Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.12.2011 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.53

Ahojky.Předem musím říct,jak jsem nadšená že letos nemusím kupovat máslo na cukroví.Od naší kravičky ho máme dost a je to na cukroví docela podstatná suma..Ale to už tu asi víte všichni..Nic nového.Zkrátka ještě že je máme ty naše kravulky..Ale já píši hlavně protože se chci zeptat,jak to řešíte s krémy do cukroví..Chci plnit ořechy a mám strach aby se mi to nezkazilo než to podám.. Posílám cukroví i rodině a když jí to pošlu nenaplněné,je to na prd.... Máte někdo nějaký trik,nebo na krémy máslo kupujete??? Díky Renata

Neregistrovaný uživatel

8.12.2011 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Dřív jsme dělala máslo z čerstvé sladké nepasterované smetany a dalo se uchovat jedině v mrazáku, nebo tak 3 dny v misce zalité vodou. Teď smatanu spazterizuju ve vodní lázni, naočkuju - používám většinou valašskou kyšku, ale použila jsme i bílý jogurt Activia a nebo trochu podmáslí z předešlého máslování a povedlo se to i při použití syrovátky z výrby sýra - nechám 24 hodin při pokojové teplotě a pak dalších 24 hodin v ledničce. Z této smetany vyrobené máslo vydrží v ledničce beze změny týden, možná i déle, nebo ho uchovávám v misce, zalité vodou a zakryté pokličkou. Akorát šlehání zkysané smetany trvá hodinu i déle, naštěstí to moje stařičká komunistická ETA zvládá. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík