Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.53
Ahoj lidičky...Myslíte,že se dá udělat doma mascarpone?? A pokud ano a již jste to zkusili,můžete se podělit o recept?? Díky Renda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254
Jasně že dá, je to docela "pro blbý". Vezmete sladkou smetanu (myslím tím nezakysanou) a buď šťávu z citrónu,nebo ocet, nebo kyselinu citrónovou (mají v potravinách u věcí na zavařování). Originální receptury používají kyselinu vinnou, ale citronová se taky často používá. Napoprvé vezměte třeba 2 litry smetany a ohřejte ji na aspoň 84 stupňů nebo víc. Rozpusťte přiměřeně citronové kyseliny v troše vody, začněte s 1 malou lžičkou. Nalijte do smetany a jemně zamíchejte,během chvilky by se to mělo srazit. Pokud ne, přidejte kyselinu. Měla by se vytvořit sraženina, kterou půjde sebrat sítkem. Vyvarujte se zběsilého míchání, aťji nerozdrobíte. Vyberte sraženinu a nechte odkapat v cedníku s plenou nebo perlanem, někdo doporučuje 2 vrstvy, nám bohatě stačila jedna. Až to dokape nebo za pár hodin je hotovo. Vyrobte jen tolik, kolik dokážete sníst, vydrží tak 5 dní a pak už začne kysnout. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.49
..díky za odpověď,taky mě to zajímalo...pořád nikdo neodpovídal,tak jsem to chtěla najít někde na internetu,ale vždycky jsem zapomněla....dík...borokoz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.53
No i já moc děkuji.... Ještě se zeptám..Tu smetanu asi ve vodní lázni že?? Aby se nepálila..A kolik z těch dvou litrů je asi tak....Jinak moc díky....Renda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254
smetanu ve vodní lázni, jinak se to napaluje na hrnec.