou býčka, má 210 Kg, ale co mě zaráží, je mu 10 měsíců a ta váha mi vzhledem k věku příjde neúměrná. Nikdy jsme tohle plemeno neměli a tak nevím, jaká váha by vzhledem k jeho věku asi měla být, nebo je tohle normální ? Vlasta

6.5.2009 10:43
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

vlastina napsal(a):
Prosím, nechová někdo z Vás Montbeliardský skot ? Včera jsme dostali výměnou býčka, má 210 Kg, ale co mě zaráží, je mu 10 měsíců a ta váha mi vzhledem k věku příjde neúměrná. Nikdy jsme tohle plemeno neměli a tak nevím, jaká váha by vzhledem k jeho věku asi měla být, nebo je tohle normální ? Vlasta

zdá se vám malý? Netvrdím to na 100% ale tohle plemeno bych asi troufnul srovnat s českou strakou.

6.5.2009 13:14
vlastina

XXX.XXX.146.58

malaceskafarma napsal(a):
zdá se vám malý? Netvrdím to na 100% ale tohle plemeno bych asi troufnul srovnat s českou strakou.

Děkuji za snahu, opravdu se mi jeví jako klasický nerost, moc ráda bych se mýlila. Vlastina

6.5.2009 13:33
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

vlastina napsal(a):
Děkuji za snahu, opravdu se mi jeví jako klasický nerost, moc ráda bych se mýlila. Vlastina

Tak známý mi potvrdil že je to skoro totéž jen kráva je oprotiu české strace o něco těší asi o 100kg. Dospělí býci si jsopu hmotnostně vyrovnáni take. Průměrní denní přírůstek je u strak /tedy u býčků!/ 1100g u monteb. 1200g + - autobus!

Přidejte reakci

Přidat smajlík