Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

29.5.2013 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.248

MŮJ DOTAZ NESOUVISÍ S CHOVEM, BUDU VDĚČNÁ ZA KAŽDOU ODPOVĚĎ. SÁDLO PO VYŠKVAŘENÍ MI ÚPLNĚ NEZTUHLO, JE ŘÍDKÉ. MŮŽE TO BÝT KRMENÍM NEBO JSEM ŠPATNĚ/ MÁLO/ VYŠKVAŘILA??? DĚKUJI

Neregistrovaný uživatel

29.5.2013 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.34

Sádlo znehodnocuje krmení pouze kukuřice - měla by být do 30 procent. málo vyškvařit nejde, my ho taky neškvaříme uplně - musí být jak sníh, ne že ho někdo umí přepálit eště než ho použije. Jednou se nám to stalo s koupeným sádlem, to taky nesedlo a za dva dny začalo kvasit. Ještě jsem taky slyšel názory, že se má škvařit co nejdřív od zabití, ale my většinou zabijem v pátek a v pulkách maso krásně vystydne a odleží přes noc a v sobotu ráno se hned jde na prejty atd. a sádlo se škvaří v sobotu a někdy i v neděli a zatím vždy ok.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2013 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.71

S kukuřicí fakt nevím,ale sádlo ztuhnout má, ale ne tolik, jako koupíte v marketu, tam do toho přidávají hovězí lůj, ale dá se koupit i bez loje a hned je poznat že je řidší. Ale ta kvalita. Domácí je domácí.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2013 12:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Po kukuřici prase nabírá víc na sádle a když se jí zkrmuje větší množství, tak je sádlo
řídké- olejovité. S kukuřicí je vhodné tak měsíc před porážkou přestat krmit.
Sádlo škvařím tak, jak mě učila ještě mamka a myslím si že dobře. Nakrájené sádlo
v hrnci podleju trochou vody, aby se kousky nepřipalovaly ke dnu hrnce, než pustí nějaké
sádlo. Voda se postupně ze sádla odpaří. Škvařím tak dlouho, až jsou škvaky pěkně dozlatova
a kontrolu jestli už je to dost provádím tak, že vařečkou škvarek rozmáčknu o stěnu hrnce
a když ze škvarku vyleze ještě bílé sádlo, tak ještě pokračuju. Když už ze škvarku nevytlačím
bílé sadlo, tak hned odstavíme hrnek z kamen. Při škvaření občas promíchám, ze začátku
často.
Plsní sádlo škvařím zvlášt, protože je chuťove trochu horší a spíš má sklon k přepálení.
Je na to potřeba dát víc pozor. Škvarky z plsního sádla tak nezezlátnou, zůstanou bledé.
Vyškvařené plsní sádlo použiju v kuchyni, ne na chleba.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2013 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.71

Dobře vyškvařené sádlo má mít medovou barvu než ho nalejete do nádoby ve které ho uskladnite.janas

Neregistrovaný uživatel

1.6.2013 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.104

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
S kukuřicí fakt nevím,ale sádlo ztuhnout má, ale ne tolik, jako koupíte v marketu, tam do toho přidávají hovězí lůj, ale dá se koupit i bez loje a hned je poznat že je řidší. Ale ta kvalita. Domácí je domácí.

Moc si nedovedu představit, jak mi tam ten luj přidaj.... koupím sádlo a vyškvařím ho... Domácí máme vždy krásně bílé a tuhé.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2013 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Přátelé vyškvařit dobré sádlo to je věda,tajemství.Prozradím jenom závěr,naliji trochu kvalitního ukrajinského mléka.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2013 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.34

smajlík ted sem se zasmal. Mam v chlivě 120 kg čuně, a v listopadu ho tak zabiju, už abych vyšel, z Plzně to mam kus. Jen dotaz co na ukrajině dělaj s mlíkem... smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.6.2013 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.211

my tiež pridávame do hrnca so sádlom mlieko

Neregistrovaný uživatel

1.6.2013 23:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.34

Já se nesměju mléku, to dáváme taky, ale co dělaj ukrajinci s krávama, jestli zpívaj, nebo nalejvaj pivem jak japonci... zajímavé smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.6.2013 15:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
smajlík ted sem se zasmal. Mam v chlivě 120 kg čuně, a v listopadu ho tak zabiju, už abych vyšel, z Plzně to mam kus. Jen dotaz co na ukrajině dělaj s mlíkem... smajlík

Přátelé,chceteli docíliti gastronomického vrcholu musíte bezpodmínečně použít kvalitní mléko,zpravidla od krávy,jež nespásala trávu či seno narušené spadem kyselých dešťů či dokonce nedýchla prachové částice v období smogu.Takovou kvalitu získáte v odlehlých místech Ukrajiny,která z pochopitelných důvodů tajím.

Neregistrovaný uživatel

2.6.2013 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.34

Tebe bych chtěl za souseda.. :D určitě by se zvedla vlna čechů a jeli ti ho na Ukrajinu vykoupit.

Ale proti gustu...
A o té kyselosti dešťů na Ukrajině by se dalo dlouze diskutovat. Voda než spadne na zem, nacestuje v podobě mraků i tisíce kilometrů. Takže ti to mlíko zaleje třeba taky uplně stejná voda co tady. Ale pohcybuji, že kyselost dešťů na ukrajině ovlivní chut tvého sádla.

Neregistrovaný uživatel

2.6.2013 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Přítelkyně,když po sousedsku,tak ještě prozradím,do škvaření bobkový list,ale už víc ze mne nedostanete.

Neregistrovaný uživatel

11.6.2013 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přátelé vyškvařit dobré sádlo to je věda,tajemství.Prozradím jenom závěr,naliji trochu kvalitního ukrajinského mléka.

A co takhle Černobyl????

Neregistrovaný uživatel

11.6.2013 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.160

Kvalitu vepřového sádla opravdu ovlivňuje krmení. Pokud se prase krmí klasicky - obilné šroty, brambory, zbytky apod. a nepřekrmuje se kukuřičným šrotem, sádlo krásně ztuhne. Ovšem prasata chovaná pastevně, tj. na zeleném, mají sádlo řidší. O tom, co se teď pod názvem syrové sádlo prodává v supermarketech už se raději ani zmiňovat nebudu. Často stačí přičichnout... smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.6.2013 00:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.170

my dáváme do sádla cibuli i se šlupkou a mléko cibule se pochopitelně po vyškvaření vytáhne

Neregistrovaný uživatel

12.6.2013 15:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.150

My ted dáváme nějakou směs šrotů, je v tom i ta kukuřice, kukuřici bych jinak nekrmil, ale máme k tomu dobrý přístup za dobrou korunu, ale tak měsíc před porážkou pojedu jen ječmen a pšéňu. Uvidim jak se to osvědčí. Třeba na husy to je super, ale to prase mi mrzí ta kukuřice. Snad bude sádlo v pohodě. Dnes je i to sádlo hodnotná komodita...

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 23:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.41

Na pěkný sádlo-žito,trikitále

Neregistrovaný uživatel

3.8.2013 23:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.81

Nevim, ale krmit něco žitem bych nechtěl. Vzhledem k energetickému výdaji.... Tritikale už je jiná. Ale podle mě je na prase nejlepší směs ječmene a pšenice, nebo tritikále. Nevim jestli to má vliv na rust nebo ne, ale u nás se to krmí vždycky směsí minimálně dvou obilovin. Prej pšenice plus ječmen lepší než samotná pšenice, ale to už nevim do jaké míry to platí a do jaké je to jen babská povídačka. Já už se každopádně těšim na počasí, kdy se bude dát zabijačkovat. smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.8.2013 23:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.41

žito+trikitále samozřejmě přidat k dalším obilninám do směsi,

Neregistrovaný uživatel

14.11.2013 20:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.152

Mlíčko do sádla nakonec škvaření dávám taky. cca 2dl a po spadnutí pěny hotovo. smích nad tím že se přidá mléko není na místě.

Neregistrovaný uživatel

15.11.2013 08:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.33

Jenže tady není smích nad přidáváním mléka, což dělám taky, ale to bohapusté vychvalování ukrajinského mléka, nad něž není. To je fakt, stroncium, uran a bůhví jaký ještě Mendělejev v chuti asi moc neznáme.
Kittikit

Neregistrovaný uživatel

15.11.2013 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.137

Já krmím kukuřici více než 30% a sádlo řídké nemáme. Zato soused krmí zbytky z jídelen a restaurací a ten má tedy sádlo jako olej.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík