Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.7.2013 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Dobry den,poraďte prosím,vcem je nejlepší dělat máslo? Chtěli bychom ho zkusit,zatím děláme jen tvaroh a sýry. Bude stačit ruční šlehač? A kolik je másla z jednoho litru smetany? Diky za rady

Neregistrovaný uživatel

7.7.2013 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.213

dělám máslo ručním elektrickým šlehačem a jde to moc dobře. Důležitá je teplota smetany, když je moc studená, šlehá se dlouho a když je teplá, máslo je řídké a špatně se pere. Ideální je myslím tak kolem 16°. Výtěžnost záleží od toho, jak poctivě smtanu seberete, čím víc je na povrchu, tím je tučnější. My máme z asi 2,5 litru mléka skoro 1kg vynikajícího másla s minimem vody.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2013 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.96

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
dělám máslo ručním elektrickým šlehačem a jde to moc dobře. Důležitá je teplota smetany, když je moc studená, šlehá se dlouho a když je teplá, máslo je řídké a špatně se pere. Ideální je myslím tak kolem 16°. Výtěžnost záleží od toho, jak poctivě smtanu seberete, čím víc je na povrchu, tím je tučnější. My máme z asi 2,5 litru mléka skoro 1kg vynikajícího másla s minimem vody.

Z 2,5 litrů MLÉKA skoro 1 kg MÁSLA ???????smajlík opravdu ? Není to překlep?smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.7.2013 16:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.10

Myslí ze smetany - ne z mlíka...

Neregistrovaný uživatel

9.7.2013 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.96

Tak to jo..

Neregistrovaný uživatel

9.7.2013 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.213

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z 2,5 litrů MLÉKA skoro 1 kg MÁSLA ???????smajlík opravdu ? Není to překlep?smajlík

jasně, že myslím smetanu, to jsem s hloupě přepsala, omlouvám se. Takové mléko bych si ale nechala líbit, jen co je pravda...smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 07:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.96

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jasně, že myslím smetanu, to jsem s hloupě přepsala, omlouvám se. Takové mléko bych si ale nechala líbit, jen co je pravda...smajlíksmajlíksmajlík

No , že váháte smajlík pro takové mléko bych šel i pěšky přes celou republikusmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 09:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.213

no jasně, kdyby bylo za 11 kaček v mlíkomatu smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Tak se znovu hlásím a chci se pochlubit,ze se máslo mooooooc povedlosmajlík. Sbíral jsem v patek a v sobotu Smetanu,tak jsem měl asi 3 litry,dělal jsem to v robotu kenvood,takže jsem to nemusel drzet v ruce a bylo toho asi 80 dkg,krásný,lahodny a zlutoucky maslo. Udělal jsem z toho válečky a dal do potravinářské folie a do mrazáku. A to podmasli,veliká mnamkasmajlík. Dekuju všem za rady Milan.smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 17:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.96

To ne ! Já si hluboce vážím domácích produktů a jsem ochoten je i zaplatit.smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 17:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.96

Blahopřeju k úspěchu !!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Blahopřeju k úspěchu !!!smajlík

Dekuju za blahoprani,já si taky velmi vazim domácích produktu. Naše jerseyka Simona je moc šikovná a dává báječné mliko a hodně tucne,takže není problém občas par litru smetany posbirat.
Jinak když mate rad Domácí produkty,myslím ze není nic snazšího,než se ve vasem okolí poohlidnout po nějakém sedlákovi a domluvit se s nim. Mějte se krásně,zdraví Milansmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.142

A neznáte někoho s jerseykou okolo Brna směrem na Vyškov? Ideálně kde by kravička chodila na pastvu?
Díky

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 23:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.213

čerstvému sladkému podmáslí z pasteriované smetany říkáme domácí krabicák, má podobnou chuť

Neregistrovaný uživatel

11.7.2013 08:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
čerstvému sladkému podmáslí z pasteriované smetany říkáme domácí krabicák, má podobnou chuť

Mi nepasterizujeme,ale mate pravdu,ze se chuť podmasli podoba krabicaku,jen ty kousicky másla jsou tam nějak na vicsmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.7.2013 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.142

Jakému krabičáku? smajlík
Jakože domácí podmáslí chutná stejně jako mléko trvanlivé krabicové? To snad ne?

Neregistrovaný uživatel

11.7.2013 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jakému krabičáku? smajlík
Jakože domácí podmáslí chutná stejně jako mléko trvanlivé krabicové? To snad ne?

No jasně, chuť je celkem podobna,ale mel jsem namysli i konzistenci,podmasli je takové řidke mléko,zrovna tak jak to v krabicichsmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.7.2013 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Přátelé,nejdůležitější u výroby másla je místo výroby,proto třeba jihočeské máslo a pod.

Neregistrovaný uživatel

11.7.2013 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.213

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jakému krabičáku? smajlík
Jakože domácí podmáslí chutná stejně jako mléko trvanlivé krabicové? To snad ne?

Přesně tak, krabicové mléko má díky UHT zahřátí příchuť sušeného mléka, způsobenou tím, že při zahřívání část mléčného cukru zkaramelizuje. A sladké podmáslí tam tu příchuť má taky. Manžel to miluje, mám krávu jerseyku a on si dá radši krabicák (nekomentuju). Ale to podmáslí je ochotný pít.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2013 13:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.142

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No jasně, chuť je celkem podobna,ale mel jsem namysli i konzistenci,podmasli je takové řidke mléko,zrovna tak jak to v krabicichsmajlík

Podmáslí je řidší než mléko smajlík
http://cs.wikipedia.org/wiki/Podm ásl%C3%AD

Neregistrovaný uživatel

12.7.2013 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Podmáslí je řidší než mléko smajlík
http://cs.wikipedia.org/wiki/Podmásl%C3%AD

Sladké podmasli je konzistenci podobne mléku z krabice. Pokud bude děláno z pasterovane smetany,potom bude podobna i chuť. Neplette si to s kyselim slehanym podmaslim,které znáte z obchodu.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Podmáslí je řidší než mléko smajlík
http://cs.wikipedia.org/wiki/Podmásl%C3%AD

Příteli,já to přečet,ale jaký je rozdíl mezi tradičním a pravým podmáslím jsem stejně nepochopil.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.213

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Příteli,já to přečet,ale jaký je rozdíl mezi tradičním a pravým podmáslím jsem stejně nepochopil.

Není nic jako tradiční a pravé podmáslí, je jen kysané a sladké. Máslo se může dělat buď ze sladké nebo z kyselé smetany, pokud se dělá ze sladké, máte sladké podmáslí, pokud z kysané, máte kysané podmáslí. A sladké podmáslí se pak samozřejmě může nechat pomocí kultur zakysat. Tady jsme mluvili o sladkém podmáslí, to co koupíte v obchodě, je kysané.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
čerstvému sladkému podmáslí z pasteriované smetany říkáme domácí krabicák, má podobnou chuť

Poraďte prosím,
Je lepší Smetanu pasterizovat? Bude máslo trvanlivejsi? A jak to děláte? Dekuju za rady.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.213

Smetanu pasterizuji ve vodní lázni na cca 90°a od té doby je máslo opravdu trvanlivější, ale hodně záleží na tom, jak kvalitně se mi ho podaří vyprat od zbytků podmaslí. Čerstvé máslo uchovávám v keramické misce s pokličkou, natlačím ho tam a zaliju vodou, důležité je, aby se k němu nedostalo světlo a vzduch. Jinak máslo rozdělím po cca 200g, zabalím do potravinářské folie a zamrazím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík