Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.8.2012 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.33

chtěla jsem se zeptat zda máte někdo zkušenosti z odstředivkou a máselnicí v jednom u nás jí prodává fi Driml.Jak je těžká obsluha.Mám zájem si jí koupit tak jestli to stojí za to.A ještě neznáze někdo recept na domácí zakysanou smetanu?Snažila jsem to najít na netu,ale nepochodila jsem
Alenasmajlík

Neregistrovaný uživatel

24.8.2012 23:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200

S odstředivkou neporadím, ale smetanu dělám. Posbíranou sladkou smetanu zpasterizuju ve vodní lázni na asi 85-90°, pak zchladím na asi 37°a přidám kulturu, já používám Valašskou kyšku (tu pravou z V. Meziříčí), ale asi by se dala použít i smetanová kultura s Milcomu. Nechám to v kuchyni na teple prokysat podle chuti, nemám ráda úplně kyselou. Je vynikající, krásně hustá, použitelná na vaření i za studena. Při výrobě je nutné zachovat dokonalou hygienu, občas se mi stalo, že při kysání asi chytla ještě nějakou jinou bakterii a měla pak nahořklý ocas, jednou mi zpěnila, chovala se jako kaše v pohádce Hrnečku vař smajlík.
A má ještě jednu nevýhodu - hrozně se po ní tloustne smajlík. Dana

Neregistrovaný uživatel

30.8.2012 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.14

Díky moc,
určitě to vyzkouším.No a tím tloustnutím na statku se to snadno vyběhá aspoň myslím

Přidejte reakci

Přidat smajlík