jak jsem již psala, máme 3 týdny doma kanečka göttingenského prasátka.
Chtěla jsem se proto zeptat proti čemu svá miniprasátka očkujete?
Jeden chovatel říká, že se očkovat nemusí, druhý zas že určitě očkovat proti července a případně proti prasečímu moru, pokud by se vyskytl v blízkém okolí. A pokud bude společně s ovcemi, kozami, atd. tak i proti tetanu.
Nerada bych Adámka(našeho kanečka) nějak ohrozila na zdraví.
lavacca
napsal(a):
jak jsem již psala, máme 3 týdny doma kanečka göttingenského prasátka.
Chtěla jsem se proto zeptat proti čemu svá miniprasátka očkujete?
Jeden chovatel říká, že se očkovat nemusí, druhý zas že určitě očkovat proti července a případně proti prasečímu moru, pokud by se vyskytl v blízkém okolí. A pokud bude společně s ovcemi, kozami, atd. tak i proti tetanu.
Nerada bych Adámka(našeho kanečka) nějak ohrozila na zdraví.
Určitě pašíka naočkujte. U nás se očkuje hlavně proti července. Ten tetanus za to také stojí. Bohužel miniprasátka dostávají tetanus mnohem častěji než velká prasata. Je to proto, že chodí rýt ven a bakterie tetanu jsou právě v zemi. Pak stačí jen malá ranka a ten konec je strašný. My jsme sice museli našeho veterináře přemlouvat, ale naočkoval nám je. Většinou dělají veterináři drahoty, protože dávky očkování jsou dělané na větší chovy a když Vám naočkují jedno prasátko, tak pak nevědí, co se zbytkem dávky. Ale s rozumným člověkem se dá domluvit. Já bych radila očkovat.
akela
napsal(a):
Určitě pašíka naočkujte. U nás se očkuje hlavně proti července. Ten tetanus za to také stojí. Bohužel miniprasátka dostávají tetanus mnohem častěji než velká prasata. Je to proto, že chodí rýt ven a bakterie tetanu jsou právě v zemi. Pak stačí jen malá ranka a ten konec je strašný. My jsme sice museli našeho veterináře přemlouvat, ale naočkoval nám je. Většinou dělají veterináři drahoty, protože dávky očkování jsou dělané na větší chovy a když Vám naočkují jedno prasátko, tak pak nevědí, co se zbytkem dávky. Ale s rozumným člověkem se dá domluvit. Já bych radila očkovat.
Díky za rady.
Pokud se povede, přibude nám v neděli holčička - 1,5 roční. tak uvidíme, jak je na tom s očkováním ona a necháme je pak naočkovat společně. Stejně budeme veterináře volat - máme ještě miniovečky, kde se jehňata povinně očkují proti modrému jazyku, tak by ještě píchnul injekci prasátkům.
Ještě dotázek - očkovali jste oboje najednou nebo je nějaká ,,čekací´´ lhůta?
MILOVNÍKPAŠÍKŮ

XXX.XXX.89.42
Hlavně ho neočkujte!!! Můj bratr měl očkování pro pašíky a teď má silnou mentální poruchu. Nemůžeme ani jezdit na dovolené, protože má zákaz vstupu do USA, jednou totiž pokousal prezidenta...