Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.139.53
Chci se zeptat,když mrazíte mléko,tak plnotučné i se smetanou?? Nebo ho odstřeďujete...... A jak dlouho se může mrazit....
Děkuji Renata
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.197
Dělala jsem dlouho v prodejně potravin specializované na mléčné výrobky a občas se stalo, že nám zbylo čerstvé mléko, v té době balené v pytlíkách. Bylo obyčejné polotučné. V takovém případě jsme si ho my zaměstnanci rozebrali domů a já jsem ho běžně mrazila. Po rozmražení se dalo normálně použít na pudink nebo i na pití, jenom se zpětně dehomogenizovalo. A když se rozmražuje, tak nejprve roztaje bílá mléčná složka a pak až teprve voda, takže ve chvíli, kdy bylo roztálé mléko a v tom plavala ledová hrouda, měla jsem něco jako kondenzované mléko, to bylo nejlepší.
Mrazila jsem i šlehačku a taky bez problémů na vaření, šlehat jsem jí pak nezkoušela. Dana
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.156.16
Smetanu mrazím každý den, jak je toho více dělám máslo. Mléko jsme si schovávali do mrazáku na dobu až bude mít zasušenou krávu, ale lilo se to praseti, po rozmrazení nám prostě nechutnalo.