Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.71
Prosím kolik platíte za zabijačku včetně rozbourání a vykostěni masa ?.janas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227
1000 kč.Prase mělo 330kg.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1000 kč.Prase mělo 330kg.
A dáváte mu i maso? Náš si říká 700 Kč + dostane maso a výslužku... Pivo tu má adlibitum, k tomu něco ostřejšího, napečeno máme, takže hotové "hody" a tak mi přijde 700 Kč moc...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227
Maso jsme mu nedávali.K pohoštění dostal moučnik,kafe a pito.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.91
U vas se reznici maji ten muj bral loni za zabiti a rozbourani 350 s vyrobou tlacenek jelit jitrnica polivky to bylo 550 letos zdrazil o stovku maso nechce pije rum a kafe. Za dve hodiny mam 160 prase rozbourany na kousky akorat do mrazaku nebo na uzeni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.96
700Kč + pivo,kořalka, moučník,guláš,maso,tlačenka+výrobky,polívka a dovoz na zabíjačku a zpět
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.33
500-700,- Kč, pokud jen bourá nebo dělá i výrobky. Výslužku si nebere, většinou pije minerálku, sem tam pivo, pokud kořalku, kromě první štamprle na začátku další až na konec. Co sní a vypije nepočítám, jsme velká rodina a jeden strávník a ke konci i piják se tam ztratí. Většinou toho moc nevypije, ale to je dáno situací. Někdy spolu vypijem i mrtvýmu z ucha, jak se říká. Zabíjí nám už přes 10 let, takže ho počítáme skoro jak za domácího.
Kittikit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.150
My dáváme 600 plus na benzin 200, ale jelikož k nám jede 2x tak celkem za 1000. Jinak kafe, minerálku a max dva panáky, protože řídí tam i z5. Kdyby sme to chtěli zabít ráno a vše udělat najednou v jeden den tak by to bylo 800. Maso si nebere.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.250
Zdravím, já když zabíjím tak si beru tak 3Kč/kg živé hmotnosti prasete ale zabíjím jen do pulek takže je tam mín práce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.71
Děkuji za odpovědi janas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.137
U nás soused, řezník, 500,- za zabíjačku, ať je to prase nebo něco jiného, rozbourání, vykoštění a stažení sádla z kůže. Nějaké to pivko a štamprle tak 2, až když je prase v půlkách. Jinak těch 500 bylo ať jsme poráželi jedno nebo dvě naráz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Dnes cca 400-500 korun za zabijačku + výslužku si myslím je dobrá cena. Samozřejmě počítám s tím, že udělám celou zabijačku včetně jitrnic, jelit i tlačenky. Zájemce mám, ale už nechci chodit. Tato cena je když má prase cca 180-300kg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dnes cca 400-500 korun za zabijačku + výslužku si myslím je dobrá cena. Samozřejmě počítám s tím, že udělám celou zabijačku včetně jitrnic, jelit i tlačenky. Zájemce mám, ale už nechci chodit. Tato cena je když má prase cca 180-300kg
Dobrý den 500 Kč za zabití a zpracování 300kg prasete mi příjde pod cenou to se ani nedivím že máte zájemce to bych vás chtěl asi taky. Mohu se zeptat jestli děláte vše sám nebo vám někdo pomáhá a jak dlouho vám trvá než to zabijačku uděláte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den 500 Kč za zabití a zpracování 300kg prasete mi příjde pod cenou to se ani nedivím že máte zájemce to bych vás chtěl asi taky. Mohu se zeptat jestli děláte vše sám nebo vám někdo pomáhá a jak dlouho vám trvá než to zabijačku uděláte?
K zabijačce alespoň 2-3 lidi, co ví jak co mají dělat. Ráno zabijem(pomůžou podržet, potom opaříme, pomáhají také, vyvrhnu vnitřnosti+ rozdělám hlavu a oni si ji dočistí a dají do kotle, potom začnu bourat maso a to si odnesou, stáhnu sádlo z kůží a sádlo si pokrájí sami). Čekám, jak se uvaří maso , nachystám si střeva, ale s 95% jen umělé, udělám tlačenku , jitrnice a jelita dochutím polévku a jdu domů. Většinou jak píši , mi dost domácí pomáhají a a chodím domů cca v 15 hodin a to mám i po druhém obědě. Tyto zabijačky byli vždy hlavně na dědině, takže ti co to chovají dodnes, tak ví co mají dělat. Je pravdou, že jsem zabíjel i u měštáků, a měli takévé představy, že si vytáhnou slivovici a budou se na mě jen dívat. To však brzy pochopili, že realita je úplně někde jinde. Je i spousta takových, co přijdou a řeknou, že chtějí jen rozdělat prase a nic více, jenomže když jsem jim to jen rozdělal a chtěl jít domů , tak velice prosili , abych to dodělal celé. Jsou lidi různí. Dnes si to udělám jenom doma, nachystám si maso na uzení, případně na klobásy , nebo paštiky a v teple si pěkně užívám klidu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K zabijačce alespoň 2-3 lidi, co ví jak co mají dělat. Ráno zabijem(pomůžou podržet, potom opaříme, pomáhají také, vyvrhnu vnitřnosti+ rozdělám hlavu a oni si ji dočistí a dají do kotle, potom začnu bourat maso a to si odnesou, stáhnu sádlo z kůží a sádlo si pokrájí sami). Čekám, jak se uvaří maso , nachystám si střeva, ale s 95% jen umělé, udělám tlačenku , jitrnice a jelita dochutím polévku a jdu domů. Většinou jak píši , mi dost domácí pomáhají a a chodím domů cca v 15 hodin a to mám i po druhém obědě. Tyto zabijačky byli vždy hlavně na dědině, takže ti co to chovají dodnes, tak ví co mají dělat. Je pravdou, že jsem zabíjel i u měštáků, a měli takévé představy, že si vytáhnou slivovici a budou se na mě jen dívat. To však brzy pochopili, že realita je úplně někde jinde. Je i spousta takových, co přijdou a řeknou, že chtějí jen rozdělat prase a nic více, jenomže když jsem jim to jen rozdělal a chtěl jít domů , tak velice prosili , abych to dodělal celé. Jsou lidi různí. Dnes si to udělám jenom doma, nachystám si maso na uzení, případně na klobásy , nebo paštiky a v teple si pěkně užívám klidu
tak to je něco jinýho když domácí pomáhají to potom ta cena odpovídá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.123
Mi jsme na zabíjačku 4-5 pomocníků + řezník. Ten porazí, rozbourá, dělá polívku, ovar, prejt a jiternicový prejt(neplníme do střev, jen mrazíme), světlou tlačenku. Domů si veze černou + světlou polívku a jelítkový a červený prejt. K pohoštění kafe a buchty a zpracovaná zabíjačka. Bere si 400,- Kč. Práci má tak do tří, podle prasete, začínáme okolo půl sedmé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mi jsme na zabíjačku 4-5 pomocníků + řezník. Ten porazí, rozbourá, dělá polívku, ovar, prejt a jiternicový prejt(neplníme do střev, jen mrazíme), světlou tlačenku. Domů si veze černou + světlou polívku a jelítkový a červený prejt. K pohoštění kafe a buchty a zpracovaná zabíjačka. Bere si 400,- Kč. Práci má tak do tří, podle prasete, začínáme okolo půl sedmé.
A teď pro všechny . Dělali byste to pod 500Kč . Myslím tím celou zabijačku i s výrobou dobrot? Dělám si všechno sám . A když tak počítám první den zabití , opaření ,vykuchání ,střeva a pod. 2,5 -3 hodiny . 2 den rozbourání , vaření , výroba dobrot , krájení sádla škvaření , zavařování , nakládání ..... poctivá 12 - 14 hodinová práce . No ty řezníky byste měli na rukou nosit a podstrojovat . Nemyslíte ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A teď pro všechny . Dělali byste to pod 500Kč . Myslím tím celou zabijačku i s výrobou dobrot? Dělám si všechno sám . A když tak počítám první den zabití , opaření ,vykuchání ,střeva a pod. 2,5 -3 hodiny . 2 den rozbourání , vaření , výroba dobrot , krájení sádla škvaření , zavařování , nakládání ..... poctivá 12 - 14 hodinová práce . No ty řezníky byste měli na rukou nosit a podstrojovat . Nemyslíte ?
Nevím jak Vy, ale rozdělávat zabijačku na 2 dny mi přijde zbytečné... a to jak to píšete kolik Vám to zabere času, tak mám pocit bez urážky , že to zřejmě neumíte . Nejsem vyučený řezník, zabíjím cca 16 let ,ale tak nikdy jsem to neděla i když jsem začínal a to jsem dělal i 2 prasata denně...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jak Vy, ale rozdělávat zabijačku na 2 dny mi přijde zbytečné... a to jak to píšete kolik Vám to zabere času, tak mám pocit bez urážky , že to zřejmě neumíte . Nejsem vyučený řezník, zabíjím cca 16 let ,ale tak nikdy jsem to neděla i když jsem začínal a to jsem dělal i 2 prasata denně...
Tak to je prosím věc názoru . Rozdělat prase hned po porážce ? Bez vypáření a vychlazení ? No to snad nemyslíte vážně . A že jste to tak nikdy nedělal neznamená , že to není dobré. Mě to příjde lepší dělat to dva dny . Odpoledne zabít a druhý den zdělat . A že bych to neuměl? No ono je rozdíl dělat to sám s občasnou pomocí manželky , nebo mít kolem sebe 3-4 pomocníky honit je jak nadulou kozu , chlastat rum a pivo , kolem sebe poroučet sek sem sek tam sebrat prachy a výslužku a jdu domů . A pak si domácí daji jítrnici a neví jestli to uvnitř mají polknout vyplivnout nebo jen přebrat chrupavky . A to už to dělám o nějaký ten pátek déle než vy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.199
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A teď pro všechny . Dělali byste to pod 500Kč . Myslím tím celou zabijačku i s výrobou dobrot? Dělám si všechno sám . A když tak počítám první den zabití , opaření ,vykuchání ,střeva a pod. 2,5 -3 hodiny . 2 den rozbourání , vaření , výroba dobrot , krájení sádla škvaření , zavařování , nakládání ..... poctivá 12 - 14 hodinová práce . No ty řezníky byste měli na rukou nosit a podstrojovat . Nemyslíte ?
Je mi teprve 22, ale v životě jsem neviděl (ani neslyšel o tom), že by řezník na zabíjačce krájel sádlo, zavařoval nebo nakládal. Měřit našemu řezníkovi čistý čas práce, tak je to tak cca 6hod. Takže 500 Kč by byl pro mě strop (s tím, že si odnese maso a výslužku). Bohužel na rukou 2 metráky neunesu a podstrojujeme mu už tak až dost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jak Vy, ale rozdělávat zabijačku na 2 dny mi přijde zbytečné... a to jak to píšete kolik Vám to zabere času, tak mám pocit bez urážky , že to zřejmě neumíte . Nejsem vyučený řezník, zabíjím cca 16 let ,ale tak nikdy jsem to neděla i když jsem začínal a to jsem dělal i 2 prasata denně...
Nó, dělat dvě prasata denně, to je pěkná prasečina. To jsou dostihy a ne zabíjačka.
Řezník přijde v sedm a nastává chaos.Domácí nevědí kam dřív skočit, nebo se postavit,
aby byly schopni splnit okamžitě řezníkovy pokyny,a ve dvě hodiny nebo dřív řezník odchází
a zůčestnění mají kromě blázince ze zabíjačky jen unavené tělo a blbý pocit.
Porážka pašíka by měla a je pro rodinu svátek a ne trest. Pro ženskou je to především
hodně práce to vše připravit, umýt atd. Proto čuníka porážíme v pátek a v sobotu řezník
v klidu zabíjačku dodělá. Maso ve visu přes noc vychladne a pak jej řezník rozbourá.
I to je ještě krátká doba na vychlazení před bouráním, ale je to mnohem lepší způsob, než
bourat maso 2-3 hodiny po poražení ještě teplé. Pravda, řezníkovy se to lépe dělá. Ale
z takto bouraného teplého masa vyteče mnoho šťávy a ještě je nutné kusy obracet, aby se
nezapařily. V takovém případě kvalita masa hodně utrpí. Čuníka si krmíme pro to, aby jsme
měli maso lepší než z velkovýroby a ne ho nakonec při zabíjačce zmršili a taky pro to, aby
zůčastnění měli čas během zabíjačky ochutnat třeba čerstvě uvařené maso z válu a vzít si
co komu chutná. Při zabíjačkových dostizích na to není čas. Než se domácí vzpamatují, je
z masa prejt.
Za práci si náš řezník neřekne, dávám mu šest-sedm set, podle velikosti prasete a výslužku a nemám pocit, že jsem ho přeplatila. Jestli se to zdá někomu moc, pozvěte si na práci třeba zedníky a uvidíte, za kolik dělají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.31
Teda nevim co by na zabijacce delali tri az ctyri pomocnici aby litali jak nadmute kozy? Ja+ reznik a jeden na michani krve ktery pak muze odejit a za hodinu je prase v pulkach.Dalsi hodina rozbourani.
Chtel bych videt dva dny se trtat u jednoho prasete nekdy v cervenci nebo srpnu.
Neberu zabijacku jako svatek ani jako dostih je to normalni prace na hospodarstvi.
Nemuzu se motat okolo praseciho pohrbu dva nebo tri dny a ostatni prace mi bude stat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.242
Zabíjíme už věky ( vlastně podle mého data narození už od pravěku...), jenom názor, pokud najímáte řezníka a bere méně než 100 na hodinu tak si ho pozlaťte a noste na rukách. O zabíjačce je sobota nebo neděle a chlap v továrně za mimořádnou směnu vydělá i víc...
Otázka jak je kdo rychlý. Zabijete a rozbouráte prase komplet do čtyř hodin - když musíte. Fakt je, že můj manžel než všechno ochutná, tam dočistí, tam pokoukne - musíme ho cepovat, aby pohnul. Má názor, že pro sebe přece musí dělat dobré a hlavně v pohodě.
Jako řezníka máme strýce, podle jeho tempa děláme. Loni mi zaučoval syna, strýček je už starší pán. Snad bude pokračovatel a se zabíjačkou nebude problém, ono se to snadno od počítače kecá, ale sranda to není. Každý musí vědět co má dělat, aby se tam nepletl. No s vedením strýce máme rozbouráno do 12 - 14,00. Začínáme kolem 6,00. S kompletním úklidem končíme kolem 18,00. Dělali jsme i 2 prasata na ráz. Jeden den porážky a rozbourání obou. Druhý den výrobky a úklidy. Docela se nám to líbilo. Chlív byl hned prázdný a mrazáky plné. Odpadlo dvojí uklízení.
Myslím, že zabíjačka by měla být o klídku a pohodě i to prase opečováváte půl roku.
Marta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je prosím věc názoru . Rozdělat prase hned po porážce ? Bez vypáření a vychlazení ? No to snad nemyslíte vážně . A že jste to tak nikdy nedělal neznamená , že to není dobré. Mě to příjde lepší dělat to dva dny . Odpoledne zabít a druhý den zdělat . A že bych to neuměl? No ono je rozdíl dělat to sám s občasnou pomocí manželky , nebo mít kolem sebe 3-4 pomocníky honit je jak nadulou kozu , chlastat rum a pivo , kolem sebe poroučet sek sem sek tam sebrat prachy a výslužku a jdu domů . A pak si domácí daji jítrnici a neví jestli to uvnitř mají polknout vyplivnout nebo jen přebrat chrupavky . A to už to dělám o nějaký ten pátek déle než vy.
Vážený pane, pocházím s velké rodiny , kde mimo jiné byli soukromí řezníci babička i dědeček , kteří by dnes měli přes 80 let. Dědeček měli doma soukromou porážku. zabíjeli , vepřové, hovězí, koně, ovce prostě všechno. Co vím od tety, tak chodil i po vesnici zabíjet a nebyl problém udělat i 4 prasata denně se vším všudy. Pokud já prase rozbouřu na cca 3 kilové šrůtky, tak to vychladne lépe , než vám v půlkách (o tom něco vím pracoval jsem i na jatkách). Na zabijačce se nikdo nehoníme , akorát každý ví , co má dělat. Co se týká alkoholu, tak dle sebe soudím tebe, jsem abstinent , vypiju cca 3 kávy a cca 1a půl litru čaje (občas v zimě 1-2 slivovice). Prachy nikdy nesbírám, u nás to funguje , že většinou se domácí zeptají co za to a pokud vidí , že nic nechci automaticky mě peníze přibalují k výslužce. Do jitrnic nikdy křupky nedávám a ani se tam nedávají ,(asi možná u vás) pokud bych byl drahý, nebo bych někoho někam honil, nebo snad nebyli spokojeni , tak proč by chodily stále??? Nechápu Vás , ale to je jedno. Já bych Vám poradil, zaplatťe si nějaký kurz, zajděte na brigádu na jatky a nebudete takové bludy psát. Nevím , jak dlouho porážíte , ale myslím, že jsem u porážek byl určitě víckrát a možná jsem toho i více porazil. Nechci se vás dotknout, ale pokud bych někomu řekl, že budu zabíjet 2 dny , tak mě pošlou do ...Přeji Vám hodně dvoudeních zabijaček a hodně spokojených zákazníků
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.239
Každý kraj, jiný mrav.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážený pane, pocházím s velké rodiny , kde mimo jiné byli soukromí řezníci babička i dědeček , kteří by dnes měli přes 80 let. Dědeček měli doma soukromou porážku. zabíjeli , vepřové, hovězí, koně, ovce prostě všechno. Co vím od tety, tak chodil i po vesnici zabíjet a nebyl problém udělat i 4 prasata denně se vším všudy. Pokud já prase rozbouřu na cca 3 kilové šrůtky, tak to vychladne lépe , než vám v půlkách (o tom něco vím pracoval jsem i na jatkách). Na zabijačce se nikdo nehoníme , akorát každý ví , co má dělat. Co se týká alkoholu, tak dle sebe soudím tebe, jsem abstinent , vypiju cca 3 kávy a cca 1a půl litru čaje (občas v zimě 1-2 slivovice). Prachy nikdy nesbírám, u nás to funguje , že většinou se domácí zeptají co za to a pokud vidí , že nic nechci automaticky mě peníze přibalují k výslužce. Do jitrnic nikdy křupky nedávám a ani se tam nedávají ,(asi možná u vás) pokud bych byl drahý, nebo bych někoho někam honil, nebo snad nebyli spokojeni , tak proč by chodily stále??? Nechápu Vás , ale to je jedno. Já bych Vám poradil, zaplatťe si nějaký kurz, zajděte na brigádu na jatky a nebudete takové bludy psát. Nevím , jak dlouho porážíte , ale myslím, že jsem u porážek byl určitě víckrát a možná jsem toho i více porazil. Nechci se vás dotknout, ale pokud bych někomu řekl, že budu zabíjet 2 dny , tak mě pošlou do ...Přeji Vám hodně dvoudeních zabijaček a hodně spokojených zákazníků
Děkuji za přání . Spokojených zákazníků mám dost . Většina ke mě přešla od takových dostihářů jako jste vy . Asi pro tu pohodu a užití si zabijačky . Kurz kruponáře , jak se to tehdy jmenovalo mám za sebou . A jestli umíte číst zak zabíjení mi trvá 2,5 - 3 hodiny . To ostatní druhý den je rozbourání a výroba dobrot , včetně sádla . Na vás je zřejmé že krom srážečky , nože a sekyry nic jinýho nic jinýho neděláte . Nebo možná ani neumíte .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za přání . Spokojených zákazníků mám dost . Většina ke mě přešla od takových dostihářů jako jste vy . Asi pro tu pohodu a užití si zabijačky . Kurz kruponáře , jak se to tehdy jmenovalo mám za sebou . A jestli umíte číst zak zabíjení mi trvá 2,5 - 3 hodiny . To ostatní druhý den je rozbourání a výroba dobrot , včetně sádla . Na vás je zřejmé že krom srážečky , nože a sekyry nic jinýho nic jinýho neděláte . Nebo možná ani neumíte .
nechapu co vám trva 2,5-3 hodiny to musite u toho ležet a jheště by ste to měl dřív
za 3 hodky od zabiti je uvařené 1 maso a prase je komplet rozbourané a vysí v chladaku jasně vyrobky trvaji jelikož se čeka nejde vše najednou ale i tak zabijet 2 dny no to by se mi tak chtělo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.95
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za přání . Spokojených zákazníků mám dost . Většina ke mě přešla od takových dostihářů jako jste vy . Asi pro tu pohodu a užití si zabijačky . Kurz kruponáře , jak se to tehdy jmenovalo mám za sebou . A jestli umíte číst zak zabíjení mi trvá 2,5 - 3 hodiny . To ostatní druhý den je rozbourání a výroba dobrot , včetně sádla . Na vás je zřejmé že krom srážečky , nože a sekyry nic jinýho nic jinýho neděláte . Nebo možná ani neumíte .
JE mi fuk jak si to kdo dělá, ale představa, že zabíjačka zabere celý víkend je docela krutá... V pátek musím vše umýt, poklidit, připravit, v sobotu začínáme kolem 7:00, udělají se výrobky, vyškvaří se sádlo a pak se večer sedí a bavíme se. Druhý den se maso uklidí, rozdělí se výslužky a uklidí se a ve 12:00 je hotovo. Tento způsob je pro měj nejvíc vyhovující. Není to úplný dostih, ale práce je dost a ještě je tam nějaký prostor pro "zábavu".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nechapu co vám trva 2,5-3 hodiny to musite u toho ležet a jheště by ste to měl dřív
za 3 hodky od zabiti je uvařené 1 maso a prase je komplet rozbourané a vysí v chladaku jasně vyrobky trvaji jelikož se čeka nejde vše najednou ale i tak zabijet 2 dny no to by se mi tak chtělo
Zdravím nevím čemu se tak divíte že zabití opaření vykuchání střeva atd trvají jednomu člověku 2,5 - 3 hodiny a jestli máte maso za tři hodiny od zabití uvařený tak to ste vážně machr. nevěřím že vám nikdo nepomáhá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
JE mi fuk jak si to kdo dělá, ale představa, že zabíjačka zabere celý víkend je docela krutá... V pátek musím vše umýt, poklidit, připravit, v sobotu začínáme kolem 7:00, udělají se výrobky, vyškvaří se sádlo a pak se večer sedí a bavíme se. Druhý den se maso uklidí, rozdělí se výslužky a uklidí se a ve 12:00 je hotovo. Tento způsob je pro měj nejvíc vyhovující. Není to úplný dostih, ale práce je dost a ještě je tam nějaký prostor pro "zábavu".
Přesně at si to dělá každý jak chce stejně si všichni myslí že ten jejich zpusob je nejlepší. ale jak čtu váš příspěvek tak se hrozíte představy že by zabíjačka trvala celý víkend a hned v další větě píšete že začínáte v pátek a přípravama takže to vyjde podle mě na stejno. já sám nezabíjím jenom pomáhám ale řekl bych že jsme s řezníkem dost sehraný v pátek si zabijeme do pulek stahnem špek podle času i pokrájíme uděláme střeva ráno se dá hned vařit maso řezník mezitím rozbourá prase udělá svoji speciální polévku potom se de na výrobky a nakonec se vyškvaří v neděli se dá maso zamrazit a je hotovo. tak mi to vychází nastejno jak vám. ale je pravda že co se přípravy týká tak na pátek je to jen tak na pul hodinky a na sobotu to chystají naše drahé polovičky a hlavně to takhle rozděluju abych měl čas věnovat se ještě hospodářství protože kvuli zabíjačce se přece nezastaví všechno okolo. a jak se tu někdo ptal jestli by někdo zabíjel za mín jak 500 Kč tak to v žádným případě to by sme se bavily o takovejch 900 Kč protože když to vemu na šest hodin čistý práce po 150 za hodinu tam to tak vyjde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za přání . Spokojených zákazníků mám dost . Většina ke mě přešla od takových dostihářů jako jste vy . Asi pro tu pohodu a užití si zabijačky . Kurz kruponáře , jak se to tehdy jmenovalo mám za sebou . A jestli umíte číst zak zabíjení mi trvá 2,5 - 3 hodiny . To ostatní druhý den je rozbourání a výroba dobrot , včetně sádla . Na vás je zřejmé že krom srážečky , nože a sekyry nic jinýho nic jinýho neděláte . Nebo možná ani neumíte .
Jak to děláte v létě?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně at si to dělá každý jak chce stejně si všichni myslí že ten jejich zpusob je nejlepší. ale jak čtu váš příspěvek tak se hrozíte představy že by zabíjačka trvala celý víkend a hned v další větě píšete že začínáte v pátek a přípravama takže to vyjde podle mě na stejno. já sám nezabíjím jenom pomáhám ale řekl bych že jsme s řezníkem dost sehraný v pátek si zabijeme do pulek stahnem špek podle času i pokrájíme uděláme střeva ráno se dá hned vařit maso řezník mezitím rozbourá prase udělá svoji speciální polévku potom se de na výrobky a nakonec se vyškvaří v neděli se dá maso zamrazit a je hotovo. tak mi to vychází nastejno jak vám. ale je pravda že co se přípravy týká tak na pátek je to jen tak na pul hodinky a na sobotu to chystají naše drahé polovičky a hlavně to takhle rozděluju abych měl čas věnovat se ještě hospodářství protože kvuli zabíjačce se přece nezastaví všechno okolo. a jak se tu někdo ptal jestli by někdo zabíjel za mín jak 500 Kč tak to v žádným případě to by sme se bavily o takovejch 900 Kč protože když to vemu na šest hodin čistý práce po 150 za hodinu tam to tak vyjde.
Příteli,tak proč neděláte řezníkovi poradce,ti berou 9OO stovek za hodinu a ne za šichtu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Příteli,tak proč neděláte řezníkovi poradce,ti berou 9OO stovek za hodinu a ne za šichtu.
já nevím jak vašemu řezníkovi ale tomu našemu se radit nemusí ale jestli tomu vašemu radit musíte tak asi nejni moc dobrej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Příteli,tak proč neděláte řezníkovi poradce,ti berou 9OO stovek za hodinu a ne za šichtu.
a vy si vemete kolik? a podotýkám že si neberu výslužku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak to děláte v létě?
Jezdim k moři , nebo chytám ryby a věnuji se hospodářství . Lidé kterým zabijím v létě nezabijí . Chovají prase do doby než se ochladí . A když už k tomu musí dojít nucenou porážkou , nejsou to žádní obři . A rozumní lidé v domácích podmínkách , pro mouchy a ostatní havěť výrobu nedělají . Maso se nechá vychladit v chlaďáku , nebo lednicích 2x500l . Je tu ta možnost .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.209
Souhlasím,kdo v této době dělá tak těžkou práci pod 100,- na hodinu a to ještě opotřebovává své nože a vyprání prádla,to by řezník byl dobrá charita. :)