bran

XXX.XXX.103.253
Zdravím,
Blíží se jaro a já se chystám stavit kotcochlívek pro moje miniprasátko na zahradě...všude se píše že by prasátko mělo mít boudičku. Jak by taková boudička měla vypadat(předsíň jak u psí?) jde mi o to aby tam pak dokázalo přečkat zimu. Kde by měla být bouda umístěna? v nějakém chlívku? napadlo mě že bych udělal vnitřní chlívek asi 2*2m uvnitř s boudou a pak by tam měl menší dvířka kterými by mohl navštěvovat venkovní výběh. Lze to tak řešit? neměly byste někdo fotku jak to máte řešené Vy pro inspiraci.
za reakce děkuji
Pripíjam inšpiráciu. Časť domčeka napravo je za teplená búda so sedlovou otvárateľnou strechou, ktorá má aj vonkajší previs kvôli odpočinku prasiatok. Vchádza sa do nej cez strednú nezateplenú časť, do ktorej prasiatka vchádzajú spredu, ja mám dvierka zozadu. Táto časť slúži ako predsieň aj ako zimný výbeh (prasiatka však nezatvárame). Tretia časť je prístrešie, kam chodia cez zimu prasiatka vykonávať potrebu. Celá stavba sa dá prehradiť napoly v prípade vrhu jednej alebo oboch prasničiek naraz. Výbeh je robený z obkôr, na najnižšej obkôre je ťahaný elektrický špagát. Prasiatka sa pasú vonku. Minifarma.sk
Tak tomu říkám luxusní sídlo katjuschko! Naši mají k dispozici domek (původně pro ovce) a boudu po středním kříženci. zajímavostí je, že i když už jim je dost těsná, rádi se do ní narvou.