Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.11.2011 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.53

Chci se zeptat,když mrazíte mléko,tak plnotučné i se smetanou?? Nebo ho odstřeďujete...... A jak dlouho se může mrazit....
Děkuji Renata

Neregistrovaný uživatel

21.11.2011 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Dělala jsem dlouho v prodejně potravin specializované na mléčné výrobky a občas se stalo, že nám zbylo čerstvé mléko, v té době balené v pytlíkách. Bylo obyčejné polotučné. V takovém případě jsme si ho my zaměstnanci rozebrali domů a já jsem ho běžně mrazila. Po rozmražení se dalo normálně použít na pudink nebo i na pití, jenom se zpětně dehomogenizovalo. A když se rozmražuje, tak nejprve roztaje bílá mléčná složka a pak až teprve voda, takže ve chvíli, kdy bylo roztálé mléko a v tom plavala ledová hrouda, měla jsem něco jako kondenzované mléko, to bylo nejlepší.
Mrazila jsem i šlehačku a taky bez problémů na vaření, šlehat jsem jí pak nezkoušela. Dana

Neregistrovaný uživatel

22.11.2011 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.16

Smetanu mrazím každý den, jak je toho více dělám máslo. Mléko jsme si schovávali do mrazáku na dobu až bude mít zasušenou krávu, ale lilo se to praseti, po rozmrazení nám prostě nechutnalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík