Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.33
Prosím o radu. Máme kance na výkrm. Má 22kg. Musí se vykastrovat? Je sám vedle větších už vykastrovaných. Děkuju za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.17
ano aby nesmrděl
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.33
Nebo zabít do váhy kolem 90 kg, tak jsem to udělal i já a maso cítit nebylo.
Kittikit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo zabít do váhy kolem 90 kg, tak jsem to udělal i já a maso cítit nebylo.
Kittikit
od kastrace se již upouští...nemá to cenu...že maso smrdí jsou jem fámy hlupců co to zase slyšeli od jiných hlupáků...!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
od kastrace se již upouští...nemá to cenu...že maso smrdí jsou jem fámy hlupců co to zase slyšeli od jiných hlupáků...!!!
Tak jeden hlupák napíše vlastní zkušenost: kastrovali jsme v cca 50 kilech ( pořád se to odsouvalo, nebyl čas), pak přestal žrát ( cca 90 kg) a šel do pistole. Maso mělo "ocas" ale dalo se sníst a člověk, který nerostl na vepřovém by nic nepoznal.... Já to teda poznám. Sním i maso nekastrovaného, ale to už je cítit moc. Letos jsme byli v Řecku a tam se nekastruje, dělají ty šunkáče do 100kg a naše děcka říkají "to maso je nějaký divný".
Pokud uděláte řízek z kotlety nekastráta, tak ta lahodná chuť ( skoro nasládlá( je fuč), jenom silná vepřovina a lehce nahořklý ocas. Ale samozřejmě je to o chuti a ne o hlouposti. Já bych nikdy nemohla soustavně pít kozí mlíko a jsou lidi, kteří ho milují a chuť a vůně jim nevadí. Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.179
Je potřeba vždy veterináře? Tedy i u selat..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.214
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je potřeba vždy veterináře? Tedy i u selat..
Já to neumím. Stačí prý veterinární technik, ale toho v okolí nemám. Jezdí veterinář.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.179
tak to vypadá, že tento zákrok je asi hodně složitý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.4
Zákrok složitý není, veterinář u toho být nemusí, ale kastrace by měla být vykonána podle zákona do týdne stáří, ale většinou se to dělá déle. Kdo to umí, tak to netrvá ani půl minuty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jeden hlupák napíše vlastní zkušenost: kastrovali jsme v cca 50 kilech ( pořád se to odsouvalo, nebyl čas), pak přestal žrát ( cca 90 kg) a šel do pistole. Maso mělo "ocas" ale dalo se sníst a člověk, který nerostl na vepřovém by nic nepoznal.... Já to teda poznám. Sním i maso nekastrovaného, ale to už je cítit moc. Letos jsme byli v Řecku a tam se nekastruje, dělají ty šunkáče do 100kg a naše děcka říkají "to maso je nějaký divný".
Pokud uděláte řízek z kotlety nekastráta, tak ta lahodná chuť ( skoro nasládlá( je fuč), jenom silná vepřovina a lehce nahořklý ocas. Ale samozřejmě je to o chuti a ne o hlouposti. Já bych nikdy nemohla soustavně pít kozí mlíko a jsou lidi, kteří ho milují a chuť a vůně jim nevadí. Marta
v německu se již od kastrování upouští neb se kanci stějně porážejí v cca 90 kg...tak proč je zbytečně trápit a stressovat...??? na biofarmě v sasově to dělají o.k...!!! taky nekastrujou a chovají prasata v rodinách...a jde to...!!! myslím, že chuť masa je ovlivněna i potravou...např. kukuřicí či rybí moučkou...ale rybí moučku by dnes asi nikdo z drobnochovatelů nezaplatil...JZD už neexistujou a u soukromníka se krást už moc nedá...a snad ty všechny masokostní moučky jsou už zakázány...od 1 známého, manželka zase nežere kachnu neb jí prý smrdí a jeho rozmazlený fracek nežere ani krůtí maso...ale hlavně že umí japonsky...!!! místo toho si dá sračkový hamburger ze separátu...je jasné, že nějakou tu příchuť maso bude mít ale že si nikdo nestěžoval na žranici z divočáka...!!! pokuď mi kanec přeroste, tak se přimíchá ovce či beran a nadělají klobásy...pro měšťáky to asi ale nebude...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.4
Jo, takže my asi podle Vás kastrujeme kanečky jenom proto, že nás to baví, ne? Samozřejmě je lepší nechat je jako kance, mají méně tučné maso, lepší konverzi krmiva, ale mají i typický smrad! Pokud já vím, tak v Německu stále kance kastrují, ale máte pravdu,. že jsou i země, kde je porážejí v 70 kilech, ale spotřebitel je ochoten za maso připlatit - myslíte si, že u nás, kde je chov prasat "velice" rentabilní, je toto reálné? Já mám teda jiný názor.
Kastrace určitě bolestivá je, ale když po kastrování za 5 minut projdete prasečák, tak všechna selata leží u svině a pijí, takže si nemyslím, že je to zase až tak bolestivé... Za pár let ( tuším rok 2017 ) se bude moct kastrovat pouze hormonální cestou - injekčně hormony, pak jsem zvědavý, kdo to zaplatí a kdo to udělá. T
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.179
Nejsem v této oblasti žádný odborník, myslela jsem, že se to dělá injekcema a může si to každý udělat sám bez veterináře nebo je to jinak?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
od kastrace se již upouští...nemá to cenu...že maso smrdí jsou jem fámy hlupců co to zase slyšeli od jiných hlupáků...!!!
Tohle může napsat jen fanatickej ochránce zvířat , vegetarián nebo naprostej idiot .
Ti co mají rádi vepřové bez kančího smradu , tak kastrují.
Na druhou stranu kastrovat selata ve 20 kilech osobně považuji za neschopnost a nevyzrálost chovatele a mělo by se provádět pod narkózou.
Pozn. kastrace se provádí do 7 dnů po narození .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.103
my jwme to vždy dělali tak, že ho někdo chytl za zadní hlavou mezi nohy rukama se vymačknou kulky, rozřízne se pytlík, ráže se vystřihnou štípačkama zastříká se spejem(nepamatuji se jak se jmenuje) a pustí se ke svini, dve tři minuty běhá a pak si spokojeně saje mléko... celá operace trvá maimálně půl minuty...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsem v této oblasti žádný odborník, myslela jsem, že se to dělá injekcema a může si to každý udělat sám bez veterináře nebo je to jinak?
To se tedy opravdu injekčně nedělá. Normálně vezmete skalpel, rozříznete šourek, vyjmete varlata a fik. Malí čuníci u toho solidně řičí, moje z toho měla dlouho zalehlý uši, ale spíš ze stresu (nezvyklá manipulace - držíte je za končetiny, visí v luftu) než z bolesti ze zákroku (chování ala viz výše - hned šli pít, a žádný bolestivý chování). Injekční verze je. ALE2x se veterinář blbě otočí, či jiná smůla, píchne do sebe a je kastrát z něj. Povězte mi, který chlap by toto dobrovolně podstupoval? Při farmách, kde má kastrovat desítky ne-li stovky selat?
Navíc můj pohled na věc - žeru už tak dost chemie a jiných sraček co se do potravin cpou ve velkovýrobě, na to, abych si ještě cpal chemii do masa z důvodu kastrace. To raději budu mít trochu práce pro dva lidi, s ucvaknutím koulí seleti, a udělám to klidně já, jako chlap, a ty koule klidně zkrmím psovi. Aspoň má jedno krmení pořešené.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.134
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v německu se již od kastrování upouští neb se kanci stějně porážejí v cca 90 kg...tak proč je zbytečně trápit a stressovat...??? na biofarmě v sasově to dělají o.k...!!! taky nekastrujou a chovají prasata v rodinách...a jde to...!!! myslím, že chuť masa je ovlivněna i potravou...např. kukuřicí či rybí moučkou...ale rybí moučku by dnes asi nikdo z drobnochovatelů nezaplatil...JZD už neexistujou a u soukromníka se krást už moc nedá...a snad ty všechny masokostní moučky jsou už zakázány...od 1 známého, manželka zase nežere kachnu neb jí prý smrdí a jeho rozmazlený fracek nežere ani krůtí maso...ale hlavně že umí japonsky...!!! místo toho si dá sračkový hamburger ze separátu...je jasné, že nějakou tu příchuť maso bude mít ale že si nikdo nestěžoval na žranici z divočáka...!!! pokuď mi kanec přeroste, tak se přimíchá ovce či beran a nadělají klobásy...pro měšťáky to asi ale nebude...
Ale neupouští. Rozdíl je mezi Bio a " normálním" zemědělstvím. A rybí moučka a vůbec jakákoliv živočišná krmiva jsou v chovech zakázána. A chovají je v rodinách? Jako že se to tam rozmnožuje jak chce? To je trošku blbost nemyslíte? Jediné co se v Německu snaží prorazit je kastrace pod místním umrtvením. Ještě se dohadujou jestli se nakaždý sele bude muset zavolat veterinář, nebo tu včeličku bude moci dát chovatel sám. Ale to je diskuze na 3roky. My kupujem jedině kastr.selata a jednou jednomu narostly koule. Na cca 60kg jsme ho kastrovali z vet. Jen problémy. Ale maso z kance bych tedy nechtěla :)