Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.77
Prosím pěkně o rady, jak přesně se provádí NK test? Je k tomu zapotřebí zakoupit "lívanečník" či stačí obyč talířek? Jaké barvy? Kolik zkušební tekutiny a kolik oddojeného mléka? A podle čeho poznám výsledek?
Děkuji všem za rady.
Šárka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.182
potřebujete lívanečník nebo 4 talířky (to je ale pakárna lívanečník nestojí jmění)
nejprve odstříknete mléko z každého struku a pak stříknete do lívanečníku tak, abyste poznala z kterého struku kam (ja to mam proste popsané), podle návodu přidáte tekutinu a jemným krouživým pohybem (aby se vám to nevylilo) mléko s tekutinou smícháte v jednolitý roztok, chviličku počkáte a uvidíte pokud se nic nezmměnilo, je to super, pak se ale taky muže stát, že v některém struku (nebo ve všech) vám to začne =želírovat= a to jsou právě ony somatické bunky
zdraví škodlivé to není, mléko Vám bude huř nebo divně kysnout a nepujdou dělat sýry
my to lijem prasatum
somatické bunky hned nemusí znamenat zánět bohužel jsou krávy které na to trpí víc a od těch se ani nedoporučuje nechávat jalovice do chovu je to silně dědičné
osvědčil se mi bílý lívanečník kvuli mytí prostě nepřehlédnete špatné umytí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.157
Děkuji moc za info