Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.10.2011 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.53

Ahoj lidičky...Myslíte,že se dá udělat doma mascarpone?? A pokud ano a již jste to zkusili,můžete se podělit o recept?? Díky Renda

Neregistrovaný uživatel

19.10.2011 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254

Jasně že dá, je to docela "pro blbý". Vezmete sladkou smetanu (myslím tím nezakysanou) a buď šťávu z citrónu,nebo ocet, nebo kyselinu citrónovou (mají v potravinách u věcí na zavařování). Originální receptury používají kyselinu vinnou, ale citronová se taky často používá. Napoprvé vezměte třeba 2 litry smetany a ohřejte ji na aspoň 84 stupňů nebo víc. Rozpusťte přiměřeně citronové kyseliny v troše vody, začněte s 1 malou lžičkou. Nalijte do smetany a jemně zamíchejte,během chvilky by se to mělo srazit. Pokud ne, přidejte kyselinu. Měla by se vytvořit sraženina, kterou půjde sebrat sítkem. Vyvarujte se zběsilého míchání, aťji nerozdrobíte. Vyberte sraženinu a nechte odkapat v cedníku s plenou nebo perlanem, někdo doporučuje 2 vrstvy, nám bohatě stačila jedna. Až to dokape nebo za pár hodin je hotovo. Vyrobte jen tolik, kolik dokážete sníst, vydrží tak 5 dní a pak už začne kysnout. Lenka ze Dvora

Neregistrovaný uživatel

19.10.2011 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.49

..díky za odpověď,taky mě to zajímalo...pořád nikdo neodpovídal,tak jsem to chtěla najít někde na internetu,ale vždycky jsem zapomněla....dík...borokoz
:-)

Neregistrovaný uživatel

19.10.2011 22:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.53

No i já moc děkuji.... Ještě se zeptám..Tu smetanu asi ve vodní lázni že?? Aby se nepálila..A kolik z těch dvou litrů je asi tak....Jinak moc díky....Renda

Neregistrovaný uživatel

25.10.2011 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254

smetanu ve vodní lázni, jinak se to napaluje na hrnec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík