Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2011 20:29
bartussci

XXX.XXX.252.254

ahoj lidičky mužete mi poradit při vyrobě senaže moc děkujismajlík

18.3.2011 19:54
jiri.straka88

XXX.XXX.16.120

my děláme senáž tak, že posečenou trávu (krátkou asi 30 cm) necháme "trochu" oschnout. Bylo nám řečeno asi 70% vlhkosti. Minulý rok nám dělal balíky pán (sbalíkoval senáž a obalil do fólie), před 2 roky jsme si senáž dělali sami do senážní jamy (pozvali jsme si jen sběrný vůz, válcem jsme to umačkali a zakryli fólií). Tento rok si chceme udělat senáž sami (snad se zadaří), hestonem sbalit do balíku a zabalit do fólie). Strakovi

22.3.2011 14:44
renča

XXX.XXX.51.72

Já jsem k senáži neměla důvěru až do loňského roku. Chováme ovce a kozy a nechali jsme si udělat senáž od místního sedláka. Manžel posekal otavy ,nechal vyšší strniště,tráva byla na louce cca 30 hodin ,pak ji nahrabal do rolíků a pak přijel sedlák a sbalil nám trávu do sítěk ,převezli jsme ji na jedno místo a pak se balíky balily do folie. Měla by mít 6 vrstev.Když trávu nahrabujete nesmíte vzít hlínu. Nechali jsme balíky ležet cca 2 měsíce a pak jsme ji začali zkrmovat. Kozy se mohly utlouct,opravdu se nám povedla ,voněla jek posekaná louka .Kozy se pěkně nacpaly .Tento rok zase senáž pořídíme i výživář nám ji chválil. Renata

Na co si dát pozor - v trávě nesmí být moc stařiny
- nesmí tam být hlína
- tráva musí být jen mírně zavadlá -oschlá
- po zabalení do folie se nesmí balík propíchnout

Přidejte reakci

Přidat smajlík