Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

1.5.2013 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.121

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s výkrmem holštýnských býčků na maso?
Kamárád mi říkal, že jsou málo zmasilý, hodně kostí a maso je ztučnělé, takže kvalita masa špatná. Děkuji za případné odpovědi.
Petr.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2013 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227

Jsou těžko zvladatelní,bývají lojovatí,špatné přírůstky.Daleko lepší je vykrmovat masné býčky.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2013 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.114

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s výkrmem holštýnských býčků na maso?
Kamárád mi říkal, že jsou málo zmasilý, hodně kostí a maso je ztučnělé, takže kvalita masa špatná. Děkuji za případné odpovědi.
Petr.

Ano, my máme holštýny na maso ve velkém.
Kupujeme 14denní telata z družstva. Jsou dále na náhražce do 3.měsíců a později na senáži. Plus jádro a šrotovaná kukuřice. V hluboké podestýlce. Na jatka jdou mezi 18 - 24měs. O ztučněném masu nevím. Kostnatý jsou jak který, některý jsou krásně rostlí. Samozřejmě nedosahujou takových přírustků a svaloviny jako masná plemena, o to ale jsou levnější v pořizovací ceně. Můžu porovnávat, mezi holštýnama mi běhají i býci masných plemen z vlastního odchovu. L.

Přidejte reakci

Přidat smajlík