Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.2.2012 09:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.2

Zdravím,mám dotaz. smajlík když večerní nadojené mléko dám schladit do ledničky ,a pak ranní mléko taky schladím,večer chci mléko převařit a sliju ho dohromady ,tak se srazí. čím by to mohlo být? smajlík Možná je to hloupá otázka,ale i tak děkuji za případné názory , Vás v tomto oboru zasvěcené:-) Katka

Neregistrovaný uživatel

1.3.2012 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.33

Dobrý den,
možná je to tím,že mléko už je nakyslé.Asi by to chtělo mléko v lednici vymíchat.Jít prostě do lednice i během dne a mléko zamíchat.Do rána se vám normálně usadí smetana na sběr.Taky bych to mléko neslévala dohromady ,ale každý nádoj schladila zvlášť.Jinak mě nic jiného nanapadá

Neregistrovaný uživatel

1.3.2012 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Mě jedině napadlo, že chlazení v ledničce je pomalé. A ještě k tomu, podle výzkumů je v ledničce nejvíc bakterií z celého bytu, dokonce víc než na záchodovém prkýnku. Chtělo by to mít spciální ledničku jen na mléko a tu pravidelně desinfikovat. A mléko by se mělo během chlazení míchat a větrat, ale například já jsem celý den v práci, takže to u nás není možné. Výborné je prý na mléko sehnat takové to chlazení, co mívají v cukrárnách na džusy. Dana

Neregistrovaný uživatel

8.3.2012 08:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.75

Dobrý den, máme krávu která je po prvním teleti a teď čeká další. Její mléko je hořké. Mléko jsme poslali na rozbor a řekli nám, že má streptotoka od doktora jsme dostali injekce(inkubační doba 3 dny), ale ty nezabrali a mlého je stále hořké. Nevíte co jiného by se s tím dalo dělat???

Neregistrovaný uživatel

8.3.2012 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.196

mě jednou zhořklo mléko u kozy, bylo to tím, že byla začervená. Po odčervení se chuť vrátila do normálu. Tak zkuste krávě ještě udělat rozbor hoven (omlouvám se za výraz :-|). Dana

Neregistrovaný uživatel

8.3.2012 11:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.242

Možná ještě nestihla ATB zabrat. Většině ATB trvá něž zaberou ( 12 hodin - 3 dny) a pak jejich účinek ještě přetrvává 7 - 10 dní. Podle druhu. Pokud máte typ ATB, podívejte se na jejich účinky na internetu.
Jinak "hořké mléko může způsobovat pryšec (i ze sena) a některé brukvovité rostliny, ale na to si ještě počkáme...
U nás sněží... Marta

Neregistrovaný uživatel

9.3.2012 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254

Vrátím se k tomu sraženému mlíku. Nádoj musíte před vložením do lednice zchladit. Hrnec nebo nerez kýbl dát do umyvadla a ve studené vodě za stálého míchání zchlaďte pod 10 stupňů. Zkusila jste někdy kýbl s teplým mlíkem dát do lednice a za 3 hodiny změřit teplotu? Pokud ne, tak to zkuste a budete překvapená. Lednice chladí větší objem tekutiny (potraviny) nad očekávání pomalu, často funguje naopak jako inkubátor, protože je slušně izolovaná. Teplé mléko ohřeje vzduch uvnitř lednice a je hotovo. To vám to teď v zimě rychleji zchladne normálně venku na vzduchu. Lenka ze Dvora

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.2

Děkuji Všem, za rady a nápady.:-). Mléko chladíme i venku jak je zima a teprv pak ho dám do ledničky ,a taky už neslívám dva nádoje dohromady , a už se nestalo,že by se mléko zkazilo.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík