Tak fota úspěšně vložena, ráda jsem pomohla Naďa
a jen pro pořádek přikládám zkopírovaný dotaz z nemoder.diskuze:
Dobrý den, před pěti měsíci jsem si splnila sen a k oslíkům a kozám nám přibylo i telátko. Původně to měla být jerseyka, ale v kartě jsme zjistili, že má v sobě 38% hereforda, tak říkáme, že máme doma "džereforda". Zítra jí bude 8 měsíců. Přes noc je v boxu v maštali, přes den v ohradě s kozama. Je mazlivá, uvede ji i sedmiletý syn, nechá si sáhnout na vemínko, přibíhá na zavolání. Mě asi bere za matku, protože když ji vedu, neustále se snaží mi cucat ruku, nebo alespoň rukáv. Dětem to nedělá. Jenže to její drcání čumákem, když nic neteče, už je odcela silné, tak bych jí potřebovala nějak vysvětlit, že už je na cucání velká holka. Když jí ruku na dudlání nedám, je pak docela protivná, možná by i drcla hlavou, jak si to vynucuje. Jak se k ní v tom případě zachovat. Nechci jí zbytečně bít, na druhou stranu už je to docela velké zvíře, a tak by měla znát meze, co si k člověku může dovolit. Pochlubte se, prosím, jak jste vychovávali a vychováváte svá telátka. Ještě musím napsat, že jí prý krátce po narození umřela mamina, takže byla vychovávaná lidma. Dala bych na moderovanou diskusi její fotku, ale od té doby, co máme nový foťák, tak mi na ifaunu fotky nejdou vkládat. Přeju všem hezký zbytek týdne a moc děkuji za reakce! Martina