Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154
chci se zeptat...můžete mi poradit,jak pasterizujete třeba 50l.mléka?? Máte na to něco velkého,nebo to pasterizujete po částech?? A jak chladíte?? Je rychlé zchlazení nutné...??Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197
Na živitelce jsme viděla malou mobilní mlékárnu, komplet zařízenou, pastér tam byl 100 litrový a stál myslím něco přes 200 tisíc. A na schlazení obsahu spotřebuje 600 litrů vody
. Prý dělají i 50 litrový, ale cenově to vyjde podobně. Jinak ta zařízená nlékárna měla výstavní cenu 990 tisíc, zařízení uvnitř vyjde asi na 500 tisíc
. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154
no tak to děkuji...Na to nedosáhnu ani z rychlíku....Kdybych měla takové prachy,tak bych si najmula někoho,kdo by to vymyslel za mne.... A jak vy to děláte?? Po malých dávkách? a je potřeba to rychlé zchlazení??? já to zatím dělám v 16l hrnci a zchlazuji ve vaně s ledovou vodou,ale vzhledem k váze hrnce je to pro mne trošičku problém... Tak jak se s tím perete vy??? Díky..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.18
z mé hlavy to není, bylo to někde na nějakém jiném fóru. PET lahve se naplní vodou a dají zmrazit . Tyto ledy se pak dají do hrnce s horkým mlékem. Samozřejmě mléka musí být míň=archimédův zákon....Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154
děkuji.To vypadá jako dobrý nápad... Ale nezanesu si z mrazáku do mléka nějaké bakterie?? Přeci jen je mrazák plný pasa a jiných věcí.. Já mám na mléko a mléčné výrobky dokonce zvláštní lednici,abych si nekontaminovala mléko salámy a jiným jídlem.I kvůli pachům...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no tak to děkuji...Na to nedosáhnu ani z rychlíku....Kdybych měla takové prachy,tak bych si najmula někoho,kdo by to vymyslel za mne.... A jak vy to děláte?? Po malých dávkách? a je potřeba to rychlé zchlazení??? já to zatím dělám v 16l hrnci a zchlazuji ve vaně s ledovou vodou,ale vzhledem k váze hrnce je to pro mne trošičku problém... Tak jak se s tím perete vy??? Díky..
Rychlé chlazení nutné je . A pokud budete bádat nad tím co by bylo nejlepší , zjistíte že to je ta malá mlékárna . Viděl jsem to také a bylo to krom té ceny super . A postup jaký děláte , je na domácí podmínky rozumný. Nějaké namáčení zmrzlých petek nebo čehokoli je humus .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no tak to děkuji...Na to nedosáhnu ani z rychlíku....Kdybych měla takové prachy,tak bych si najmula někoho,kdo by to vymyslel za mne.... A jak vy to děláte?? Po malých dávkách? a je potřeba to rychlé zchlazení??? já to zatím dělám v 16l hrnci a zchlazuji ve vaně s ledovou vodou,ale vzhledem k váze hrnce je to pro mne trošičku problém... Tak jak se s tím perete vy??? Díky..
Mám výhodu umyvadla se schodem, ale určitě by to tak šlo i v dřezu s odkapávačem. Mlíko ohřívám v hrnci postaveném v zavařovacím hrnci s výpustným kohoutkem. Mezi vnitřním pláštěm zavařovacího hrnce a vnějším pláštěm mlékového hrnce je mezera asi tak centimetr. Zavařovací hrnec mám postavený tak, aby výpustný kohoutek směřoval do umyvadla s odpadem. Baterii mám pákovou koupelnovou, se sundanou sprchovou růžicí. Po dosažení pasterizační teploty teplou vodu vypustím, hadičkou dopustím studenou vodu, mlíkem míchám a hlídám teplotu..... obdoba ztrátového chlazení.