Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2010 14:12
pottoka

XXX.XXX.68.139

mě by zajímalo, proč všude tupohlavě píšou, že zakrslá prasata neryjí, že se jen pasou...!!! to patrně někdo vypustil aby selata rychleji prodal i těm, co májí kýčovité předzahrádky oblemované tůjema...kdyby dnes nenapadal sníh, tak bych taky pověsil fotku, jak mi zrekultivovali zahradu...ale mi to nevadí...budu to muset nějak ohradit a dle potřeby přestavovat...nějaké ty obůrky...a ti moc malí asi vzniknou tak jako u lidí...špatnou výživou při umělém odchovu...takže to jsou vlastně krypli...jaký asi může být odchov u třeba 6 kg prasničky...???někdo by měl přidat žkušenost, jaké jsou odchovy u těch super malých...smajlíksmajlíksmajlík

27.11.2010 15:02
agentka

XXX.XXX.158.168

tak to by mě taky zajímalo smajlík a moji ryjou taky, ale ne zas tak ukrutně jak neměli už trávu tak začali vyrývat kořeny pampelišek a pod. ale u nás se to ztratí mají dost velký prostor

27.11.2010 19:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

Samozřejmě, že i zakrslá prasátka ryjí. Na co jiného by ten rypáček asi měla, že? :-) Vždyť je to vlastně zmenšenina normálního prsata, to si nikdo ais neuvědomuje, co? smajlík Ale máte pravdu, že kdekoliv člověk najde článek o miniprasatech, tak je tam psáno, že neryjí. Já to zájemcům rovnou říkám, protože aby mi např. za pár týdnů přivezli prcka s tím, že ryje a s tím fakt nepočítali, nestojím. :-) ANo, pokud mají vééliký prostor na pasení, tak asi moc neryjí. Pokud mají ale menší (no, i když u nás jsou 2 kusy na 120m2m,což zas tak málo není) ohrádku, holt si jí zryjí. Zvlᚍ teď na podzim. Od jara bylo sme tam rýpnuto, teďka tomu teda dali na frak.

PS: Rytí se nejvíce projevuje u březích sviněk. N ajaře stačilo začít dávat mamině víc sypaných vitamínů a chrupavek a už nám neryla. Teď má její dcerka všeho dostatek a stejně s kanečkem ryjí o sto šest. Holt je ta země hezky měkká a tak i lákavá. :-)

15.12.2010 07:52
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Ahoj fšem :-), náš César taky ryje - ale vzhledem k tomu, že má velký neomezený prostor (dvůr, výběhy, atd.), není to znát. Nejvíc ryje kozám v chlívku, maji hlubokou podestýlku a César tam s oblibou vleze a vyhledává zbytky krmení, co kozy rozsypaly do podestýlky. Což se mi docela líbí, protože se tím zbytky zužitkují :-). Mám ale ještě dotaz - doteď César kakal a čural na jedno místo (za svoji psí budku ve které spí), ale je to asi dva týdny, kdy trousí hovínka po celém svém boxíku (polovina koňského boxu). Kadí v podstatě všude - i na původní místo, i všude kolem, i vedle misky, pořád sbíráme hovínka, aby měl čisto, nemá tam hnůj. Dokud kakal do rožku, vyhazovala jsem to tak dvakrát do týdne.

16.12.2010 19:23
lavacca

XXX.XXX.1.3

marketazalbre napsal(a):
Ahoj fšem :-), náš César taky ryje - ale vzhledem k tomu, že má velký neomezený prostor (dvůr, výběhy, atd.), není to znát. Nejvíc ryje kozám v chlívku, maji hlubokou podestýlku a César tam s oblibou vleze a vyhledává zbytky krmení, co kozy rozsypaly do podestýlky. Což se mi docela líbí, protože se tím zbytky zužitkují :-). Mám ale ještě dotaz - doteď César kakal a čural na jedno místo (za svoji psí budku ve které spí), ale je to asi dva týdny, kdy trousí hovínka po celém svém boxíku (polovina koňského boxu). Kadí v podstatě všude - i na původní místo, i všude kolem, i vedle misky, pořád sbíráme hovínka, aby měl čisto, nemá tam hnůj. Dokud kakal do rožku, vyhazovala jsem to tak dvakrát do týdne.

A neměnili jste mu tam něco? Je to divné, že tak najednou....nám čuníci chodili venku na jedno místo (roh, co je nejdál od domečku), ale teď jak je zima, se jim nechce jít ven a chodí na záchod do rohu doma v domku. :-)

30.12.2010 12:50
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Ahoj, tak už mě konečně napadlo, co se tomu našemu Césarkovi změnilo, že začal být nečistotný. Vypadá to, že ho takto ovlivnila kastrace. přibližně od doby, co je vykastrovaný (jedna kulka v pytlíku, druhá v břiše), kadí i čurá po celém boxíku smajlík No, ale aspoň je přítulnější, nepřipouští v jednou kusy psy a neodhryzává kozám uši smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík