Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.17
Ahoj všem. Tak už se v tom vůbec nevyznám. Co je tvaroh a co je sýr? Když dám do mléka syřidlo, nechám to zdrcnout, pak scedím, vykapat a vyjde mi co? Jsem začátečník v tvorbě čehokoliv z mléka, tak mám asi divné dotazy.
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.33
Já dělám tvaroh tak, že nechám zkysnout mléko, toto potom mírně ohřívám na peci a poté scedím přes plínku a nechám okapat. Tak dělám tvaroh. Sýr potom pomocí sýřidla z mléka.
Kittikit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Přítelkyně,pozor na Ukajině je sýr tvaroh a to je pak na hlavu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dělám tvaroh tak, že nechám zkysnout mléko, toto potom mírně ohřívám na peci a poté scedím přes plínku a nechám okapat. Tak dělám tvaroh. Sýr potom pomocí sýřidla z mléka.
Kittikit
Tak jestli tomu dobře rozumím, když nechám mléko zkysnout přirozeně je to tvaroh, když siřidlem, je to sýr?
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jestli tomu dobře rozumím, když nechám mléko zkysnout přirozeně je to tvaroh, když siřidlem, je to sýr?
Petra
Ano, v podstatě to tak je. Ale Milcom dělá 2 typy syřidel, syřidlo na tvaroh i na sýr. Takže tvaroh můžete udělat dvěma způsoby. Syřidlem nebo přirozeně zkysnout. Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.252
Tvaroh uděláte s každým syřidlem- jen se ho dává méně, než na sýr. Není nutno kupovat extra syřidlo. Jak píší výše, pokud chcete tvaroh, buď počkáte až se mléko srazí samo, nebo to urychlíte tím syřidlem. Mnozstvím syřidla regulujete "tuhost" sýřeniny. Syřidlo má za úkol vysrážet mléčnou bílkovinu......