Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.243.248
MŮJ DOTAZ NESOUVISÍ S CHOVEM, BUDU VDĚČNÁ ZA KAŽDOU ODPOVĚĎ. SÁDLO PO VYŠKVAŘENÍ MI ÚPLNĚ NEZTUHLO, JE ŘÍDKÉ. MŮŽE TO BÝT KRMENÍM NEBO JSEM ŠPATNĚ/ MÁLO/ VYŠKVAŘILA??? DĚKUJI
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.6.34
Sádlo znehodnocuje krmení pouze kukuřice - měla by být do 30 procent. málo vyškvařit nejde, my ho taky neškvaříme uplně - musí být jak sníh, ne že ho někdo umí přepálit eště než ho použije. Jednou se nám to stalo s koupeným sádlem, to taky nesedlo a za dva dny začalo kvasit. Ještě jsem taky slyšel názory, že se má škvařit co nejdřív od zabití, ale my většinou zabijem v pátek a v pulkách maso krásně vystydne a odleží přes noc a v sobotu ráno se hned jde na prejty atd. a sádlo se škvaří v sobotu a někdy i v neděli a zatím vždy ok.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.12.71
S kukuřicí fakt nevím,ale sádlo ztuhnout má, ale ne tolik, jako koupíte v marketu, tam do toho přidávají hovězí lůj, ale dá se koupit i bez loje a hned je poznat že je řidší. Ale ta kvalita. Domácí je domácí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.234.122
Po kukuřici prase nabírá víc na sádle a když se jí zkrmuje větší množství, tak je sádlo
řídké- olejovité. S kukuřicí je vhodné tak měsíc před porážkou přestat krmit.
Sádlo škvařím tak, jak mě učila ještě mamka a myslím si že dobře. Nakrájené sádlo
v hrnci podleju trochou vody, aby se kousky nepřipalovaly ke dnu hrnce, než pustí nějaké
sádlo. Voda se postupně ze sádla odpaří. Škvařím tak dlouho, až jsou škvaky pěkně dozlatova
a kontrolu jestli už je to dost provádím tak, že vařečkou škvarek rozmáčknu o stěnu hrnce
a když ze škvarku vyleze ještě bílé sádlo, tak ještě pokračuju. Když už ze škvarku nevytlačím
bílé sadlo, tak hned odstavíme hrnek z kamen. Při škvaření občas promíchám, ze začátku
často.
Plsní sádlo škvařím zvlášt, protože je chuťove trochu horší a spíš má sklon k přepálení.
Je na to potřeba dát víc pozor. Škvarky z plsního sádla tak nezezlátnou, zůstanou bledé.
Vyškvařené plsní sádlo použiju v kuchyni, ne na chleba.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.157.71
Dobře vyškvařené sádlo má mít medovou barvu než ho nalejete do nádoby ve které ho uskladnite.janas
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.124.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S kukuřicí fakt nevím,ale sádlo ztuhnout má, ale ne tolik, jako koupíte v marketu, tam do toho přidávají hovězí lůj, ale dá se koupit i bez loje a hned je poznat že je řidší. Ale ta kvalita. Domácí je domácí.
Moc si nedovedu představit, jak mi tam ten luj přidaj.... koupím sádlo a vyškvařím ho... Domácí máme vždy krásně bílé a tuhé.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.21.144
Přátelé vyškvařit dobré sádlo to je věda,tajemství.Prozradím jenom závěr,naliji trochu kvalitního ukrajinského mléka.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.6.34
ted sem se zasmal. Mam v chlivě 120 kg čuně, a v listopadu ho tak zabiju, už abych vyšel, z Plzně to mam kus. Jen dotaz co na ukrajině dělaj s mlíkem...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.46.211
my tiež pridávame do hrnca so sádlom mlieko
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.6.34
Já se nesměju mléku, to dáváme taky, ale co dělaj ukrajinci s krávama, jestli zpívaj, nebo nalejvaj pivem jak japonci... zajímavé
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.21.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ted sem se zasmal. Mam v chlivě 120 kg čuně, a v listopadu ho tak zabiju, už abych vyšel, z Plzně to mam kus. Jen dotaz co na ukrajině dělaj s mlíkem...
Přátelé,chceteli docíliti gastronomického vrcholu musíte bezpodmínečně použít kvalitní mléko,zpravidla od krávy,jež nespásala trávu či seno narušené spadem kyselých dešťů či dokonce nedýchla prachové částice v období smogu.Takovou kvalitu získáte v odlehlých místech Ukrajiny,která z pochopitelných důvodů tajím.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.6.34
Tebe bych chtěl za souseda.. :D určitě by se zvedla vlna čechů a jeli ti ho na Ukrajinu vykoupit.
Ale proti gustu...
A o té kyselosti dešťů na Ukrajině by se dalo dlouze diskutovat. Voda než spadne na zem, nacestuje v podobě mraků i tisíce kilometrů. Takže ti to mlíko zaleje třeba taky uplně stejná voda co tady. Ale pohcybuji, že kyselost dešťů na ukrajině ovlivní chut tvého sádla.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.21.144
Přítelkyně,když po sousedsku,tak ještě prozradím,do škvaření bobkový list,ale už víc ze mne nedostanete.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.180.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přátelé vyškvařit dobré sádlo to je věda,tajemství.Prozradím jenom závěr,naliji trochu kvalitního ukrajinského mléka.
A co takhle Černobyl????
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.17.160
Kvalitu vepřového sádla opravdu ovlivňuje krmení. Pokud se prase krmí klasicky - obilné šroty, brambory, zbytky apod. a nepřekrmuje se kukuřičným šrotem, sádlo krásně ztuhne. Ovšem prasata chovaná pastevně, tj. na zeleném, mají sádlo řidší. O tom, co se teď pod názvem syrové sádlo prodává v supermarketech už se raději ani zmiňovat nebudu. Často stačí přičichnout...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.133.170
my dáváme do sádla cibuli i se šlupkou a mléko cibule se pochopitelně po vyškvaření vytáhne
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.176.150
My ted dáváme nějakou směs šrotů, je v tom i ta kukuřice, kukuřici bych jinak nekrmil, ale máme k tomu dobrý přístup za dobrou korunu, ale tak měsíc před porážkou pojedu jen ječmen a pšéňu. Uvidim jak se to osvědčí. Třeba na husy to je super, ale to prase mi mrzí ta kukuřice. Snad bude sádlo v pohodě. Dnes je i to sádlo hodnotná komodita...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.168.41
Na pěkný sádlo-žito,trikitále
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.124.81
Nevim, ale krmit něco žitem bych nechtěl. Vzhledem k energetickému výdaji.... Tritikale už je jiná. Ale podle mě je na prase nejlepší směs ječmene a pšenice, nebo tritikále. Nevim jestli to má vliv na rust nebo ne, ale u nás se to krmí vždycky směsí minimálně dvou obilovin. Prej pšenice plus ječmen lepší než samotná pšenice, ale to už nevim do jaké míry to platí a do jaké je to jen babská povídačka. Já už se každopádně těšim na počasí, kdy se bude dát zabijačkovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.168.41
žito+trikitále samozřejmě přidat k dalším obilninám do směsi,
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.214.152
Mlíčko do sádla nakonec škvaření dávám taky. cca 2dl a po spadnutí pěny hotovo. smích nad tím že se přidá mléko není na místě.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.89.33
Jenže tady není smích nad přidáváním mléka, což dělám taky, ale to bohapusté vychvalování ukrajinského mléka, nad něž není. To je fakt, stroncium, uran a bůhví jaký ještě Mendělejev v chuti asi moc neznáme.
Kittikit
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.64.137
Já krmím kukuřici více než 30% a sádlo řídké nemáme. Zato soused krmí zbytky z jídelen a restaurací a ten má tedy sádlo jako olej.....