Seznamování miniprasátek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2011 16:18
hally01

XXX.XXX.64.254

Dobrý den, konečně se mi podařilo se zaregistrovat...mám dotaz-máme 2apůl letého, vykastrovaného miniprasníka a před týdnem jsme si vzali miniprasnici /jsou jí asi 3měsíce/. Monty bydlí ve chlívku, kde má "lítačky", tak si chodí ven a zpět dle uvážení, holka zatím bydlí v kuchyni, aby si na nás zvykla a trochu se socializovala. Dneska jsem vzala oba na předzahrádku, kde nemá Blažena kam utéct a...Blaženě se Monty líbí, má tendenci ho kontaktovat, ale Monty se snažil jí kousnout-což jsem mu, vzhledem k velkému váhovému rozdílu, zatrhla. Má někdo zkušenosti se seznamováním prasat? Já myslím, že tak "zlý" ten Montyho útok nebyl, protože Blažena se nenechala odradit a šla za ním znova...situace se opakovala.Mám strach, aby jí Moňťák nepřekousl v půlce...Názory a rady sem...děkuju moc

30.6.2011 16:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

Vzpomínám si, když jsme dali k Emilce (1,5 roku) našeho Adámka (3 měsíce), jak ho nejdřív omlátila (doslova) o dřevěnou zeď a když se jí postavil a začal na ní "brumlat", tak ho nechala. Chce to čas, ze začátku ohlídat, aby ji na něco nenarazil. Myslím, že jí tím chtěl říct, kdo má doma jasnou nadvládu a ať si to pamatuje. Důležité je,a by si očichal, že je to slečna a bude to dobrý. :-)

30.6.2011 17:14
hally01

XXX.XXX.64.254

No já si taky myslím, že to myslel Monty výchovně..mám informace, že útočící prase je zježené a hlasitě chrochtá. Já se jen bojím, že neodhadnu kdy zasáhnout...chci aby si "to vyjasnili", ale aby to Monty nepřepískl. No Zatím je Blažena doma, protože je malinká a není moc socializovaná, tak aby nevzala "kramle". Jinak prasata mají k dispozici asi 4800m zahrady, tak myslím, že se můžou nepotkat, když nebudou mít náladu. To že je holka zjistil, potom přišel ten první konflikt:) No já se modlím aby bylo všechno v pohodě. Myslíte, že když se tak nějak "přijmou", že už si neublížej? smajlík

30.6.2011 18:48
lavacca

XXX.XXX.1.3

Pokud by pak měla selátka, tak budou šarvátky...nebo o něco moc dobrého na zub - ale to do sebe spíš jen "nabourají" z boku, ne že by se nějak kousli, apod. :-) Jedině, pokud má už pořádné kly, tak ji může udělat šrám, jinak snad nic. :-)

30.6.2011 19:31
hally01

XXX.XXX.64.254

Monty je kastrovaný a samička bude po prvním boukání..kly zatím nemá...ale dneska jsem mu koukala do tlamy a už se tam rýsujou:(

30.6.2011 21:43
lavacca

XXX.XXX.1.3

hally01 napsal(a):
Monty je kastrovaný a samička bude po prvním boukání..kly zatím nemá...ale dneska jsem mu koukala do tlamy a už se tam rýsujou:(

No, na to taky pozor - když vás veme tím klem, tam se to dost blbě hojí....:-|

Jinak na tu naší přišlo 1.boukání už ve 4,5 měsících, ale počkala bych až tak do 10 měsíců. Možná i později, uvidíte, jak na tom bude vzrůstem, atd. Ta naše do 4,5 měsíců pila od mámy, takže byla už pořádná. Ani nás nenapadlo, že by mohla už boukat a zabřeznout...a za 2 měsíce měla už větší bříško a bylo z toho 7 selátek narozených 26.12. :-|

30.6.2011 21:47
hally01

XXX.XXX.64.254

No veterinář říkal, ať jí necháme jednou "odboukat"..kolik jí je nikdo neví...pojede na zákrok do Brna....

1.7.2011 20:23
lavacca

XXX.XXX.1.3

hally01 napsal(a):
No veterinář říkal, ať jí necháme jednou "odboukat"..kolik jí je nikdo neví...pojede na zákrok do Brna....

Koukám, že jsem to včera blbě pochopila. Já myslela, že ji chcete po 1.boukání připustit, ale vy chcete kastrovat, že? Tak to jo. Včera už jsem toho všeho měla dost, tak mi to nějak nemyslelo. :-)

4.7.2011 16:04
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak jak pokračuje kamarádění?:-)

7.7.2011 09:58
hally01

XXX.XXX.64.254

No Bláža asi začala boukat, tak si myslím že není nejlepší čas na seznámení...jinak když jdeme ven-na předzahrádku, má tam bazén a vyběhá se tam-tak Monty jen koukne a jde pryč..V sobotu doděláváme plot, tak v neděli půjde na první velkou výpravu...venku za mnou chodí jak pes, když se něčeho lekne, tak se běží schovat ke mě, tak snad to bude v klidu, bez krveprolití..budu samozřejmě hlásit jak pokračujeme:)

7.7.2011 15:27
lavacca

XXX.XXX.1.3

No, možná by se tím i snáz skamarádili...i když kdo ví. Dejte vědět, jak to jde dál. :)

27.9.2011 20:35
hally01

XXX.XXX.63.250

Tak hlásím že prasata seznámena. Blažena za Montym dolejzá, někdy je mu jedno že se po něm válí, někdy vyjede...klídek pohoda, jsem ráda, ráááádasmajlík

28.9.2011 15:01
lavacca

XXX.XXX.1.3

hally01 napsal(a):
Tak hlásím že prasata seznámena. Blažena za Montym dolejzá, někdy je mu jedno že se po něm válí, někdy vyjede...klídek pohoda, jsem ráda, ráááádasmajlík

Tak to je moc fajn zpráva. Gratuluji. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík