Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.121
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s výkrmem holštýnských býčků na maso?
Kamárád mi říkal, že jsou málo zmasilý, hodně kostí a maso je ztučnělé, takže kvalita masa špatná. Děkuji za případné odpovědi.
Petr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227
Jsou těžko zvladatelní,bývají lojovatí,špatné přírůstky.Daleko lepší je vykrmovat masné býčky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s výkrmem holštýnských býčků na maso?
Kamárád mi říkal, že jsou málo zmasilý, hodně kostí a maso je ztučnělé, takže kvalita masa špatná. Děkuji za případné odpovědi.
Petr.
Ano, my máme holštýny na maso ve velkém.
Kupujeme 14denní telata z družstva. Jsou dále na náhražce do 3.měsíců a později na senáži. Plus jádro a šrotovaná kukuřice. V hluboké podestýlce. Na jatka jdou mezi 18 - 24měs. O ztučněném masu nevím. Kostnatý jsou jak který, některý jsou krásně rostlí. Samozřejmě nedosahujou takových přírustků a svaloviny jako masná plemena, o to ale jsou levnější v pořizovací ceně. Můžu porovnávat, mezi holštýnama mi běhají i býci masných plemen z vlastního odchovu. L.