Na čem odchovat prase?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2013 20:36
evinasi

XXX.XXX.108.167

Zdravím vás, chtěla bych zkusit chov prasat. Zajímalo by mě zda je možné, odchovat prase na kukuřičném šrotu a zbytku jídel. Zda jim nebude něco scházet. Děkuji za rady!

4.1.2013 19:52
vosajda

XXX.XXX.99.112

To,co píšete je dobře,pak k tomu ještě vařené brambory,pokud máte možnost,tak trochu rozšťouchat s mlékem,zbytky z kuchyně,občas nakrájet jablka,strouhala jsem řepu.V loni jsme poprvé zabíjeli,manžel stále myslel,že ještě ne,že je prase-(kříženec Duroka a Landrase,nevím přesně,jak se to píše) ještě malé.Ale řezník,když přišel,řekl,že má ke 200 kilům.Já jsem si to myslela,měřila jsem ho občas za předníma nohama a spočítala.(Poradili to tady ve fauně.)Mělo 185kg!!!Paráda! A přesně takové,jako jsme chtěli- sádla akorát,ne moc.Krmila jsem 2x denně tak 3/4 kýblu.Ze začátku samozřejmě míň,ale to zjistíte,kolik prasátko chce.Máme nádherné maso,hlavně víme,čím jsme krmili a jsme rádi,že jsme si dokázali,že to příště zase zvládnem.A to jsme do důchodu byli pražáci.Máme ještě slepice,kachny,měli jsme i několik krůt.A šlo to.

5.1.2013 17:03
vosajda

XXX.XXX.99.112

A ještě jsem zapomněla na spoustu spařených a nasekaných kopřiv a zamíchat do jídla.

1.2.2013 21:50
maximus.d

XXX.XXX.232.4

evinasi napsal(a):
Zdravím vás, chtěla bych zkusit chov prasat. Zajímalo by mě zda je možné, odchovat prase na kukuřičném šrotu a zbytku jídel. Zda jim nebude něco scházet. Děkuji za rady!

To co píšete úplně stačí, nemusíte mít strach , že neporostou. smajlík

1.4.2013 11:43
ales.

XXX.XXX.117.218

Já bych ten kukuřičný šrot nekrmil, nebo jen tak do 60kg. Osobní zkušenost, barví sádlo. Myslím, že ječmen nebo pšenice je lepší. Slyšel sem že po něm sádlo i řídne pokud se krmí stále. My mu zkrmili j trochu kukuřice a sádlo zežloutlo. Když se krmí celou dobu prá ani nemusí sednout vyškvařené sádlo. V každém případě pokud to zkusíte, napište po zabijačce jak to dopadlo... Kukuřice prý do 30 procent

5.5.2013 09:38
vosajda

XXX.XXX.99.112

Tak my krmili pšeničným i kukuřičným šrotem. Asi tak denně půl kila spařeného šrotu do jídla. A sádlo máme nádherně bílé. Tak nevím. Nám se kukuřičný šrot osvědčil. Prase dobře baštilo i přibývalo-viz foto nahoře.

5.5.2013 10:27
ales.

XXX.XXX.6.34

My ho ted krmime taky (pujcujem smajlík si smes srotu a je to jecmen kukurice a psenice) doufáme, že to bude ok. Ale jeste za komancu otec mel dostat za byky psenici a ta nebyla, tak dostal kukurici a prasata byla vevnitr žlutá, že radši zavolali i veterinu. Zdravotně ok, ale hezke to neni. A co mame ted smes srotu, tak doufam, že to bude dobre. I na škole se učí kukurici pro prasata do 30 procent krmne davky. Ale rostou pěkně po ní to jo....

14.5.2013 21:04
vosajda

XXX.XXX.99.112

Nahoře je rozpůlené naše prase při zabíjačce a nic žlutého nevidím

14.5.2013 22:07
ales.

XXX.XXX.6.34

A z kolika procent byla krmena kukuřice? Započítejte i brambory atd...
Já se nehádám, že to tak musí být. Jen říkám svoji osobní zkušenost. A pravou je, že mi to říkal i známý co dělá celej život veterináře. Když se kouknete na doporučení u koncentrátů na výkrm, tak tam je taky napsáno do 30 procent kukuřici. Ty směsi sem nikdy nekrmil, tak nevím jak a proč to je i tam.... Jinak krmte si co chcete... smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík