Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.2
Zdravím,mám dotaz. když večerní nadojené mléko dám schladit do ledničky ,a pak ranní mléko taky schladím,večer chci mléko převařit a sliju ho dohromady ,tak se srazí. čím by to mohlo být?
Možná je to hloupá otázka,ale i tak děkuji za případné názory , Vás v tomto oboru zasvěcené
Katka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.33
Dobrý den,
možná je to tím,že mléko už je nakyslé.Asi by to chtělo mléko v lednici vymíchat.Jít prostě do lednice i během dne a mléko zamíchat.Do rána se vám normálně usadí smetana na sběr.Taky bych to mléko neslévala dohromady ,ale každý nádoj schladila zvlášť.Jinak mě nic jiného nanapadá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197
Mě jedině napadlo, že chlazení v ledničce je pomalé. A ještě k tomu, podle výzkumů je v ledničce nejvíc bakterií z celého bytu, dokonce víc než na záchodovém prkýnku. Chtělo by to mít spciální ledničku jen na mléko a tu pravidelně desinfikovat. A mléko by se mělo během chlazení míchat a větrat, ale například já jsem celý den v práci, takže to u nás není možné. Výborné je prý na mléko sehnat takové to chlazení, co mívají v cukrárnách na džusy. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.75
Dobrý den, máme krávu která je po prvním teleti a teď čeká další. Její mléko je hořké. Mléko jsme poslali na rozbor a řekli nám, že má streptotoka od doktora jsme dostali injekce(inkubační doba 3 dny), ale ty nezabrali a mlého je stále hořké. Nevíte co jiného by se s tím dalo dělat???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.196
mě jednou zhořklo mléko u kozy, bylo to tím, že byla začervená. Po odčervení se chuť vrátila do normálu. Tak zkuste krávě ještě udělat rozbor hoven (omlouvám se za výraz ). Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.242
Možná ještě nestihla ATB zabrat. Většině ATB trvá něž zaberou ( 12 hodin - 3 dny) a pak jejich účinek ještě přetrvává 7 - 10 dní. Podle druhu. Pokud máte typ ATB, podívejte se na jejich účinky na internetu.
Jinak "hořké mléko může způsobovat pryšec (i ze sena) a některé brukvovité rostliny, ale na to si ještě počkáme...
U nás sněží... Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254
Vrátím se k tomu sraženému mlíku. Nádoj musíte před vložením do lednice zchladit. Hrnec nebo nerez kýbl dát do umyvadla a ve studené vodě za stálého míchání zchlaďte pod 10 stupňů. Zkusila jste někdy kýbl s teplým mlíkem dát do lednice a za 3 hodiny změřit teplotu? Pokud ne, tak to zkuste a budete překvapená. Lednice chladí větší objem tekutiny (potraviny) nad očekávání pomalu, často funguje naopak jako inkubátor, protože je slušně izolovaná. Teplé mléko ohřeje vzduch uvnitř lednice a je hotovo. To vám to teď v zimě rychleji zchladne normálně venku na vzduchu. Lenka ze Dvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.2
Děkuji Všem, za rady a nápady.. Mléko chladíme i venku jak je zima a teprv pak ho dám do ledničky ,a taky už neslívám dva nádoje dohromady , a už se nestalo,že by se mléko zkazilo.