Gottingentská mimina jsou na světě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2010 07:19
akela

XXX.XXX.250.15

S radostí oznamujeme, že obě prasničky v našem útulku přivedli na svtě potomstvo. Pohlaví ještě není známo, ale jsou překrásná. Posuďte sami.

6.5.2010 07:21
akela

XXX.XXX.250.15

6.5.2010 09:32
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

No ty jsou nááádherné!!! smajlíksmajlíksmajlík Čekala jsem, že to budou takové ještě skoro beztvaré myšičky, a ony jsou to už hotové prasátečka :-) Velká gratulace!!! smajlík

6.5.2010 10:45
akela

XXX.XXX.250.15

Děkujeme,
teď už jen našim "broučkům" a "beruškám" najít milující páníčky a krásný domov.Pokud by jste o někom věděli, ozvěte se na e-mail:akelinaposta@seznam.cz

6.5.2010 10:51
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Já bych chtěla hned, ale psala jsem Vám, jakou mám od mého muže podmínku :-). Ale kdoví, třeba to klapne :-) Strašně se mi líbí to růžové prasátko s jakoby rezavými zádíčky - nevím jestli je to zbarvení nebo jen víc štětinek na jednom místě a pak to na fotce háže takovou rezavou barvičku... V jakém věku se budou odstavovat (a prodávat?)

6.5.2010 13:50
akela

XXX.XXX.42.243

Kupodivu některá selátka mají rezavé proužky buď na bílém nebo černém podkladě. Ale možná, že do dospělosti se ztratí. V současné době vypadají legračně. Je to pravděpodobně pozůstatek z původního křížení s jinými druhy.
Selátka budeme prodávat cca za 2 měsíce až budou plně samostatná. Vzhledem k velkému zájmu, ale selátka zamlouváme již nyní, protože někteří budoucí majitelé na ně již čekají několik měsíců. Mějte se pěkně.

6.5.2010 14:28
agentka

XXX.XXX.24.188

zdravím gratuluji k selátkům můžu se zeptat kolik každá prasnice měla kusů a také jak vypadají rodiče ty barvy jsou opravdu zajimavé jakoby po divokém praseti ten má selátka pruhovaná zajímalo by mě zda jim to zůstane

6.5.2010 14:44
akela

XXX.XXX.42.243

Naše prasnička Princezna (černá, váha cca 25kg) měla 7 selátek, jedno není úplně v pořádku, tak ho máme na lahvičce a uvidíme jestli se z toho dostane. Druhá prsnička Beruška (puntíkatá, váha cca 15kg) měla 3 selátka. Ta jsou asi o polovinu menší než ta od Princezny narozená včera. Vzhledeem k tomu, že Gotingenské prasátko vzniklo křížením malých jedinců mnoha plemen, jsou mezi nimi do dneška právě občas jakési "zajímavosti" třeba po divoké praprapraprababičce. Jinak naši všichni pašíci jsou 100%Gotingenská prasátka s předky přímo z Anglie. No, příroda je mocná čarodějka.

6.5.2010 15:03
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

akela napsal(a):
Kupodivu některá selátka mají rezavé proužky buď na bílém nebo černém podkladě. Ale možná, že do dospělosti se ztratí. V současné době vypadají legračně. Je to pravděpodobně pozůstatek z původního křížení s jinými druhy.
Selátka budeme prodávat cca za 2 měsíce až budou plně samostatná. Vzhledem k velkému zájmu, ale selátka zamlouváme již nyní, protože někteří budoucí majitelé na ně již čekají několik měsíců. Mějte se pěkně.

Nevadí, nevadí, ať se mají v nových domovech dobře, já se budu na svoje budoucí prasátečko ještě nějakou dobu těšit :-) Ty rezavé proužky, ale mnohem výraznější, jsem viděla na selátkách plemene Dundies (nebo tak nějak), jsou menší a jiného rámce než gottingenská, mají delší čumák a spíš tvarem připomínají divočáky. Prodávají se taky dráž, kolem 6-7tis. a dorůstají taky méně, kolem 5-7kg. Tak ať se daří všem :-)

7.5.2010 07:54
lavacca

XXX.XXX.104.178

akela napsal(a):
Naše prasnička Princezna (černá, váha cca 25kg) měla 7 selátek, jedno není úplně v pořádku, tak ho máme na lahvičce a uvidíme jestli se z toho dostane. Druhá prsnička Beruška (puntíkatá, váha cca 15kg) měla 3 selátka. Ta jsou asi o polovinu menší než ta od Princezny narozená včera. Vzhledeem k tomu, že Gotingenské prasátko vzniklo křížením malých jedinců mnoha plemen, jsou mezi nimi do dneška právě občas jakési "zajímavosti" třeba po divoké praprapraprababičce. Jinak naši všichni pašíci jsou 100%Gotingenská prasátka s předky přímo z Anglie. No, příroda je mocná čarodějka.

Tak jste mě celkëm uklidnila. Jak máme doma Emilku, tak v minulém vrhu měla prý i pruhované selátko. Tak už jsem se bála, aby nebyla křížená právě s divočákem(ačkoli na to teda zjevem moc nevypadá, ale co kdyby že..). Uvidíme koncem července, co vzejde za barvičky ve spojení se stejně malovaným Adámkem.:-) Minule byla totiž nakrytá puntíkatým kanečkem. Už se těším jak malé děcko.

Jinak samozřejmě gratuluju k miminkámsmajlík, jsou roztomilá. :-)

7.5.2010 11:17
akela

XXX.XXX.42.243

Při připuštění puntíkaté prasničky s puntíkatým klukem budou prasátka s vysokou pravděpodobností všechna puntíkatá. Při jekékoli jiné kombinaci se opravdu nedá předem ani typovat. Moc držíme palečky a doufám, že se pak také pochlubíte.:-)
Tady je celé naše nadělení od obou našich prasniček.

7.5.2010 12:53
agentka

XXX.XXX.24.188

Moje prasnička je puntíkatá a všechny děti se daly na tatínka který byl černý ale i tak jsou suprová - chtěla jsem se zeptat jestli jsou vaše prasničky také agresivní - ona na mě není jen první den byla ale např manžela málem kousla do nohy a děti ani nikdo jiný k ní samy nesmí jak své mladé brání jinak je celkem ochočená nechá se drbat a podobně tak mě zajímá jestli to ty vaše taky dělají - a jak jste na tom s pohlavím u mě teda jen jedna prasnička a 6 kanečků

7.5.2010 13:09
akela

XXX.XXX.42.243

Vzhledem k tomu, že naše prasátka jsou součástí kontaktní minizoo, tak si nemůžeme dovolit ani náznak agrese. Obě naše sviňky jsou zcela v pohodě, jen projevují dominantní chování vůči kanečkovi, který je s nimi ve výběhu. Ten si s nimi chudák užije, ale jinak je báječný otec a k selátkům je překvapivě něžný. Prasátka jsou velmi chytrá, takže postupnou výchovou máme již jasno, kdo tady velí a tak si nedovolí nic. Klidně je bereme do ruky a manipulujeme s nimi, maminy si je pak jen zkontrolují. Každá je má v jiné boudičce, ale selátka courají od jedné prasničky ke druhé a zase zpátky. Neumím si představit, že bychom měli je zvykat na kontakt s lidmi a socializovat pro nové páníčky a přitom se bát, že nás prasnice napadne. Snad se ta vaše dáma uklidní.:-)
Naše první prasnička má 3 kluky a 3 holky a ta druhá 2 kluky a jednu prasničku. Takže u nás celkem vyrovnáno. smajlík

7.5.2010 15:29
agentka

XXX.XXX.24.188

ona je také ochočená a chodí si volně po dvoře ale tet jak porodila tak se o malé tak bojí že je agresivní - malé také beru do ruky a zvykám je na kontakt s lidmi , zatím se pořád drží v hnízdečku které jim mamina vytvořila ze slámy a jen když jdou udělat potřebu tak to si vylezou mimo hnízdo

7.5.2010 17:34
akela

XXX.XXX.42.243

Tak to ty naše jsou tryskomyši, pořád šmejdí a někam cestují. Jen když se krmí u maminky, tak je klid. Prasnice je ráda, když si je vezmeme na sstarost a hrajeme si s nimi, to má alespoň chvilku klidu.:-))

7.5.2010 18:55
lavacca

XXX.XXX.1.3

ježiš, my čekáme porod až za 3 měsíce a já jsem z vašeho vyprávění o mimčách už teď nedočkavá. :-):-))

7.5.2010 18:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

no a co se týče barvy doufám v černá rastáka s bílými znaky po rodičích. Ačkoli babička z matčiny strany a dědeček z otcovy strany byli puntíkatá a flekatý. Dědeček z matčiny strany by měl být černý, a babička z otcovy strany je taky černá. Tak jsme teda upřímně moooooc zvědavá, jaké barvy se to z Emilky vykulí. :-)

Útěchou mi budiž to, že i když se narodí nějaké hodně puntíkaté, bere si ho známá. :-) Já bych totiž opravdu nejraději černé s bílými znaky a nejlépe po tatínkovi, aby byla i hvězdička na čelíčku. :-)

17.5.2010 14:43
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak hlásím že nám včera začala dopoledne Emilka stavět hnízdo, propadlo se jí bříško dolů, nalila mléčná žláza a dnes ráno na nás koukala 2 selátka. Jedno je celé černé a druhé puntíkaté. Viz foto.

jak se totiž ukázalo, Emilka k nám už přijela březí. smajlík Tatínek je asi 10 kilový černý kaneček od bývalé majitelky. Takže tak no.:-)

17.5.2010 14:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

a ještě punťa :-) Známá si ho od nás asi vezme. Zatím puntíkaté vypadá dle velikosti hlavičky na kluka a černé na holčičku.

Zrovna přemýšlím, zda by jsme si nakonec neměli z tohodle vrhu nechat holčičku, když už je s Adámkem nepříbuzná.smajlík No, uvidíme. :-) Přece jen by byla na nás odmala zvyklá. :)

18.5.2010 08:30
akela

XXX.XXX.250.15

Srdečně gratuluji. Překvapení jsou nejlepší. jsou to pěkní cvalíčci, jak jsou jen dvě, tak si na nich dala mamina záležet. Ať Vám přináší jen a jen radost. Akelasmajlík

18.5.2010 10:40
agentka

XXX.XXX.24.188

Já taktéž gratuluji - hlavně že to vše dobře dopadlo a mamina se stará - není divu že vašeho adámka odmítala:-)

18.5.2010 15:25
lavacca

XXX.XXX.1.3

Díky!

No, to je právě to, ona ho koketa nechávala na sebe i lézt a měla 3.den od toho, kdy jsme je dali na trvalo k sobě, nateklou pipku, tak jsme mysleli, že se bouká. Tipuju to na to, že je natolik vyčůraná, že chtěla aby si myslel, že jsou ta selátka jeho a nic jim později neudělal. Jak si jinak vysvětlit, že mu krásně držela, aby ji oskočil? A za další 3 týdny se už neboukala. smajlík

18.5.2010 15:31
agentka

XXX.XXX.24.188

nejsem vůbec zkušená chovatelka - ale není možnésmajlík, aby třeba byla březí i sním??to je asi blbost že? ale myslím že u králiků např se toto může stát že porodí mladé a za 14 další že už takové případy byly, ale u prasat fakt nevímsmajlíkmožná by bylo se dobré na to zeptat třeba někdo odpoví

18.5.2010 15:51
lavacca

XXX.XXX.1.3

No, poprvé spolu byli koncme března, takže ani omylem nemůže být Adámek tatínek. Jak se ale ukázalo, tak bývalá majitelka krom Emilky a její maminky měla ještě 2 letého 10 kilového kanečka, takže otec je usvědčen. :-) Dle termínu porodu byla už +- 1 týden březí, když jsme ji dovezli.

To už mě taky napadlo, zda snad nemohla zabřeznout podruhý. I když nevím, no. Známí mají samce králíka puštěného na volno po zahradě, tak jsme tam dali na týden samici a ona po měsíci vrhla jedno takové nedodělané králíče. Jelikžo někdo psal, že nejlepší je aby zase zabřezla do 4 dnů, tak králice šla k samci znovu a po týdnu tam porodila 4 zdravá králíčata. :-|

No, uvidíme no. Je mi totiž divné, že má Emča jen ty 2 špunty. To je dle mého na prasničku málo.smajlík Zvlášť, když už jí budou 2 roky a má první vrh (kdy prý měla 5 selátke), za sebou.

Už přemýšlíme zda nám jí neprodali proto, že měla málo selátek. smajlík Uvidíme no, ale celkem ráda bych, kdyby byl puňta svíňka, že by zůstala doma. :-) Jenže při naší smůle, kdy máme jen 2 sleátka, to budou ještě oba kluci. smajlík

18.5.2010 16:49
akela

XXX.XXX.42.243

Jen buďte v klidu. S Adámkem je určitě nemá i u miniprasátek platí pro březost pravidlo tzv.zlaté trojky (3měsíce, 3 týdny a 3 dny, +- 3dny). Ale je klidně možné, že po připuštění přišla znovu do říje proto, že měla v sobě tak málo selátek. Na prasničku je to opravdu málo. Bohužel právě Gottingenská prasátka trpí neustálým křížením (mnohdy i v rodině), takže někdy se tyto výchylky objevují. Ale nebojte, příště jich třeba bude více. Hlavně, že jsou prckové zdraví a mají se k světu. Raději bych si, ale její dceru nenechávala, protože malý počet potomků bývá dědičná porucha. To je na Vás. Hlavně nesmutněte a radujte se, takovéhle překvapení jste určitě nečekala.:-))

18.5.2010 17:15
lavacca

XXX.XXX.1.3

akela napsal(a):
Jen buďte v klidu. S Adámkem je určitě nemá i u miniprasátek platí pro březost pravidlo tzv.zlaté trojky (3měsíce, 3 týdny a 3 dny, +- 3dny). Ale je klidně možné, že po připuštění přišla znovu do říje proto, že měla v sobě tak málo selátek. Na prasničku je to opravdu málo. Bohužel právě Gottingenská prasátka trpí neustálým křížením (mnohdy i v rodině), takže někdy se tyto výchylky objevují. Ale nebojte, příště jich třeba bude více. Hlavně, že jsou prckové zdraví a mají se k světu. Raději bych si, ale její dceru nenechávala, protože malý počet potomků bývá dědičná porucha. To je na Vás. Hlavně nesmutněte a radujte se, takovéhle překvapení jste určitě nečekala.:-))

Jo, o té dědičnosti už jsem také přemýšlela. smajlík Ale zase tím, že předtím měla mít těch prasátek 5, tak nevím no. Pravdou je, že k nám přijela jako kost a kůže (jen ta stará hlava) - bývalá majitelka ji nechtěla překrmovat, ale myslím, že to bylo zas přehnané, tak si možná Emilka i myslela, že víc prasátek by prostě neuživila. smajlík

Uvidíme,. Jsem hlavně ráda, že je Emča i mimča Ok a to je zatím nejdůležitější. :-)

18.5.2010 18:00
agentka

XXX.XXX.24.188

je naprosto jasné že to s adámkem nemá - já psala zda není možnost aby znova zabřezla ikdyž už březí byla to by znamenalo že by rodila pak ještě jednou v tom původním termínu - jinak lehce zjistíte co je kaneček a co holka - holka má vzadu pod ocáskem prostě pipinku a kaneček tam nemá nic jen dírku od konečníku - a pod pupíkem má kaneček pindíka(omlouvám se za neodborné výrazy)- tak je omrkněte a dejte vědět co to máte za pohlaví

18.5.2010 18:32
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak jak rozeznat mám nacvičeno už od jehňátek. :-) Akorát se mi včera selátka ne a ne pořádně ukázat.
Dneska už tam běhala a krásně vrtěla ocáskem, takže jsem po chvilce věděla, že máme 2 HOLKY. HURÁ!!! :-) Jsou to tedy krásné 2 princezničky, zatím pojmenované Punťa a Ťunťa :-))(to než mě napadnou nějaká pořádná jména a hlavně nějaké pro malou Puntinku, aby se to hodilo k Adámkovi a Emilce, protože si jí chci opravdu nechat :-)).

19.5.2010 18:42
lavacca

XXX.XXX.1.3

tak se musím pochlubit - dneska jsem si poprvé pohladila Ťunťu. :-) Jinak holky už začínají být aktivní, první 2 dny spaly nebo běhaly mámě pod břichem a na mě koukaly jen z povzdálí. Dneska ale už obě přiběhly skoro až ke mně - nejblíže teda Ťunťa. Už taky začínjaí zvesela poskakovat. No, jsou fakt kouzelné, holky jedny moje. :-)

jinak video z prvního dne: http://www.stream.cz/video/472070-miniprasatka-aneb-tunta-a-punta

21.5.2010 13:17
agentka

XXX.XXX.24.188

mám na vás dotaz trochu mimo kdyžtak na email - jak vkládáte to video na net jsem počítačový laik co se toho týče - mám foťák kde umím natočit video ale nevím zda to jde pak vložit na net - v jakém to musí být formátu?díksmajlík

21.5.2010 14:45
lavacca

XXX.XXX.1.3

agentka napsal(a):
mám na vás dotaz trochu mimo kdyžtak na email - jak vkládáte to video na net jsem počítačový laik co se toho týče - mám foťák kde umím natočit video ale nevím zda to jde pak vložit na net - v jakém to musí být formátu?díksmajlík

taky natáčím na foťák. :-) Ikonka video je MOV. tak snad v tom, ale nevím jistě. A mám k tomu přehrávač KM Player (ten přehraje písničky, filmy, videa, prostě supr prográmek)a pouštím si to zásadně v něm. No a pak to nechávám nahrát na streamu.cz nebo na youtube.com do videí (po založení profilu). Snad vám to trochu pomůže. :-)

Jinak včera jsme ty naše 2 holky drbala(no, hladila prstem:-)) po čumáčcích, jsou fakt sladké. Ale nejvtipnější je, že kámoší jen se mnou, před mamkou, která chodí krmit ráno, utíkají. :-))

21.5.2010 19:38
lavacca

XXX.XXX.1.3

no, nejsou boží?:-) Jsou čím dál tím víc čiperné a komunikativnější. :-)

22.5.2010 07:27
agentka

XXX.XXX.24.188

já beru čuníky hned od prvního dne do ruky a snažím se všech 7 zvykat at nejsou plaší a při zvednutí nepiští - myslím že je můžete taky v pohodě pochovat - a je zajímavé že u mě vždy jen tak pochrochtávají nebo mručí - nepiští u mne - jsou na mě zvyklí , ale jakmile je vezme někdo jiný tak začínají pištět - když třeba je ukazuji - např včera školce tak jsem je dala do košíku se senem a děti si je hladily, ale jak chtěla paní učitelka jedno pochovat tak to nešlo pištělo - a u mě bylo potichu - tak nevím zda cítí můj pach že jsou u mě klidné asi ano - zítra ti moji mají tři týdny a jsou to pěkní cvalíci zatím teda pijou pořád od maminky:-)

22.5.2010 09:54
lavacca

XXX.XXX.1.3

to já se právě ještě trochu bojím. Emilka je dost nerózní - on totiž kolem domečku chodí a brumlá Adámek, tak se o prcky bojí. Tak nechci, aby zbytečně pištěly. Tak jsou na světě jen 5 dní, tak mají ještě čas.:-) Jinak ale ode mně se hladit nechají, na mamku koukají, ale nejdou k ní. A včera tam byl brácha na ně juknout a to se holky schovávaly za mámu. :-) Prejs tim cizím člověkem ony nekamarádí. :-)) Ale ony si časem zvyknou, ještě mají 7 týdnů než půjde Ťunťa do světa. :-)

Měla jsem na Ťunťu zájemkyni..pak z ní ale vylezlo, že je až od Břeclavi a že by Ťunťu chtěla dovézt nejlépe až domů Když jsem jí napsala, že je to prostě daleko a tak, tak mi ještě napsala, že mám teda smůlu. smajlík Fakt mě tím dostala. tak já mám smůlu, že nepojedu přes půl republiky, abych udělala jedno miniprasátko. Fakt sranda vám povím. smajlík

22.5.2010 20:37
akela

XXX.XXX.42.243

Ano, ta milá:-(paní to na nás také zkoušela, jestli prý nejezdíme do Břeclavi a pak z toho naštěstí sešlo, protože chtěla prasátko hned. Ale ani pořádně nevěděla, čím se miniprasátka živí. Takže pro nás zcela nepřijatelný zájemce. Jo, lidé jsou různí:-|

22.5.2010 20:57
lavacca

XXX.XXX.1.3

akela napsal(a):
Ano, ta milá:-(paní to na nás také zkoušela, jestli prý nejezdíme do Břeclavi a pak z toho naštěstí sešlo, protože chtěla prasátko hned. Ale ani pořádně nevěděla, čím se miniprasátka živí. Takže pro nás zcela nepřijatelný zájemce. Jo, lidé jsou různí:-|

jde o paní Ronckovou? Má prý doma kanečka Edíka. smajlík

23.5.2010 06:40
sccary

XXX.XXX.74.216

Dobry den neměl by někdo na prodej mini prasatko z okresu olomouc ci moravskoslezskeho kraje? pred par dny jsem dost osklive prisla o mazlicka vietnamskeho kanecka smajlíksmajlík a tak shanim noveho mazlika

23.5.2010 09:05
lavacca

XXX.XXX.1.3

sccary napsal(a):
Dobry den neměl by někdo na prodej mini prasatko z okresu olomouc ci moravskoslezskeho kraje? pred par dny jsem dost osklive prisla o mazlicka vietnamskeho kanecka smajlíksmajlík a tak shanim noveho mazlika

zkuste tady: http://www.zkracovatko.cz/pxe . Je to 5 měsíční sviňka - růžová s šedým flekem na zadečku. Prý má nyní 8 kilo. A je z Moravskoslezského kraje. :-)

23.5.2010 21:15
sccary

XXX.XXX.74.216

lavacca napsal(a):
zkuste tady: http://www.zkracovatko.cz/pxe . Je to 5 měsíční sviňka - růžová s šedým flekem na zadečku. Prý má nyní 8 kilo. A je z Moravskoslezského kraje. :-)

díky mám zamluveno u agentky :-)smajlík

24.5.2010 08:29
agentka

XXX.XXX.24.188

Tak brzo vám tady hodím odkaz na video prasátek - děkuji lavassce za stručný návod dnes jsem zkoušela dát tam moje beránky a povedlo se tak jen co se mi dobije foťák hned je půjdu ty moje prcky natočit - odkaz na jehňata pokud by chtěl někdo zhlédnout je zde http://www.stream.cz/video/473771-zwerblici :-)

24.5.2010 14:12
lavacca

XXX.XXX.1.3

Ukázkové přežvykování. :-) Už se těším na video prcků. :-)

Včera rodiče(já bych bývala taky pomáhala, ale mám ode dneška svaťák, tak má útrumsmajlík :-))) stavěli Adámkovi menší ohrádku, aby mohla Emilka v klid s malýma holkama ven. Ťunťa venku běhá skoro pořád (Emilka jí dokonce občas strká čumákem domů:-)), Punťa si užívá zatím naplno domova. Prej na šmejdění venku po ohradě má ještě dost času. :-)

24.5.2010 21:49
agentka

XXX.XXX.24.188

tak slíbené video jsou to raubíři a natočit je byla docela fuška odkazy - http://www.stream.cz/video//474180-gotingenska-prasatka a druhý odkaz je http://www.stream.cz/video//474181-gotingenska-prasatka

snad se to půjde:-)

25.5.2010 08:57
lavacca

XXX.XXX.1.3

koukám, že jsou to takový malý trysomyši, co ?:-)smajlík

25.5.2010 11:09
agentka

XXX.XXX.24.188

přesně tak utíkají tet již pěkně rychle dřív jen byly pořád v hnízdečku spočátku pod lampou a tet už lítají po celém kotci :-)

29.5.2010 10:42
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak jak jsem psala minulý víkend, rodiče vybudovali Adámkovi ohrádku. No a milý Adámek si po 6 dnech řekl, že už toho má plný zuby, udělal v plotu díru a lítá už spolu s Emilkou a malýma. :-| Naštěstí se ale chová slušně, tak se snad nic nestane. :-)

29.5.2010 11:08
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
Tak jak jsem psala minulý víkend, rodiče vybudovali Adámkovi ohrádku. No a milý Adámek si po 6 dnech řekl, že už toho má plný zuby, udělal v plotu díru a lítá už spolu s Emilkou a malýma. :-| Naštěstí se ale chová slušně, tak se snad nic nestane. :-)

tak už máme doma taky takový cvalíky :-) Teda krom toho jsou holky ještě krásně od bláta, protože Emilka si vedle domečku udělala jezírko na koupání. :-)

31.5.2010 20:17
lavacca

XXX.XXX.1.3

TAK hlásím všem chovatelům miniprasátek nad 1 kus (včetně odchovu), že MUSÍ být prasátko registrované u ČMSCH, jinak hrozí pokuta 50.000,- !!! Buď se prasátko nechá tetovat nebo se mu dá malá ušní známka.

Viz foto od paní Křesťanové, díky které jsem toto zjistila.

1.6.2010 15:26
agentka

XXX.XXX.24.188

smajlíksmajlíkno to snad není pravda - tak jak to teda je od jednoho kusu? a nebo jedno být může - musím to zjistit moji prcci za chvíli budou opouštět domovy tak at na to jejich páničky upozorním - no už vidím jak pepíně dávam ušní známkusmajlík

1.6.2010 19:49
akela

XXX.XXX.42.243

Dobrý den,
u prasátek je to tak, že pokud máte doma více než jedno prasátko a je zcela jedno jestli je to prasátko na výkrm nebo mazlíček, musíte mít registrován chov. :-) Není to nic složitého a za tu pokutu to nestojí. Součástí registrace je i to, že prasátka musí být označena. Buď tetováním nebo známkou. Známky se vyrábí v mnoha podobách a dle výše uvedené foto naši miniprasničky nevypadají zase tak strašně. Ovšem pro aplikaci je nutné mít speciální kleště. Pokud pak jdou selátka k novým majitelům, tak už musí se známkami. No, zákony holt dosahují všude. :-)

1.6.2010 20:23
lavacca

XXX.XXX.1.3

agentka napsal(a):
smajlíksmajlíkno to snad není pravda - tak jak to teda je od jednoho kusu? a nebo jedno být může - musím to zjistit moji prcci za chvíli budou opouštět domovy tak at na to jejich páničky upozorním - no už vidím jak pepíně dávam ušní známkusmajlík

Tak mamka mluvila s pánem z ČSMCH a je to tak, že jedině pokud máte 1 prase na výkrm s tím, že se snad do roka porazí, tak se nemusí hlásit. Jakmile máte i prcka, ale trvale, tak registrovat.

2.6.2010 13:20
agentka

XXX.XXX.24.188

na stránkách čmsch jsem nic nenašla ani žádné listy pro stáhnutí tak nevim asi budu muset zavolat na příslušné pracoviště - ale známku do uší ji teda střílet fakt nebudu to by bylo na hlavu postavené - stačí mě to u oveček a koz ještě abych to musela dávat takovým pidiselátkůmsmajlík

3.6.2010 15:33
lavacca

XXX.XXX.1.3

agentka napsal(a):
na stránkách čmsch jsem nic nenašla ani žádné listy pro stáhnutí tak nevim asi budu muset zavolat na příslušné pracoviště - ale známku do uší ji teda střílet fakt nebudu to by bylo na hlavu postavené - stačí mě to u oveček a koz ještě abych to musela dávat takovým pidiselátkůmsmajlík

No, buď známky nebo tetování. Stačí si vybrat. Neříkám, že já jsem z toho bůhvíjak nadšená, ale holt nařízení je nařízení. :-|

8.6.2010 18:53
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
No, buď známky nebo tetování. Stačí si vybrat. Neříkám, že já jsem z toho bůhvíjak nadšená, ale holt nařízení je nařízení. :-|

tak jsme se nakonec rozhodli pro tyto známky. Dodám jen, že pokud máte doma kleště MK2 na ušní známky ovcí či koz, stačí za 120,- dokoupit hrot na tyto známky.

8.6.2010 19:12
lavacca

XXX.XXX.1.3

a naše spokojená ,,rodinka´´

10.6.2010 12:29
agentka

XXX.XXX.24.188

napište mi na které stránce se to objednává a kde je o tom něcé víc dík

10.6.2010 23:30
lavacca

XXX.XXX.1.3

Já jsem kvůli tomu psala přímo do M.A.V.E. Bořetice, která ty známky vyrábí, ale jsou i jiné firmy - viz zde: http://www.cmsch.cz/cz/?page=usni-znamky-pro-prasata-jelenovite-a-muflony . :-)

13.6.2010 15:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

tak co, jak vám rostou pašíci?

Naše holky - zítra již 4 týdenní, už asi 3 dny lezou mamině do misky a už zkouší papat. Nejvíc jim teda jedou namočené rohlíky, brambory a dneska ráno do sebe obě cpaly vařenou cibuli. Jinak je Emilka jak mlíkárna, takže nás ten zájem o tuhou stravu u holek celkem dost překvapil. :-)

14.6.2010 08:27
agentka

XXX.XXX.24.188

tak moji papat nezačali - pořád pili od maminky - pět zadaných miminek jsem ve 4 týdnech odstavila ze dne na den - at jsou naučení již sami papat než si je majitelé odvezou - vše proběhlo bez problému - máme kozí mlíčko tak jsme začli tím a pak šrot a trávu apod. - Tři čuníči již jsou u nových páníčků a dva půjdou tento týden - zbylí dva jsou u maminy , také tu máme zase kanečka tomíka na připuštění tak se zase budu těšit na nová prťatasmajlík - zatím se teda k ničemu nemá, tak si u nás tak měsíc pobude. A co vy máte zadáno?

14.6.2010 09:47
lavacca

XXX.XXX.1.3

Na Ťunťu tu byla včera paní a nechala na ni zálohu a Punťa zůstane doma. :-) Nicméně Ťunťu budeme muset někdy kolem 5.týdne odchytit a trochu omazlit(víc zvyknout na lidi a hluk), protože ji čeká do nového domova cesta vlakem, tak aby to na ni nebylo moc stresu najednou. :-)

Jinak Adámek se pořád snaží Emilku oskočit, ale ona nechce. Není divu, dokud kojí, tak prý ani zabřeznout nemůže. A jelikož Punťa budeme moct pít neomezeně, tak čekám oskočení nejdřív 9.týden od porodu, kdy se bude Emilka opět boukat. :-)

14.6.2010 10:25
lavacca

XXX.XXX.1.3

* bude moct cucat ..ne budeme :-)

a tady Ťun'ťa :-)

14.6.2010 11:06
agentka

XXX.XXX.24.188

taky ti vaši lítají jak torpéda?zbylí dva co jsou u mámy ti jsou tak rychlí že jeden žasne jaké mají hbité nožky

14.6.2010 19:22
lavacca

XXX.XXX.1.3

Jejej :-)) Zvláště Ťunťa je taková tryskomyš :-). Ráda všechno objevuje a když se lekne, tak rychle pryč - buď k mámě nebo do tisů a pak vykukuje, jestli dobrý. :-) Zato Punťa, ta se nikdy tak nelekne, sice je taky ostražitá, ale řekla bych přímo, že je snad i líná utíkat. :-)) Kdžy je nejhůř zalítne pod tisy a pak Ťunťu strká před sebou, aby měla pořád volný místo zacouvat zpátky. :-)

Ťunťa miluje našeho kocoura Káju - kočky se naučily, že když jdeme krmit prasátka, tak tam dobu stojíme/sedíme a zíráme na čuníky a přitom vlastně máme volné ruce. takže jakmile zmerčí, že se jde krmit, utíkají a šup, už se otírají o Adámka a šup, už člověku sedí na klíně a mazlí se. :-) Nebo si aspoň lehnou opodál a pozorují. To dělá právě nejvíc Kája, takže leží a čučí....a ťunťa se k němu obvykle přiblíží zezadu a trochu do něj strčí. :-) Káju to nijak nevzrušuje, ale je sranda, že jakmile se ho dotkne, tak se sama lekne a uteče. Ovšem za chviličku už je zpátky a celé znovu. No, prostě sranda s nima.

Musím je zase natočit a dát sem odkaz na video. jsou fakt báječné. Až si říkám, že 2 snad i stačí - člověk je očima má problém občas i tak uhlídat, natožpak kdyby jich bylo 5-7. :-)

15.6.2010 09:23
akela

XXX.XXX.42.243

Proboha, to hned po porodu a odkojení připouštíte?smajlík Tedy chudáci holky, vždyť je ztrháte. Když půjdete tímto tempem dál, tak pokud Vám holky během dalších porodů neodejdou na odvápnění, tak za 3-4 roky odejdou na vyčerpání. Vždyť to není prase domácí ve velkochovech, kde je nutné rychle mít další maso, ale naše mazlivá Gottingenská zlatíčka. Tedy už se fakt nedivím, že nám každou chvíli někdo volá, že se chce zbavit 3leté prasničky nevhodné chovu, která sotva chodí. Tedy množitelé hrabou jen peníze. No, ono je trend připustit co, nejdříve, nejlépe do půl roku věku a honem setata a ždímat a ždímat. Sviňka si potřebuje po odstavu mrňat alespoň pár měsíců odpočinout, aby se pohlavní soustava vzpamatovala a pak ji další zapuštění neztrhalo. Hlavně pokud měla menší počet selat, pak potřebuje větší pauzy mezi připuštěním, měla by rodit max.jednou za rok. Je to anomálie, kterou může prasnička dávat najevo, že více prostě ve svém stavu neuživý. No, jak myslíte. Ale za prasničky prosím, zvažte pozdější připuštění. Nezlobte se, ale zkuste trochu myslet za to prasátko.smajlík

15.6.2010 11:22
akela

XXX.XXX.42.243

Počítáte s Punťou s tím, že ji budete muset stejně nejpozději ve věku pěti měsíců izolovat od vašeho kanečka nebo Vám předčasně zabřezne. Bude to pro ni mnohem horší, protože prasátka uslyší a nebude emoci k nim. Nebo je chcete nechat pohromadě, aby byla selátka co nejdříve? Nerada porovnávám zvířata s lidmi, ale tady je příklad asi na místě: Pokud Vám sviňka zabřezne dříve než alespoň v jednom - 1,5roku života, tak je to stejné, jako když otěhotní 13 letá dívka. Ano, budete mít možná selátka, ale pokud nebudou její poslední, tak její tělo dostane takovou ránu, že vám během pár let odejde. Proto ještě promyslete, jak to uděláte. Ano, spoustu lidí miniprasničky nechává zabřeznout dříve, aby je podtrhly a ony zůstaly malé a jim se lépe prodávala selátka, ale genetika je genetika a do velikosti selátek se malý vzrůst matky z důvodu podtržení nepromítne. A pak to zase odskáče ta sviňka. Doufám, že opravdovým zájemcům o kvalitní selátka jednou dojde, že stačí nahlédnout do stájového registru majitele sviňky, aby se přesvědčil o solidárnosti chovatele. Zkuste si ještě promyslet jestli by nebylo lepší Punťu prodat a pořídit si jinou sviňku, která už třeba bude mít věk na zabřeznutí. Jinak se sviňka bude tak jako tak trápit. Buď v izolaci nebo pak celý život s poškozenou páteří, protože kostra ještě před započetím druhého roku života není dostatečně vyvinutá, aby unesla bříško plné mláďat. Nechci se o Vás nijak opírat, moc Vám fandím do dalšího chovu. Tyto chyby dělá spoustu chovatelů. Prostě není dost literatury, kde to nastudovat. Všichni vycházejí z chovu domácích plemen prasat, ale tohle miniprasátko je ve spoustu věcech jedinečné. Proto zkusme šířit osvětu i mezi majitele našich selátek. prasátkům se bude určitě lépe žít.

15.6.2010 13:13
lavacca

XXX.XXX.1.3

No, co se týče Adámka a Emilky, tak bude asi zázrak, když se jim to povede - vůbec někdy. Pořád je proti ní snad míň jak poloviční.:-)

Jinak Emilka byla připuštěná v 9 měsících a narostla i tak. Teda hlavně u nás narostla, my jsme ji dopřávali i když jsme netušili, že už je březí. :-) Teď trochu zhubla kojením, ale i tak je dost mohutná. Teď jí budou 23.6. akorát 2 roky. Ptala jsem se 2 chovatelů miniprasátek a oba mi řekli, že nejlepší je připustit sviňku mezi 9-11 měsícem.

Co se týče Punti, tak máme u prasátek udělanou menší ohrádku(tam byl zezačátku zavřený Adámek, aby nerušil Emilku a malé holky). Tak počítám s tím, že ji tam oddělíme. Snad bude v pohodě. :)

A co se týče odvápnění, tak naše Emilka při březosti i teď při kojení, dostává takové chrupky seříznuté z lopatek (je to chrupavka + kousek masa, takže bílkovina, kterou v březosti hledala) + občas vařenou hrudní kost od kuřete + přidáváme Roboran. :-)

15.6.2010 13:17
lavacca

XXX.XXX.1.3

Je to anomálie, kterou může prasnička dávat najevo, že více prostě ve svém stavu neuživý.

Emilka byla v době připuštění 6,5 měsíce po porodu, takže v tom bych chybu nehledala. :-| Buď si fakt myslela, že víc by jich neuživila nebo má možná nějakou vadu., kterou nám bývalá majitelka zatajila. smajlík Pročpak ty lidi nejsou upřímní? Zvlášť když ví, že člověk shání sviňku od které by časem chtěl dětičky.

15.6.2010 13:38
akela

XXX.XXX.42.243

Tak to je v pohodě. Já se jen vyděsila, že by z neznalosti mohlo dojít k pěknému průšvihu. Ale opravdu raději s připouštěním počkejte alespoň do roku věku, prasnička vám to pak bohatě vrátí. Jinak o Adámkovi nepohybujte, však uvidíte jaký to bude čiperka. :-)

15.6.2010 13:57
agentka

XXX.XXX.24.188

já zase slyšela že je vhodné připustit co nejdříve jinak může prasnička ztučnit a již nezabžezne nikdy - a ta naše je ikdyž měla 7 malých teda je dost tučná - malé odchovala jako svůj první vrh úplně bez problému - dostává u nás vše na co si vzpomene a jak je venku tak pořád něco hledá a jí - máme spoustu jiných zvířat takže si vždy něco k jídlu najde - a my ji neomezujeme nebudu ji kvůli tomu aby nejedla někde zavírat apod. Takže myslím že je na každém jak si zvolí připuštění :-|

15.6.2010 18:49
akela

XXX.XXX.42.243

Prasnička ztuční klidně i ve dvou měsících věku. To tedy rozhodně není žádné odůvodnění proč připustit brzy. Pokud Vám prasnička zatučňuje, tak je jen na vás jestli jí v tom budete podporovat, ostatně některým rodičům také nevadí když jejich dítě váží 100kilo. Ty zdravotní problémy pak za to opravdu nestojí. Prasátka jsou vyhlášená tím, že snědí na co přijdou. Klidně si připouštějte kdy chcete, ono je také jednodušší mít prasátka pohromadě, ale ..........smajlíkBohužel spoustu lidí neví, že časté připuštění přináší vyčerpání prasničky a proto to zde uvádím. Že to někdo dělá s plným vědomím, je věc jiná.

19.6.2010 16:02
voliery-az

XXX.XXX.26.88

Prosím písla by jste cenu za prasátko a odkud jste?Děkuji KatkasmajlíkJinak gratuluju jsou to krasavcismajlíkPísněte přímo na email osmonics@seznam.cz nebo do diskuse.Předem dík dík.

24.6.2010 21:56
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak co, jak vám rostou mrňata?

Já jsem zase dneska holky nafotila. Povedly se krásné fotky. :-)

Punťa

25.6.2010 08:14
akela

XXX.XXX.42.243

Nám také pěkně rostou.

25.6.2010 17:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

akela napsal(a):
A jedna skupinová

zaujalo mě, že některá puntíkatá prasátka jsou nazrzlá. smajlík To mají už od narození?

25.6.2010 17:59
agentka

XXX.XXX.24.188

Mě již zbývá poslední kaneček kterého majitelé na poslední chvíli odřekli, ostatní jsou už u nových majitelů, ale ti vaši se mi teda zdají docela velcí, ale asi ta fotka zkresluje moji jsou pořád takoví prcci jak na mé poslední fotce kde jsou s rodiči - asi by to chtělo taky foto s rodiči at jde vidět rozdílsmajlík, jinak ty vaše barvy se mi zdají hodně podivné to je fakt - ikdyž pěkné, ale si myslím že ta barva jako divočák je divná a ta zrzavá takysmajlík

25.6.2010 21:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

agentka napsal(a):
Mě již zbývá poslední kaneček kterého majitelé na poslední chvíli odřekli, ostatní jsou už u nových majitelů, ale ti vaši se mi teda zdají docela velcí, ale asi ta fotka zkresluje moji jsou pořád takoví prcci jak na mé poslední fotce kde jsou s rodiči - asi by to chtělo taky foto s rodiči at jde vidět rozdílsmajlík, jinak ty vaše barvy se mi zdají hodně podivné to je fakt - ikdyž pěkné, ale si myslím že ta barva jako divočák je divná a ta zrzavá takysmajlík

Jj, taky jsem takové barvy u miniprasátek nikde neviděla. smajlík

Jinak naše holky jsou velké, ale přidávám to tomu, že jsou jen 2 a mamina je jak chodící mlékárna, tak slovo hlad vůbec neznají. :-)

26.6.2010 11:42
lavacca

XXX.XXX.1.3

26.6.2010 11:51
akela

XXX.XXX.42.243

To "podivné" rezavé zbarvení jsou pouze dětské štětinky jako třeba u divočáka a následně vypadají. Vzhledem k tomu, že Gottingenská prasátka vznikla křížením těch nejmenších selátek různých druhů prsat, tak ke křížení byla použita i volně žijící miniaturní prasata z Asie. A ty jsou po narození všechna pruhovaná. Velmi často se tyto rezavé pruhy objevují u dandies neboli mikroprasátek. V Anglii, odkud rodiče našich selátek pocházejí, to berou právě jako znak originálních dandies prasátek. Ale jsou s tím pruhováním moc sladká. S rodiči foto bohužel již nemám, protože selátka již máme odstavená, aby si zvykla na tuhé krmení a pozvolna se nám rozcházejí do nových domovů. Včera se nám do útulku dostal páreček miniprasátek - oba 15kg a prasnička je březí, tak uvidíme, jací budou. Ahoj všem

27.6.2010 14:37
lavacca

XXX.XXX.1.3

další?smajlík To máte z útulku tzv. sběrnu nechtěných miniprasátek, ne?

27.6.2010 17:02
akela

XXX.XXX.42.243

Ano, bohužel to tak je. Poté, co jsme byli v TV se na nás lidé dost často obracejí. Máme, ale již, co se týče prasátek, plný stav. Tahle prasátka byla odebrána ze statku, kde docházelo k týrání zvířat (naštěstí těchto prasátek ne) a na veterině nás dobře znají, tak šla mrňata až do porodu k nám. Uvidíme, jak to všechno bude. Vypadá to, že došlo k příliš brzkému nakrytí, ale zaplať pánbůh, že to nevypadá na příbuzenskou plemenitbu. Na druhou stranu už většina bezprizorních prasátek od nás našla svůj nový domov u milujících lidí. Tak snad se to brzy podaří i těmto. :-)

30.6.2010 11:34
katjuschka

XXX.XXX.246.242

Aj my máme nové mimino. Prikúpili sme si k prasničkám kančeka. Predtým sme nechceli párik, aby ich nepripustil kanček skoro, ale chceli sme mať prasiatka vonku, tak sme kúpili dve holky. No a už majú rok a pol takže veľké slečny =) Kančeka máme v byte, docela rýchlo si zvykol a aj napriek tomu, že bol narodený vonku tak hygiena je na 100%. Dostal meno Moto Moto :-)

30.6.2010 11:38
katjuschka

XXX.XXX.246.242

To je inak smutné s tým, že sa veľa ľudí chce prasiatok zbaviť =/ Na Slovensku to bude ešte horšie podľa mňa, lebo prasiatok je tu málo a žiaden seriózny chovateľ, ktorý by záujemcom vysvetlil, že to trojkilové prasiatko bude mať za chvíľu 25kg, možno viacej. Takisto som videla zatiaľ len jeden párik, ktorý vyzeral ako gottingenské prasiatko, všetko ostatné krížené =( Ešte som sa chcela spýtať - ako sa v Česku rieši príbuzenská plemenitba?

12.7.2010 12:23
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak co Vaše prasátka říkají na tohle příšerné vedro? Naše jsou šťastná, že si udělala koupací díru a každý dne tam jde brácha s dvěma vědry vody, jak se to odpařuje a čundové se koupou a vodu tahají ven na štětinách. :-)

12.7.2010 12:24
lavacca

XXX.XXX.1.3

katjuschka napsal(a):
To je inak smutné s tým, že sa veľa ľudí chce prasiatok zbaviť =/ Na Slovensku to bude ešte horšie podľa mňa, lebo prasiatok je tu málo a žiaden seriózny chovateľ, ktorý by záujemcom vysvetlil, že to trojkilové prasiatko bude mať za chvíľu 25kg, možno viacej. Takisto som videla zatiaľ len jeden párik, ktorý vyzeral ako gottingenské prasiatko, všetko ostatné krížené =( Ešte som sa chcela spýtať - ako sa v Česku rieši príbuzenská plemenitba?

Příbuzneská plemenitba se tu nijak oficiálně neřeší. T
udíž pokud chovatel není takový, že prostě zjišťťuje z jakého chovu ta prasátka má, klidně může mít doma příbuzné, i když jel pro jedno prasátko z páru přes půl republiky. :-|

14.7.2010 10:53
lavacca

XXX.XXX.1.3

A takhle ,,pěkně´´ vypadá prasečí bouda, vedle které si udělali koupací jezírko. V těhle vedrech jim musíme nosit 2 kýble vody. Ale za tu jejich radost z koupání to stojí. :-)

15.7.2010 16:04
katjuschka

XXX.XXX.246.242

No aj našim sme spravili kúpacie bahnisko. Takisto dva kýble vody =) Tá radosť z váľania :-)

No a neexistuje nejaký register miniprasiatok? Viem, že v USA je, uvažujem nad zápisom, ale musím počkať až budú mať slečny tri roky

Toto je jedenapolročná Karkulka

15.7.2010 18:22
lavacca

XXX.XXX.1.3

katjuschka napsal(a):
No aj našim sme spravili kúpacie bahnisko. Takisto dva kýble vody =) Tá radosť z váľania :-)

No a neexistuje nejaký register miniprasiatok? Viem, že v USA je, uvažujem nad zápisom, ale musím počkať až budú mať slečny tri roky

Toto je jedenapolročná Karkulka

A co je to za registr? smajlík

15.7.2010 18:23
lavacca

XXX.XXX.1.3

dneska jsem fotila čuníky. Přišla jsem na to, že se mi líbí strašně když jsou vyfoceni černobíle. :-)

Adámek a Emilka v ,,jezírku´´

15.7.2010 18:24
lavacca

XXX.XXX.1.3

Emilka, Adámek a Punťa (od největší po nejmenší:-))

15.7.2010 18:24
lavacca

XXX.XXX.1.3

kojící Emilka s pijící Punťou

15.7.2010 18:25
lavacca

XXX.XXX.1.3

Kojící Emilka, pijící Punťa a Adámek, proutník, který chtěl hnedka využít toho, že Emilka leží. :-)

16.7.2010 23:04
bartussci

XXX.XXX.225.234

jsou nadherné mi tak krasné asi mít nebudem ale naše pepina(prasnice)ma termín 23.7.:-)

16.7.2010 23:31
lavacca

XXX.XXX.1.3

bartussci napsal(a):
jsou nadherné mi tak krasné asi mít nebudem ale naše pepina(prasnice)ma termín 23.7.:-)

Díky. :-) A copak je Pepča zač? Obyč výkrmové prasátko? Jinak držím palečky, aby porod zvládla v pohodě a mohli jste se radovat ze selátek.:-)

19.7.2010 12:16
agentka

XXX.XXX.24.188

je zajimavé jak ta malá ještě pije - je již pěkně velká a mamina ji ještě v klidu dá :-)

19.7.2010 17:05
lavacca

XXX.XXX.1.31

agentka napsal(a):
je zajimavé jak ta malá ještě pije - je již pěkně velká a mamina ji ještě v klidu dá :-)

No, Emilka je ještě teď ,když je Puntě už přes 2 měsíce, jako mlékárna na nožičkách. :-):-| Adámek už by se rád množil, ale má smůlu. :-) Uvidíme, kdy se Emilka rozhodne už přestat kojit. Punťa totiž už asi od 5 týdnů sama papá z misky /nejvíc miluje namočený rohlík/. Tak vlastně ani není důvod, aby stále kojila. No, ono to je na Puntě už dost vidět - je jak váleček na nožkách. :-)

18.8.2010 13:50
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak hlásím, že máme již 13 týdnů a stále kojíme. :-|

18.8.2010 17:21
akela

XXX.XXX.42.243

Tak to si Emilka to mateřství opravdu užívá. Já také již 4.týden kojím jako náhradní mamča z lahvičky a na odstavení se moc těším.:-)Tak snad se brzy pěkně rozpapají a začnou trošku růst. Zatím máme všude prasečí mlíčko a tak jim to vyhovuje.

19.8.2010 12:03
lavacca

XXX.XXX.1.3

akela napsal(a):
Tak to si Emilka to mateřství opravdu užívá. Já také již 4.týden kojím jako náhradní mamča z lahvičky a na odstavení se moc těším.:-)Tak snad se brzy pěkně rozpapají a začnou trošku růst. Zatím máme všude prasečí mlíčko a tak jim to vyhovuje.

No, jsem jenom zvědavá, jak dlouho jí to vydrží. Mně je to upřímně jedno, klidně ať ji odstaví tak, aby byla další mimča až na jaře. :-) Je teď ve skvělé kondici, tak je to v pohodě.

No jo vlastně, vy odmala lahvičkujete. Tak zas na druhou stranu aspoň budou mimča pořádně omazlená. :-) Ale chápu, že už by jste je ráda odstavila. Začínám přemýšlet, jak dlouho takové prase může kojit. smajlík Začínám mít pocit, že právě díky velké mateřské péči o selátka se odstavují mimina v prasečících kolem toho 7.týdne.

Já akorát pořád přemýšlím, že jsme měli jen 2 selátka. Mamka si vzpomněla, že nám bývalí majitelé kladli na srdce, aby jsme Emilku nezatloustli, že pak by nechtěla zabřeznout. Tak jestli jim náhodou po 1.vrh neztloustla moc, pak nezabřezla a tak jí nezhubli na stav, kdy přišla k nám. Což dle mého byla zas už moc hubená. :-| No, uvidíme.

21.3.2011 14:15
prasátka

XXX.XXX.53.30

hm myslím že se trošku pletete a bylo celé jinak s paní jsem si to vysvětlila a uznala že sme se špatně pochopili tak mě laskavě nepomlouvejte a udělejte si pořádek sami u sebe nikdy jsem nikomu nepsala že má smůli dokonce mám uložené všechny maily k nahlédnutí tak buďte tak laskavé a nepomlouvejte a neplácejte nesmysli!!!Někdo od Vás nekoupí jen se zeptá zda náhodou není možné popovézt a už z něj děláte blbce!!!Nic o mě nevíte tak si to laskavě nechcejte pro sebe já Vás také nepomlouvám a nevymýšlím si na vaše konto hlouposti!!To že se zeptám čím je krmíte je hned že nevím tak to je sílá ptám se proto aby nemělo malé hned změnu.Nestíhám se divit smajlíksmajlíkfakt!!!

21.3.2011 14:45
prasátka

XXX.XXX.53.30

to je pro ivacca hlavně máte co mluvit chudák holka ještě má pod sebou selátka a už ji necháváte znova obskočit tak si ukliďte před svojim prahem a pak někoho osočujte!!!Vím že je to staré,ale dřív jsem to bohužel nenašla jen mi to někdo říkal na to konto jsem si sváma psala.Nemám ráda falešné lidi co si na něco hrají a berou si do huby někoho koho vůbec neznají takové lidi bych na mýstě smajlík a druhá paní je pěkné že máte utulek a staráte se o prasátka co někdo nechce,ale holkdy Vám taky rodí jak na běžícím páse že několik vrhů o tom světčí postarám se o prasátka,ale zároveň je nakryju!!Takže asi tak.Opravdu mě to vytočlo hlavně že jste mě nic takového nenapsali tak nevím co mě pomlouváte!!!:-(

21.3.2011 16:31
lavacca

XXX.XXX.1.3

prasátka napsal(a):
to je pro ivacca hlavně máte co mluvit chudák holka ještě má pod sebou selátka a už ji necháváte znova obskočit tak si ukliďte před svojim prahem a pak někoho osočujte!!!Vím že je to staré,ale dřív jsem to bohužel nenašla jen mi to někdo říkal na to konto jsem si sváma psala.Nemám ráda falešné lidi co si na něco hrají a berou si do huby někoho koho vůbec neznají takové lidi bych na mýstě smajlík a druhá paní je pěkné že máte utulek a staráte se o prasátka co někdo nechce,ale holkdy Vám taky rodí jak na běžícím páse že několik vrhů o tom světčí postarám se o prasátka,ale zároveň je nakryju!!Takže asi tak.Opravdu mě to vytočlo hlavně že jste mě nic takového nenapsali tak nevím co mě pomlouváte!!!:-(

Žádná nám nezabřezla v době, kdy pod sebou měla selátka. Pravdou dokonce je, že dokud plně kojí, tak ani nezabřeznou. :-| To jen tak na okraj a pokud jste to vy, koho myslím, tak jsme si o tom již psali.

21.3.2011 16:34
lavacca

XXX.XXX.1.3

A jen tak mimochodem, co se týče krmení, tak to novým majitelům píši ještě před odběrem a dostávají ode mě i papír, jak a čím krmit při odběru. Takže nemám vůbec šajnu o čem to vlastně mluvíte...smajlík

21.3.2011 17:31
prasátka

XXX.XXX.53.30

Ano psali,ale přes maily a to nikdo neviděl tady vypadám jak blbec co neví jak se o prasátko starat a chtěl po Vás nevím co což není pravda!!!To psala ta druhá paní co jste si tam tak pěkně notovali.Já Vám nic neudělala tak si mě neberte do ust byla bych Vám vděčná.Je to Vaše věc kdy máte nebo nemáte mladé,ale odkojit mimča a uvažovat že ji nechám zas hned nakrýt no nevím každého věc.Tím bych tohle ukončila jen jsem se k tomu chtěla vyjádřit abych nebyla za uplného blba co jste tady ze mě s paní udělali :-(

21.3.2011 18:44
lavacca

XXX.XXX.1.3

prasátka napsal(a):
Ano psali,ale přes maily a to nikdo neviděl tady vypadám jak blbec co neví jak se o prasátko starat a chtěl po Vás nevím co což není pravda!!!To psala ta druhá paní co jste si tam tak pěkně notovali.Já Vám nic neudělala tak si mě neberte do ust byla bych Vám vděčná.Je to Vaše věc kdy máte nebo nemáte mladé,ale odkojit mimča a uvažovat že ji nechám zas hned nakrýt no nevím každého věc.Tím bych tohle ukončila jen jsem se k tomu chtěla vyjádřit abych nebyla za uplného blba co jste tady ze mě s paní udělali :-(

Jestli vás to potěší, tak se ještě jednou omlouvám. Bylo to unáhlené, vás tu rozebírat.

Kdybychom neměli doma kanečka nebo byl kam oddělit, tak jí klidně nechám pauzu půl roku. Ale bohužel zatím takové podmínky nejsou. A pokud by byla na tom fyzicky špatně, tak by asi taky tak rychle nezabřezla, že?:-|

1.4.2011 10:34
prasátka

XXX.XXX.53.30

no tak pokut na ně namáte podmínky tak si je namáte pořízovat!!!Ale aby prasnička byla neustále těhotná rodila a kojila myslím že opravdu není dobré a rozhodně to neprospívá jejímu zdraví.A pokut jste si po něm nechala prasničku tak teda nechápu fakt!!Ale jak říkám to je Vaše věc!!Nashle

1.4.2011 19:43
lavacca

XXX.XXX.1.3

prasátka napsal(a):
no tak pokut na ně namáte podmínky tak si je namáte pořízovat!!!Ale aby prasnička byla neustále těhotná rodila a kojila myslím že opravdu není dobré a rozhodně to neprospívá jejímu zdraví.A pokut jste si po něm nechala prasničku tak teda nechápu fakt!!Ale jak říkám to je Vaše věc!!Nashle

Kdyby jste si řádně četla příspěvky, tak zjistíte, že Punťa je s Adámkem zcela nepříbuzná, jelikož její mámu jsme si přivezli už březí. :-|

A další s vámi nemám potřebu řešit.

PS: Když už tak pokuD :-)

Suffolky2345

22.7.2017 14:24
Suffolky2345

XXX.XXX.221.6

Stipou se selatum gottingema zuby, ? Mám je 3 den a rvou se a máji poskrabane hlavičky od spicatych zubu co maji, mám to tak nechat, nebo zavolat veterinara ať je vystipe, nerad bych aby si okousali uši a delali jizvicky diky.

peterak

29.3.2020 07:10
peterak

XXX.XXX.21.230

mel bych zajem o svinku odkat ste a kolik za ní

Přidejte reakci

Přidat smajlík