To,co píšete je dobře,pak k tomu ještě vařené brambory,pokud máte možnost,tak trochu rozšťouchat s mlékem,zbytky z kuchyně,občas nakrájet jablka,strouhala jsem řepu.V loni jsme poprvé zabíjeli,manžel stále myslel,že ještě ne,že je prase-(kříženec Duroka a Landrase,nevím přesně,jak se to píše) ještě malé.Ale řezník,když přišel,řekl,že má ke 200 kilům.Já jsem si to myslela,měřila jsem ho občas za předníma nohama a spočítala.(Poradili to tady ve fauně.)Mělo 185kg!!!Paráda! A přesně takové,jako jsme chtěli- sádla akorát,ne moc.Krmila jsem 2x denně tak 3/4 kýblu.Ze začátku samozřejmě míň,ale to zjistíte,kolik prasátko chce.Máme nádherné maso,hlavně víme,čím jsme krmili a jsme rádi,že jsme si dokázali,že to příště zase zvládnem.A to jsme do důchodu byli pražáci.Máme ještě slepice,kachny,měli jsme i několik krůt.A šlo to.
Já bych ten kukuřičný šrot nekrmil, nebo jen tak do 60kg. Osobní zkušenost, barví sádlo. Myslím, že ječmen nebo pšenice je lepší. Slyšel sem že po něm sádlo i řídne pokud se krmí stále. My mu zkrmili j trochu kukuřice a sádlo zežloutlo. Když se krmí celou dobu prá ani nemusí sednout vyškvařené sádlo. V každém případě pokud to zkusíte, napište po zabijačce jak to dopadlo... Kukuřice prý do 30 procent
My ho ted krmime taky (pujcujem si smes srotu a je to jecmen kukurice a psenice) doufáme, že to bude ok. Ale jeste za komancu otec mel dostat za byky psenici a ta nebyla, tak dostal kukurici a prasata byla vevnitr žlutá, že radši zavolali i veterinu. Zdravotně ok, ale hezke to neni. A co mame ted smes srotu, tak doufam, že to bude dobre. I na škole se učí kukurici pro prasata do 30 procent krmne davky. Ale rostou pěkně po ní to jo....
A z kolika procent byla krmena kukuřice? Započítejte i brambory atd...
Já se nehádám, že to tak musí být. Jen říkám svoji osobní zkušenost. A pravou je, že mi to říkal i známý co dělá celej život veterináře. Když se kouknete na doporučení u koncentrátů na výkrm, tak tam je taky napsáno do 30 procent kukuřici. Ty směsi sem nikdy nekrmil, tak nevím jak a proč to je i tam.... Jinak krmte si co chcete...