Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.10
Dobry den mame křižence vietnam divoča durok ma odhadem asi 50kg na konci března ho chceme zabito kolik ještě asi přibere da se z něj udělat tlačenka prdelačka upečeny kroupi?Bude z něj stačit krev?Nechceme zvat řeznika jak ho nejlepe omračit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.147
wietnamce jsme zabíjely před měsícem,také zhruba 50kg,krve budete mít určitě dost a když ne tak v rěznických potřebách většinou prodávají i sušenou krev.. omráčit ho mužete velkou sekerou-tupou stranou,ale POZOR mají opravdu hodně tuhý kořínek a dokážou vyvinout obrovskou sílu. Už jsem slyšel i vyprávění o kanci který při špatné ráně vyběhl po plotě jak kočka jinak tlačenka z wietnamáčku je opravdu luxusní záležitost..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.10
Děkuju tak to je dobry ,ale toho zabiti se trochu bojim a jěště jak se nejlepe stahuje?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.144
Všechno stejně, jako u bílého, jen je to malé a má víc špeku. Při omráčení sekerou pozor. Zabili jsme doma asi kolem 20 vietnamských a hodně z nich mělo hrozně silnou lebku a stalo se, že nebyla srážečkou prostřelena. Srážečka byla v pořádku. Radši být vámi, neškádlím je sekerou, ale střelím srážečkou nebo si půjčím elektriku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuju tak to je dobry ,ale toho zabiti se trochu bojim a jěště jak se nejlepe stahuje?
stahovaly jsme na palete položené na dvou špalkách,,jako divočáka. Podle mého nemá cenu pařit jako normální prase. A je pravda že lebku mají opravdu silnou!! Ale velká sekera na dlouhé násadě vám bude stačit,,,a pak rychle vykrvit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
stahovaly jsme na palete položené na dvou špalkách,,jako divočáka. Podle mého nemá cenu pařit jako normální prase. A je pravda že lebku mají opravdu silnou!! Ale velká sekera na dlouhé násadě vám bude stačit,,,a pak rychle vykrvit
Přesně kvůli takových "chovatelům" jako jste Vy, by se měla domácí porážka zakázat. To je opravdu tak velký problém pozvat si řezníka s jateční pistolí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuju tak to je dobry ,ale toho zabiti se trochu bojim a jěště jak se nejlepe stahuje?
Já tedy nevím, ale pokud s tím nemáte zkušenosti a bojíte se, proč nepozvat řezníka? Osobně jsme zabíjeli prase jen jednou (já tedy ne, manžel). Přidáváme zbytky z restaurace a připletla se tam kost, kterou prase vdechlo a začalo se dusit. Tam jsme neměli na výběr, vyndat se nedala a ono pomalu umíralo. Ale nikdy víc to zažít nechci. Vždy jen řezníka s jat. pistolí....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně kvůli takových "chovatelům" jako jste Vy, by se měla domácí porážka zakázat. To je opravdu tak velký problém pozvat si řezníka s jateční pistolí?
Doufám, že to se nestane- to už by se chovat vážně nevyplatilo.... Ale mohli by to pozměnit jako u Skotu. Chceš zabíjet? Nahlaš kdy, může přijít kontrola a musíš mít řezníka ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně kvůli takových "chovatelům" jako jste Vy, by se měla domácí porážka zakázat. To je opravdu tak velký problém pozvat si řezníka s jateční pistolí?
A co třeba když zabijíte doma kapra,to si také zvete řezníka s jateční pistolí,nebo mu zaživa uříznete hlavu? A nebo je lepší ho paličkou omráčit? a nebo také zakážeme domácí zabijení vánočních kaprů,a všichni je budeme vozit na jatka aby nám je humálně zabili? Myslím že je to věc názorů a každý má ten svůj...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co třeba když zabijíte doma kapra,to si také zvete řezníka s jateční pistolí,nebo mu zaživa uříznete hlavu? A nebo je lepší ho paličkou omráčit? a nebo také zakážeme domácí zabijení vánočních kaprů,a všichni je budeme vozit na jatka aby nám je humálně zabili? Myslím že je to věc názorů a každý má ten svůj...
Bože můj, Vy jste teda exptert. Jak můžete srovnávat kapra s prasetem? Výše je uvedeno, že lebka prasete je silnější, než u klasického vepříka a že je třeba vyvinutí větší síly. Pokud to takto děláte, jste .... (dosaďte si sám). Tohle je regulérní týrání a na takové "rádobychovatelé" doplacíme my, kteří se snaží chovat zvířata v souladu s tím, aby jim nebylo ubližováno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.63
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všechno stejně, jako u bílého, jen je to malé a má víc špeku. Při omráčení sekerou pozor. Zabili jsme doma asi kolem 20 vietnamských a hodně z nich mělo hrozně silnou lebku a stalo se, že nebyla srážečkou prostřelena. Srážečka byla v pořádku. Radši být vámi, neškádlím je sekerou, ale střelím srážečkou nebo si půjčím elektriku.
Mohu se zeptat jaké náboje do srážečky jste na větnamčíky používali? Koukala jsem na netu, že se barevně liší podle síly, tak jestli na větnamce musí být třeba ty modré náboje, které jsou na jateční býky, kance, berany a kozly... Nebo jestli stačí žluté, které doporučují na jalovice, prasnice, ovce a kozy? U zelených píšou, že jsou vhodné pro jateční prasata, telata, jehňata a kůzlata. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Přátelé jenom nezvěte na porážku armádu.Mého čuníka vojáci dostali řízenou střelou hned na první pokus,ale z chalupy a chlívka zbylo h....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.134
No zvíře jako zvíře když má někdo sílu v rukou a dá mu pěkně mířenou ránu na lebku,tak ani nezakvičí,znám případy kdy doma umlátily býka palicí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
To je tedfy hrozná diskuze. Každý a´t dělá co umí. Přeci chováte pašíka na to aby jste měli super maso . Když neumíte porážet a nepovede se to ,tak budete mít maso se stresem ,bude tuhé ,vy šílený zážitek a o zvířeti ani nemluvím. Sehnat řezníka není jednoduché ,ale kdo hledá ,najde. Možná vám ho porazí i na jatkách ,stačí se zeptat. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No zvíře jako zvíře když má někdo sílu v rukou a dá mu pěkně mířenou ránu na lebku,tak ani nezakvičí,znám případy kdy doma umlátily býka palicí
Představte si, že jsem viděla i naše "menšinu" jak umlátili koně tím Vaším způsobem. Že to někdo dělá, neznamená, že je to normální. A Vy jste naprosté hovado.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.32
Jakej je rozdíl mezi konem a prasetem jenom tak mimochodem prase je inteligentnejsi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jakej je rozdíl mezi konem a prasetem jenom tak mimochodem prase je inteligentnejsi
Ano, to máte pravdu. Je dokonce chytřejší, než místní "řezník".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.134
Kůn má měkou lebku,lze ho zabít i malou ranou !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.10
A ještě se zeptam na jednom přispěvku sem četl že po spařeni kuže zběla a nevadi je to pravda?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ještě se zeptam na jednom přispěvku sem četl že po spařeni kuže zběla a nevadi je to pravda?
Je to pravda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.10
DĚKUJI takže dat do nece posipat smulou a spařit a zběla.A zběla že budede kuže jako u normalniho bila nebo bude takova šeda nebo trochu černa?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DĚKUJI takže dat do nece posipat smulou a spařit a zběla.A zběla že budede kuže jako u normalniho bila nebo bude takova šeda nebo trochu černa?
Spařit a hlavně seškrábat zvonem, kůže bude úplně bílá, jenom možná zůstanou nějaké maličké černé flíčky.