Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.7.2011 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154

ahoj.Když dělám tvaroh z mléka od kravky,je vždycky hrudkovatý,trochu,ale dětem to zvedá kufr:-) Když koupím v krámě,je krásně hladký...Nemáte nějaký fígl,jak nemít v tom tvarohu hrudky nebo se s tím mám smířit,že doma to jinak nejde...A nevíte,jestli se dá doma udělat něco jako tavený sýr?? a jestli jo,poraďte jak..Prosím..Děkuji Renda:-)

Neregistrovaný uživatel

18.7.2011 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.18

Tvaroh nenechávejte dlouho srážet ( je psáno 16-20 hodin). Zceďte ho po 12 hodinách, trochu okapat a šup do lednice - přeruší se kvašení. Po úplném zchlazení našlehat se smetanou = základ (dále ochucovat na slano i na sladko).
Tavený sýr doma nevyrobíte, používá se technologie s tavicími solemi ( aby se to nezdrclo).
Na recepty hurá do nějakého sýrařského fóra!
Marta

Neregistrovaný uživatel

18.7.2011 16:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154

a neměl by jste někdo recept na sýr,který chutná dětem?? Moje mají rády taveňák ale to mám tedy smůlu..Tak jiný?? Nevíte??

Neregistrovaný uživatel

21.7.2011 09:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6

Taveňák sice asi nepujde, ale sýr typu Lučina by mohl, ne?

Neregistrovaný uživatel

21.7.2011 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.194

Viz nahoře! Lučina je tvaroh se smetanou a solí ( našlehaný). Vychlazený tvaroh šlehat se smetanou ( v mixéru), přidat sůl. Nalít do vaničky a večer je tuhý a smetanový mnohem ĺepší než smetanová lučina z obchodu.
Marta

Neregistrovaný uživatel

21.7.2011 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.194

Viz nahoře! Lučina je tvaroh se smetanou a solí ( našlehaný). Vychlazený tvaroh šlehat se smetanou ( v mixéru), přidat sůl. Nalít do vaničky a večer je tuhý a smetanový mnohem ĺepší než smetanová lučina z obchodu.
Marta

Přidejte reakci

Přidat smajlík