Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.5.2013 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.17

Ahoj všem. Tak už se v tom vůbec nevyznám. Co je tvaroh a co je sýr? Když dám do mléka syřidlo, nechám to zdrcnout, pak scedím, vykapat a vyjde mi co? Jsem začátečník v tvorbě čehokoliv z mléka, tak mám asi divné dotazy.
Petra

Neregistrovaný uživatel

8.5.2013 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.33

Já dělám tvaroh tak, že nechám zkysnout mléko, toto potom mírně ohřívám na peci a poté scedím přes plínku a nechám okapat. Tak dělám tvaroh. Sýr potom pomocí sýřidla z mléka.
Kittikit

Neregistrovaný uživatel

8.5.2013 09:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Přítelkyně,pozor na Ukajině je sýr tvaroh a to je pak na hlavu.

Neregistrovaný uživatel

8.5.2013 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.118

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já dělám tvaroh tak, že nechám zkysnout mléko, toto potom mírně ohřívám na peci a poté scedím přes plínku a nechám okapat. Tak dělám tvaroh. Sýr potom pomocí sýřidla z mléka.
Kittikit

Tak jestli tomu dobře rozumím, když nechám mléko zkysnout přirozeně je to tvaroh, když siřidlem, je to sýr?
Petra

Neregistrovaný uživatel

9.5.2013 12:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jestli tomu dobře rozumím, když nechám mléko zkysnout přirozeně je to tvaroh, když siřidlem, je to sýr?
Petra

Ano, v podstatě to tak je. Ale Milcom dělá 2 typy syřidel, syřidlo na tvaroh i na sýr. Takže tvaroh můžete udělat dvěma způsoby. Syřidlem nebo přirozeně zkysnout. Marta

Neregistrovaný uživatel

13.5.2013 23:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.252

Tvaroh uděláte s každým syřidlem- jen se ho dává méně, než na sýr. Není nutno kupovat extra syřidlo. Jak píší výše, pokud chcete tvaroh, buď počkáte až se mléko srazí samo, nebo to urychlíte tím syřidlem. Mnozstvím syřidla regulujete "tuhost" sýřeniny. Syřidlo má za úkol vysrážet mléčnou bílkovinu......

Přidejte reakci

Přidat smajlík