Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154
ahoj.Když dělám tvaroh z mléka od kravky,je vždycky hrudkovatý,trochu,ale dětem to zvedá kufr:-) Když koupím v krámě,je krásně hladký...Nemáte nějaký fígl,jak nemít v tom tvarohu hrudky nebo se s tím mám smířit,že doma to jinak nejde...A nevíte,jestli se dá doma udělat něco jako tavený sýr?? a jestli jo,poraďte jak..Prosím..Děkuji Renda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.18
Tvaroh nenechávejte dlouho srážet ( je psáno 16-20 hodin). Zceďte ho po 12 hodinách, trochu okapat a šup do lednice - přeruší se kvašení. Po úplném zchlazení našlehat se smetanou = základ (dále ochucovat na slano i na sladko).
Tavený sýr doma nevyrobíte, používá se technologie s tavicími solemi ( aby se to nezdrclo).
Na recepty hurá do nějakého sýrařského fóra!
Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154
a neměl by jste někdo recept na sýr,který chutná dětem?? Moje mají rády taveňák ale to mám tedy smůlu..Tak jiný?? Nevíte??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6
Taveňák sice asi nepujde, ale sýr typu Lučina by mohl, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.194
Viz nahoře! Lučina je tvaroh se smetanou a solí ( našlehaný). Vychlazený tvaroh šlehat se smetanou ( v mixéru), přidat sůl. Nalít do vaničky a večer je tuhý a smetanový mnohem ĺepší než smetanová lučina z obchodu.
Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.194
Viz nahoře! Lučina je tvaroh se smetanou a solí ( našlehaný). Vychlazený tvaroh šlehat se smetanou ( v mixéru), přidat sůl. Nalít do vaničky a večer je tuhý a smetanový mnohem ĺepší než smetanová lučina z obchodu.
Marta