Chov plemene skotu Dexter v ČR

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lenda85

11.1.2013 11:20
Lenda85

XXX.XXX.241.12

Nevíte prosím o někom, kdo v ČR chová plemeno skotu Dexter? Případně kontak na zahraniční chovatele? Chtěli bychom si toto plemeno pořídit, ale je strašně málo informací. Moc děkuju za jakoukoliv informaci.:)

22.12.2013 14:17
juraj

XXX.XXX.133.151

Dobrý deň ja som trochu pátral po tomto plemene je to tzv mini plemeno na britských stránkach je toho popísaného dosť aj v klube chovaťeľov mäsových plemien je tiež uvádzané ale nemôžem nikde v ČR a SR nájsť chovateľa čo chová toto plemeno oficiálne mňa bz to tiež veľmi zaujímalo .... za odpoveď vopred ďakujem

22.12.2013 20:29
alena04

XXX.XXX.117.1

na stránkách www.cschms.cz je psáno o Dextrovi:

Do České republiky byl první import uskutečněn v první polovině roku 2012 z Dánska do chovu pana Karla Rodena ve Skrýšově.

Jinak jsem někde četla, že ho má nějaká zemědělská škola v genofondu, takže ty asi nic prodávat nebudou.

23.12.2013 15:11
wrutovo

XXX.XXX.20.87

Údajně jsou už dovezeny další kusy krom těch Rodenových (z Rakouska a opět z Dánska). Doufejme, že se nám to tady hezky rozšíří a budou si je brzy moct pořídit i běžní chovatelé, taky máme zálusk smajlík

24.12.2013 19:46
juraj

XXX.XXX.133.151

Dobrý večer mne sa toto plemeno páči hlavne kôli tomu že je malé pre malých hospodárov ideálne dá sa využiť na mieko ale aj na mäso ja by som ho chcel hlavne na mlieko pre veľkú dojnicu nemám ani tolko pozemkov ani priestory ono to bude trvať kym sa royšíria je to podobné ako s núbijskými kozami prajem všetko dobré k vianočným sviatkom dúfajme že sa tieto kravky rýchlo royšíria

24.12.2013 19:46
juraj

XXX.XXX.133.151

Dobrý večer mne sa toto plemeno páči hlavne kôli tomu že je malé pre malých hospodárov ideálne dá sa využiť na mieko ale aj na mäso ja by som ho chcel hlavne na mlieko pre veľkú dojnicu nemám ani tolko pozemkov ani priestory ono to bude trvať kym sa royšíria je to podobné ako s núbijskými kozami prajem všetko dobré k vianočným sviatkom dúfajme že sa tieto kravky rýchlo royšíria

2.1.2014 20:10
countryboys

XXX.XXX.107.16

Ahoj mám zamluveno pár telat tohoto plemene v Holandsku kam přijedou až ze Švédska (to pro náročnost přepravy ze Skandinávie). Pojedu pro ně na začátku března 2014, mám nasmlouvaného dopravce s licencí, veškeré papíry vyřídím na místě. Předpokládaná cena dle kursu euro -Kč je 1000,-euro za býčka a 1200 za jalovici
Více info o tomto plemeni na´´
Dexter je nejmenší evropské plemeno skotu. Je to trpasličí verze irského plemene kerry, výška krav v kříži je pouze 96–104 cm a hmotnost okolo 300 kg. Je to skot s dvoustrannou užitkovostí, dlouhověký a nenáročný, populární zvláště v malých domácích chovech.
Náklady na dopravu rozpočítáme dle zájemců. Není to pro kšeftaře ale pro nadšence a ty co chtějí mít něco nej.......
Foto je ilustrační použito z internetu
Můj mail : country@post.cz¨

5.1.2014 19:02
ales.

XXX.XXX.231.30

Zajímala by mi jedna věc, kterou mi zatím každý uvedl jako že to neni problém. Ale kde seženu inseminaci. Já bych si ji i pořídil. Ale pak to připustit i třeba angusem mi přijde masochismus. nebo galloway? A ikdyby to šlo, tak to je prznění obou druhů.... takže Je v ČR možnost inseminace? Pokud ano, tak kde?

5.1.2014 19:02
ales.

XXX.XXX.231.30

Zajímala by mi jedna věc, kterou mi zatím každý uvedl jako že to neni problém. Ale kde seženu inseminaci. Já bych si ji i pořídil. Ale pak to připustit i třeba angusem mi přijde masochismus. nebo galloway? A ikdyby to šlo, tak to je prznění obou druhů.... takže Je v ČR možnost inseminace? Pokud ano, tak kde?

6.1.2014 12:41
countryboys

XXX.XXX.107.16

Vzhledem že pan Roden dovezl i chovného býka tak asi není problém s inseminací a dále není problém dovézt přes Genom inseminaci ze zahraničí

Dexter Irsko

5.9.2015 21:56
Dexter Irsko

XXX.XXX.149.7

Dobrý den, pokud by jste měli stále zájem o plemeno Dexter, kontaktujte mne prostřednictvím emailu vaclav.jungwirth@seznam.cz, jsem v kontaktu s panem McEnroem, který má firmu v Irsku import a export skotu, kde jsou jedny z nejlepších zvířat tohoto plemene.

17.9.2015 13:24
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

No já bych zájem měla, ale rodina už z toho mého nápadu není tak nadšená!:) Jak velký výběh musí mít 1 kus? Můžou být pouze po kuse, nebo musí být min 2? A co na zimu?

28.10.2015 19:38
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Dobrý den, dnes jsme si přivezli 2 jalovičky tohoto plemene. Máme je od pana Františka Pospíšila kousek od Slavkova. Velice solidní pán
První Ginger je teď v listopadu 2letá a je březí. Je dovezená z holanska.
Druhá Sabina je 4měs. narozená v čr, ale z holandské krávy.
Pan Pospíšil ná i býky a to z belgie.
Dávky už jdou sehnat i v čr a ze zahraničí to taky není až takový problém. Uvažujeme že si necháme býka importovat.
Pro toto plemeno jsme se rozhodli s manželem právě kvůli jejich nenáročnosti, skromnosti. Máme straku, měli jsme dvě, bylo to ale dost mléka na zpracování a tak šla jedna z domu. Bohužel jedna kráva je málo a dvě jsou moc.
Pan Pospíšil je má venku v přístřešcích pořád, u nás ty zimy nejsou skoro žádné. Taky jsme začínali jen s jednou krávou, nemyslím si že by to byl problém. Kravku nemusíte pouštět vůbec, ale je samozžejmě lepší pro její pohodu a zdraví když se pase. Naše kraví holky se pasou na výpasovém kolíku a to jen za slušného počasí. Třeba v létě je na slunci nesmažíme.

28.10.2015 20:47
lcaizlova

XXX.XXX.36.140

Dobrý den, děkuji za informaci!:) líbí se mi čím dál vic (a to jsem si myslela, že už to vic nejde;) a teď ještě přesvědčit rodinu;).

28.10.2015 21:54
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Zítra přidám fotky jak se zabydleli s kozama, tam bude také lépe vidět velikost.

29.10.2015 10:26
lcaizlova

XXX.XXX.36.140

No paráda!:) a jak je to s dojenim? V tomto jsem úplný amatér (nikdy jsem jeste nic nedojila) nechá se v klidu i od cizích? Ať se kdyz tak můžeme s rodinkou střídat!;).

29.10.2015 12:38
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Zatím nedojíme, teprve čekáme na první tele, ale dávala jsem sem na ifaunu video jak dojí v zahraničí. Vím jak je to s naší strakou, taky jí občas dojí manžel a vpohodě. Pokud vás bude znát všechny neměl by bít problém. K člověku který přijde jednou za rok, bude asi nedůvěřivá, ale to záleží kus od kusu.

19.6.2016 19:46
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Zdravím všechny příznivce tohoto malého skotu. Dne 10.6. se nám narodilo první telátko od naší kravičky Bubliny. Bublinu máme teprve 2měs. ale super si na nás zvykla a aktuálně dojíme cca 1,5l mléka deně. Telátko jalovička je pod maminkou neustále, takže spíše dodojím co mi malá nechá. Bublina je moc hodná, na dojení stojí, nekope. Dojím ručně, má hezké struky, dobře se dojí.

26.3.2018 15:51
krpca

XXX.XXX.76.238

Prosím o kontakt na pana Františka Pospíšila co je kousek od Slavkova, ráda bych také založila chov Dexterů a hledám chovatele na Moravě. Děkuji.

26.3.2018 19:49
krpca

XXX.XXX.76.238

perfektní moc díky smajlík to máme hodinku od nás smajlík

26.3.2018 19:51
krpca

XXX.XXX.76.238

Ještě prosím o Váše názory ohledně inseminace zda se dá Dexter inseminovat bez problémů, zda veterinář zvládá vyšetřit takto malou krávu před objednáním dávky?

26.3.2018 20:30
dad

XXX.XXX.225.133

inseminace je bez problémů jen v případě kvalitní dávky, nebývalo to zvykem,
mám plemeníka cca 4 km od domu tak to už neřeším.

26.3.2018 20:45
krpca

XXX.XXX.76.238

Napište kdo máte Dextery na Moravě a prodáváte telata.Děkuji.

23.4.2018 07:52
krpca

XXX.XXX.76.238

jIž mám roční jalovičku doma smajlík na to že jsem si ji přivezla z velkého stáda, kde nebyla vůbec osahaná člověkem a byla to dost divoška, tak po týdnu bezva pokrok už má nasazenou ohlávku, vezme si pamlsek z ruky nechá se očistit hřbílkem a už jsem ji měla venku před stájí na vodítku, to byl sice trochu boj, ale zase takovou sílu nemá udržela jsem ji bez problémů a hlavně jsem ji nepustila a rychle pochopila, že mě nepřepere a že je lepší se chovat slušně smajlík už z ní začíná být mazel smajlík jsem spokojená...plánujeme ji na mléko v létě budeme připouštět inseminačka, tak jsem zvědavá jak to dopadne...

24.4.2018 07:52
ika

XXX.XXX.126.131

krpca napsal(a):
jIž mám roční jalovičku doma smajlík na to že jsem si ji přivezla z velkého stáda, kde nebyla vůbec osahaná člověkem a byla to dost divoška, tak po týdnu bezva pokrok už má nasazenou ohlávku, vezme si pamlsek z ruky nechá se očistit hřbílkem a už jsem ji měla venku před stájí na vodítku, to byl sice trochu boj, ale zase takovou sílu nemá udržela jsem ji bez problémů a hlavně jsem ji nepustila a rychle pochopila, že mě nepřepere a že je lepší se chovat slušně smajlík už z ní začíná být mazel smajlík jsem spokojená...plánujeme ji na mléko v létě budeme připouštět inseminačka, tak jsem zvědavá jak to dopadne...

Moc vám držím palce. Já to s tou koupí asi vzdávám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík