Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.4.2013 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.6

na akom dreve udite?
mam v tom chaos

Neregistrovaný uživatel

16.4.2013 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.6

nejlepe na švestkovem dřeve

Neregistrovaný uživatel

16.4.2013 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Příteli hlavně tvrdé dřevo,buk ,dub,habr a pod.

Neregistrovaný uživatel

16.4.2013 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.34

Já zatím moc nauzeno nemám, ale od švagrovo prarodičů, kteří udí hodně ( mají dvě svině a zabíjí skoro pořád...) Tak ty používaj s velkým uspěchem břízu. Já udil před 14 dny a míchal sem břízu a buk. A maso vynikající, ale 100 lidí 100 názorů. Co jsem slyšel tak Buk, Dub, bříza, peckoviny obecně. Semtam někdo řekne že po dubu a švestce je maso kyselé, ale osobně jsem to nezkoušel, mám dost břízy, a vyhovuje.... Ikdyž dost lidí se na to netváří dokud neochutnaj...:D

Neregistrovaný uživatel

19.4.2013 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.195

a davate dole kuru?

Neregistrovaný uživatel

19.4.2013 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Ano,určitě u každého dřeva osekat kůru. Když budete udit dřevem s kůrou, bude
maso černit. Bříza s kůrou, to by dopadlo úplně špatně.
Před vlastním uzením je potřeba dobře prohřát udírnu , ve zděné udírně topit tak
2 -3 hodiny před vložením masa.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2013 07:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.35

ta breza sa mi nezda

Neregistrovaný uživatel

20.4.2013 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Březová kůra strašně kouří, ale březové dřevo z velkého polena, nemyslím od kraje,
můžete na udění použít. hoří jasným plamenem. Z listnáčů, kromě ovocných stromů,
buku, dubu, můžete použít ještě javor, olši. Jasanové dřevo ne, maso po jasanovém kouři
zaštipuje. Dřevo na uzení musí být vyschlé a bez kůry. Druh použitého dřeva ovlivňuje i výslednou chuť klobás, nebo uzeného masa.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2013 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Březová kůra strašně kouří, ale březové dřevo z velkého polena, nemyslím od kraje,
můžete na udění použít. hoří jasným plamenem. Z listnáčů, kromě ovocných stromů,
buku, dubu, můžete použít ještě javor, olši. Jasanové dřevo ne, maso po jasanovém kouři
zaštipuje. Dřevo na uzení musí být vyschlé a bez kůry. Druh použitého dřeva ovlivňuje i výslednou chuť klobás, nebo uzeného masa.

Příteli,nejen chuť masa,ale též druh rakovinového nádoru a proto je dobré znát druh dřeva pro snažší léčbu.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2013 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.246

U nás udíme bukem,samozřejmě bez kůry a poslední cca hod. přidávám švestku.
Mám dřevěnou udírnu a vepřové maso (krkovici a bůček)udím cca 8 hod.smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.4.2013 23:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Příteli,nejen chuť masa,ale též druh rakovinového nádoru a proto je dobré znát druh dřeva pro snažší léčbu.

Příteli, můžete mi Vaši odpověď nějak blíže vyložit ? asi mám dlouhé vedení.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Příteli,to opravdu věříte,že lidskému organismu škodí jen kouř z cigaret.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.84

Příteli, nechápu tok Vašich myšlenek v souvislostí s touto debatou. Každopádně doufám, že mi nechcete tvrdit že domácí uzené maso je škodlivější jak jakákoli sračka co si vy koupíte v obchodě smajlík?

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Příteli,zásadní otázka zní,co je domácí maso.Maso od řezníka vyuzené v domácí udírně,asi ne,maso ze "soukromého "chovu,vyuzené v ekologické udírně,asi ne, a těch variant je nespočet,do toho ještě farmářské a biofarmářské maso a je tu seriál,maso získané z chovu v místě bydliště a vyuzené v domácí udírně,možná ano.Bez podrobného laboratorní vyšetření a rozboru jsme na úrovni lidové báje a to ve spojení s vyšší cenou,tvoří to o co vlastně jde.Na druhé straně přiznávám,že statistiku průměrného věku konzumentů "domácí"potravy a lidí pojídajících "průmyslovou"stravu zatím nevedu.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 12:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.84

Samozřejmě myslím maso z vlastního pašíka:)

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.32

Radši budu mít rakovinu z mojeho prasete naloženýho v český soli vyuzenýho v mojí udírně na mojem dřevě než z polskejch zdechlin ochucenejch posypovou solí
Přeji dobrou chuť
Dneska jsem vyudil 60 kilo masa z prasete co se mě narodilo za 6 měsíců narostlo do 180 kg na mojem obilí a mlíku jediný co jsem do něj koupil byla inseminační dávka pro jeho matku

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.84

Naprosto souhlasím s Vaším názorem. A pan přítel at si to jde koupit do obchodusmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Radši budu mít rakovinu z mojeho prasete naloženýho v český soli vyuzenýho v mojí udírně na mojem dřevě než z polskejch zdechlin ochucenejch posypovou solí
Přeji dobrou chuť
Dneska jsem vyudil 60 kilo masa z prasete co se mě narodilo za 6 měsíců narostlo do 180 kg na mojem obilí a mlíku jediný co jsem do něj koupil byla inseminační dávka pro jeho matku

Příteli,opoměl jsi dopsat,že jsi tu baštu zapil českým metylalkoholem.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 22:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Radši budu mít rakovinu z mojeho prasete naloženýho v český soli vyuzenýho v mojí udírně na mojem dřevě než z polskejch zdechlin ochucenejch posypovou solí
Přeji dobrou chuť
Dneska jsem vyudil 60 kilo masa z prasete co se mě narodilo za 6 měsíců narostlo do 180 kg na mojem obilí a mlíku jediný co jsem do něj koupil byla inseminační dávka pro jeho matku

Dobrý večer, mohu se prosím zeptat čím krmíte a kolik, že máte prase za 6 měsíců na 180 kg?

Neregistrovaný uživatel

22.4.2013 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.71

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer, mohu se prosím zeptat čím krmíte a kolik, že máte prase za 6 měsíců na 180 kg?

Také prosím o radu jak za půl roku vykrmit prase na 180kg.

Neregistrovaný uživatel

24.4.2013 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.78

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Radši budu mít rakovinu z mojeho prasete naloženýho v český soli vyuzenýho v mojí udírně na mojem dřevě než z polskejch zdechlin ochucenejch posypovou solí
Přeji dobrou chuť
Dneska jsem vyudil 60 kilo masa z prasete co se mě narodilo za 6 měsíců narostlo do 180 kg na mojem obilí a mlíku jediný co jsem do něj koupil byla inseminační dávka pro jeho matku

a cim ste udil.nech sme pri teme?

Neregistrovaný uživatel

24.4.2013 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.1

Udil jsem dubem a olší
Proty co se ptali na to jak vykrmit rychle prase neni to jenom krmeni ale i podmínky a genetika
1) kupuji kvalitni svini z rozmnožovacího chovu nikdy ne z výkrmu
2) nepřipouštim hned při první říji nechám svini narůst připouštím až váží 160-180 kg ,ale váhu nesmí tvořit sádlo dopřávám jí pohyb venku zelené krmení pastva a dostatek bílkovin to je předpoklad že bude mít dost energie na odchov selat a dostatek mléka
3) v době březosti kvalitně krmím selata jsou větší a životnější
4) svini nechávám max.10 selat zbyde na ně víc mléka a zase svini dobře krmim dostává mléko co vypije lepší dobře nakrmit svini aby měla dostatek pro selata než selata přikrmovat náhražkami
5) odstavuji až v 9 týdnu
6) kance na inseminaci si vybírám velice pečlivě a ne jak je zvykem ( něco mi pošlete)
7) krmim šrotem ječným pšeničným a hrachovým a k tomu mléko a vojtěška
8) neřeším ekonomickou stránku peníze vydělávám jinde zemědělství mám jako koníčka selata neprodávám zabijim je jenom pro sebe a svoji rodinu začínám zabijet od nejmenších selat už od25 kg a to nejrychleji rostoucí nechávám vyrůst do této váhy
9) nekastruji kanec roste rychleji než vepř a v tomto věku nesmrdí
10) ke zvířatům se chovám s úctou a citem nestresuji je a v pravidelnou dobu krmim
Toť vše zkuste to a uvidíte

Neregistrovaný uživatel

29.4.2013 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.187

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Udil jsem dubem a olší
Proty co se ptali na to jak vykrmit rychle prase neni to jenom krmeni ale i podmínky a genetika
1) kupuji kvalitni svini z rozmnožovacího chovu nikdy ne z výkrmu
2) nepřipouštim hned při první říji nechám svini narůst připouštím až váží 160-180 kg ,ale váhu nesmí tvořit sádlo dopřávám jí pohyb venku zelené krmení pastva a dostatek bílkovin to je předpoklad že bude mít dost energie na odchov selat a dostatek mléka
3) v době březosti kvalitně krmím selata jsou větší a životnější
4) svini nechávám max.10 selat zbyde na ně víc mléka a zase svini dobře krmim dostává mléko co vypije lepší dobře nakrmit svini aby měla dostatek pro selata než selata přikrmovat náhražkami
5) odstavuji až v 9 týdnu
6) kance na inseminaci si vybírám velice pečlivě a ne jak je zvykem ( něco mi pošlete)
7) krmim šrotem ječným pšeničným a hrachovým a k tomu mléko a vojtěška
8) neřeším ekonomickou stránku peníze vydělávám jinde zemědělství mám jako koníčka selata neprodávám zabijim je jenom pro sebe a svoji rodinu začínám zabijet od nejmenších selat už od25 kg a to nejrychleji rostoucí nechávám vyrůst do této váhy
9) nekastruji kanec roste rychleji než vepř a v tomto věku nesmrdí
10) ke zvířatům se chovám s úctou a citem nestresuji je a v pravidelnou dobu krmim
Toť vše zkuste to a uvidíte

Ještě se zeptám. Těch 180 kg je ve věku 6 měsíců? Nebo 6 měsíců + 2 dva měsíce kdy bylo odstaveno? Kolik šrotu se asi tak dává praseti cca 80-100 kg? To moje by snad sežralo kila denně. A kolik je asi tak průměrný přírůstek měsíčně?
Ohledně růstu jsem u některých chovatelů slyšela, že nejlépe roste sviňka.
Petra

Přidejte reakci

Přidat smajlík