Pasterizace velkého množství mléka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

29.8.2011 23:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154

chci se zeptat...můžete mi poradit,jak pasterizujete třeba 50l.mléka?? Máte na to něco velkého,nebo to pasterizujete po částech?? A jak chladíte?? Je rychlé zchlazení nutné...??Díky

Neregistrovaný uživatel

30.8.2011 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Na živitelce jsme viděla malou mobilní mlékárnu, komplet zařízenou, pastér tam byl 100 litrový a stál myslím něco přes 200 tisícsmajlík. A na schlazení obsahu spotřebuje 600 litrů vody smajlík. Prý dělají i 50 litrový, ale cenově to vyjde podobně. Jinak ta zařízená nlékárna měla výstavní cenu 990 tisíc, zařízení uvnitř vyjde asi na 500 tisíc smajlík. Dana

Neregistrovaný uživatel

1.9.2011 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154

no tak to děkuji...Na to nedosáhnu ani z rychlíku..smajlík..Kdybych měla takové prachy,tak bych si najmula někoho,kdo by to vymyslel za mne.... A jak vy to děláte?? Po malých dávkách? a je potřeba to rychlé zchlazení??? já to zatím dělám v 16l hrnci a zchlazuji ve vaně s ledovou vodou,ale vzhledem k váze hrnce je to pro mne trošičku problém... Tak jak se s tím perete vy??? Díky..:-)

Neregistrovaný uživatel

2.9.2011 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.18

z mé hlavy to není, bylo to někde na nějakém jiném fóru. PET lahve se naplní vodou a dají zmrazit . Tyto ledy se pak dají do hrnce s horkým mlékem. Samozřejmě mléka musí být míň=archimédův zákon....Marta

Neregistrovaný uživatel

2.9.2011 11:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154

děkuji.To vypadá jako dobrý nápad... Ale nezanesu si z mrazáku do mléka nějaké bakterie?? Přeci jen je mrazák plný pasa a jiných věcí.. Já mám na mléko a mléčné výrobky dokonce zvláštní lednici,abych si nekontaminovala mléko salámy a jiným jídlem.I kvůli pachům...

Neregistrovaný uživatel

8.9.2011 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
no tak to děkuji...Na to nedosáhnu ani z rychlíku..smajlík..Kdybych měla takové prachy,tak bych si najmula někoho,kdo by to vymyslel za mne.... A jak vy to děláte?? Po malých dávkách? a je potřeba to rychlé zchlazení??? já to zatím dělám v 16l hrnci a zchlazuji ve vaně s ledovou vodou,ale vzhledem k váze hrnce je to pro mne trošičku problém... Tak jak se s tím perete vy??? Díky..:-)

Rychlé chlazení nutné je . A pokud budete bádat nad tím co by bylo nejlepší , zjistíte že to je ta malá mlékárna . Viděl jsem to také a bylo to krom té ceny super . A postup jaký děláte , je na domácí podmínky rozumný. Nějaké namáčení zmrzlých petek nebo čehokoli je humus .

Neregistrovaný uživatel

8.9.2011 11:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
no tak to děkuji...Na to nedosáhnu ani z rychlíku..smajlík..Kdybych měla takové prachy,tak bych si najmula někoho,kdo by to vymyslel za mne.... A jak vy to děláte?? Po malých dávkách? a je potřeba to rychlé zchlazení??? já to zatím dělám v 16l hrnci a zchlazuji ve vaně s ledovou vodou,ale vzhledem k váze hrnce je to pro mne trošičku problém... Tak jak se s tím perete vy??? Díky..:-)

Mám výhodu umyvadla se schodem, ale určitě by to tak šlo i v dřezu s odkapávačem. Mlíko ohřívám v hrnci postaveném v zavařovacím hrnci s výpustným kohoutkem. Mezi vnitřním pláštěm zavařovacího hrnce a vnějším pláštěm mlékového hrnce je mezera asi tak centimetr. Zavařovací hrnec mám postavený tak, aby výpustný kohoutek směřoval do umyvadla s odpadem. Baterii mám pákovou koupelnovou, se sundanou sprchovou růžicí. Po dosažení pasterizační teploty teplou vodu vypustím, hadičkou dopustím studenou vodu, mlíkem míchám a hlídám teplotu..... obdoba ztrátového chlazení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík