Ísť do toho alebo nie?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2012 14:19
sanyhobby

XXX.XXX.76.27

Už 10 rokov robím prácu, ktorá ma síce živí, ale vrcholne nebaví. Ide o klasickú kancelársku prácu, kde 8 hodín denne, 5 dní v týždni civím do počítača a prekladám papiere z jednej kopy na druhú. Frustruje ma jednak sedavé zamestnanie, jednak jeho nezmyselnosť a obrovská strata času. Ako svoje hobby chovám kone. Pred pol rokom sme sa presťahovali na samotu a tu sa mi naskytli možnosti malého rodinného farmárčenia. Manžel kúpil 2 malé kozičky, chceme zakúpiť sliepky - nosnice. Máme možnosť výhodne odkúpiť chovné stádočko kôz (6 kusov dojných kôz). Je tu priestor na chov pár kusov prasiat. Taktiež mám podmienky na poskytnutie pastevného ustajnenia 2-3 koní popri mojich.
Popri mojej súčasnej práci ale z časového hľadiska nie je možné venovať sa aj farmárčeniu. Chovom zvierat a prípadne aj pestovateľstvom by som sa strašne rada venovala na plný úväzok. Neviem si predstaviť prácu, ktorá by ma bavila a napĺňala viac. Čo ma ale drží späť, je ekonomika - financie. Teraz mám pravidelne každý mesiac na účte peniaze, ktoré pokryjú všetky životné náklady. Obávam sa, či by som z farmárčenia prežila? Manžel je tiež zamestnaní, ale nechcem byť závislá na jeho príjme, určite chcem tiež zarábať. Stačilo by mi aj menej než mám teraz, ale z niečoho sa elektrina, potraviny, pohonné hmoty a dane platiť musia.
Urobili ste niekto ten krok, že ste vymenili teplú kancelársku stoličku za vôňu stajne, pasienkov a zeme?

5.6.2012 22:57
kittikit

XXX.XXX.89.33

Viděla jste Ranč U zelené sedmy? I otec Kudrna musel nakonec do práce. Nevím, jak s koňmi, ale se zbytkem, co jste uvedla, zase tolik práce není. Alespoň soudím podle sebe. Sice jsem měl kačeny, husy, slepice, krůty, prasata a tři kozy, bez koní, ale na uživení to asi nebylo. Pokud jsem neměl kozy, měl jsem kravku, bylo to na menší přivýdělek, ale nemít svou práci, musel bych dost krotit své výdaje. Možná někdo má jiné zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík