Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.34
Dobrý den, vyplatí se vykrmovat býka Holštýn a pak ho dát na jatka? Mohu ho mít za velmi dobré peníze, ale nevím, zda to má cenu u mléčného plemene. Za jak dlouho se dá vykrmit a do jaké váhy? Dékuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, vyplatí se vykrmovat býka Holštýn a pak ho dát na jatka? Mohu ho mít za velmi dobré peníze, ale nevím, zda to má cenu u mléčného plemene. Za jak dlouho se dá vykrmit a do jaké váhy? Dékuji
Zdravím též, my vykrmujeme také holštýny ve velkým. Vykrmit se dá všechno. Ale potřebujete pořádný základ v krmivu. Jenom na pastvě či seně bude býček nenarostlý. Otázka je, jak vyrůstal doteď. Na plnotučném mléce, byl nemocen...atd. U nás jdou kolem 20měs.na jatka ( vše individuální, někteří na 18měs. někteří až na 23měs.) na váhu cca 550-650kg živé hmotnosti. Jsou jedinci co se opravdu povedou, ale jsou i mrzáci co vypadají hrozně. L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.160
Jenom ze sena to budou jenom koule a rohy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.218
Mám známěho v místním kravíně, mám od něj vepře na výkrm a nabízel ted i bejčky, jsou to normální kusy z kravína, žádnej mrzák nebo tak něco. Chci si po seně neco na výkrm pořídit a nevím zda od něj Holštýna nebo zda se vyplatí čestr za dvojnásobnou cenu pro kterého musím jet z Plzně až do Sušice. Tady okolo Plzně prý nejsou. A nevím zda se v domácích podmínkách (šrot, seno) Vyplatí za 15 000 koupit limusina nebo Charolais kterej má sice trojnásobnou váhu při koupi. Ale to pořízení je pálka. A nevím jak velký rozdíl je po roce práce a sečtení nákladů a zisků Ještě zvažuju si toho holštýna vzít a vykrmit třeba do 400 kg a pak porazit pro sebe a známé. Ale nevím zda bude mít kvalitní maso v tak nízké váze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.57
Když holštýna, tak červeného
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám známěho v místním kravíně, mám od něj vepře na výkrm a nabízel ted i bejčky, jsou to normální kusy z kravína, žádnej mrzák nebo tak něco. Chci si po seně neco na výkrm pořídit a nevím zda od něj Holštýna nebo zda se vyplatí čestr za dvojnásobnou cenu pro kterého musím jet z Plzně až do Sušice. Tady okolo Plzně prý nejsou. A nevím zda se v domácích podmínkách (šrot, seno) Vyplatí za 15 000 koupit limusina nebo Charolais kterej má sice trojnásobnou váhu při koupi. Ale to pořízení je pálka. A nevím jak velký rozdíl je po roce práce a sečtení nákladů a zisků Ještě zvažuju si toho holštýna vzít a vykrmit třeba do 400 kg a pak porazit pro sebe a známé. Ale nevím zda bude mít kvalitní maso v tak nízké váze.
Jestli je tele v pořádku a za dobrý peníz, tak bych do toho šla. Tele masného pl. si můžete zkusit potom taky. Právě, že pořizovací cena masného pl. je vysoká, tak jsme u holštýnů zůstali. Jen z vlastního chovu tam mám pár kříženců. Když dáte pořádně šrot, seno a zelený tak bude taky. Sice žádný extra, ale pro domácnoct to stačí. L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když holštýna, tak červeného
Proč červeného lépe roste?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.57
Ano, lépe roste než černý holštýn
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.218
Kolik to je pořádně šrot? Kolik šrotu zkrmím býkovi za celou dobu výkrmu? Podáváte ho suchý, nebo jako nápoj? Vím, že to množství je dost individualní, ale cca. A provozují jatka to, že ho porazí a pulku si nechaj a pulku vrátí? Děkuji za ochotu poradit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.64
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, lépe roste než černý holštýn
Jsem si doteď nevšimla že by lépe rostli. Půlka červených má v rodokmenu černý holštýny. Je to opravdu jen barevná odlišnost. Leda když nakřížíte červ.holštýna se strakou ( mám taky a plná spokojenost ) L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.64
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kolik to je pořádně šrot? Kolik šrotu zkrmím býkovi za celou dobu výkrmu? Podáváte ho suchý, nebo jako nápoj? Vím, že to množství je dost individualní, ale cca. A provozují jatka to, že ho porazí a pulku si nechaj a pulku vrátí? Děkuji za ochotu poradit.
Když si jednou ročně necháváme hovězí pro nás, tak přivezem větší tele k vesnickému řezníkovi. Ten dělá všechno, od ovce - po prase - přes dobytek :) . Veta příjde k němu, vlastně tam odvezem zvíře a odvezem maso apod. Svého času jsme zabíjeli i velké býky u velkých jatek, stím, že náš vesnickej řezník si tam pro půlky dojel a dodělal doma. Ale náklad a úvaz na korbě auta 700kg býka nás přestala, z bezpečnostních důvodů, bavit. Takže si myslím, že po osobní domluvě z jatkami by neměl být problém. Ale neznám vaše jatka :) Ke šrotu. My krmíme siláží senáží, takže zas až tolik šrotu nepotřebujeme dokrmovat. Ve vašem případě už budete muset něco více přidat. 2-3kg na den máme my. Šrotovaný s přídavkem minerální směsi. Ráno a večer volně hozený na siláž. Ráno zbytky odklidit a nově nakrmit. U jednoho býčka můžete i spařit a podat jako teplý nápoj když se vám bude chtít. Jinak nemáte za co, poradím ráda L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.147
Dobry den, chtel bych take vykrmovat Holstyny a moc bych se chtel k Vam podivat, teda myslim pani/slecnu L. , mohla byste mi dat na sebe nejaky kontakt? Rad bych se prijel podivat, s pozdravem Michal M. ;
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když si jednou ročně necháváme hovězí pro nás, tak přivezem větší tele k vesnickému řezníkovi. Ten dělá všechno, od ovce - po prase - přes dobytek :) . Veta příjde k němu, vlastně tam odvezem zvíře a odvezem maso apod. Svého času jsme zabíjeli i velké býky u velkých jatek, stím, že náš vesnickej řezník si tam pro půlky dojel a dodělal doma. Ale náklad a úvaz na korbě auta 700kg býka nás přestala, z bezpečnostních důvodů, bavit. Takže si myslím, že po osobní domluvě z jatkami by neměl být problém. Ale neznám vaše jatka :) Ke šrotu. My krmíme siláží senáží, takže zas až tolik šrotu nepotřebujeme dokrmovat. Ve vašem případě už budete muset něco více přidat. 2-3kg na den máme my. Šrotovaný s přídavkem minerální směsi. Ráno a večer volně hozený na siláž. Ráno zbytky odklidit a nově nakrmit. U jednoho býčka můžete i spařit a podat jako teplý nápoj když se vám bude chtít. Jinak nemáte za co, poradím ráda L.
Dala byste mi prosim nejaky kontakt na Vasi osobu? Rad bych se prijel k Vam podivat, take chci zacit vykrmovat bycky. Michal M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dala byste mi prosim nejaky kontakt na Vasi osobu? Rad bych se prijel k Vam podivat, take chci zacit vykrmovat bycky. Michal M.
Spajzka@email.cz