Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.1.2014 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129

tak jsem náhodou viděl poslední díl podvodu ,alá farma. opět tam pronášeli bludy. že maso nevykastrovaných kanečků smrdí po moči a že maso při grilování je cítit po železe od grismajlíklovací tyče...

Neregistrovaný uživatel

12.1.2014 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak jsem náhodou viděl poslední díl podvodu ,alá farma. opět tam pronášeli bludy. že maso nevykastrovaných kanečků smrdí po moči a že maso při grilování je cítit po železe od grismajlíklovací tyče...

No maso nevykastrovaných kanců - tak jak bylo uvedeno ve farmě ve váze tak jak tam bylo řečeno nad cca 6O-70 kg je cítit to je pravda. nevím zda po moči, ale rozhodně je odlišné. O grilovací tyči jsem nic nezaznamenal. Také bylo řečeno, že přeštíci se blbě čistí při porážce a maso je odlišné. Se vším souhlasím. To ovšem neříkám, že tento pořad je tak trochu mimo mísů smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.1.2014 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.38

Maso z kance také nemusím,sele nakládám i nastřikuji (cca 10 až 14 dní),dle venkovní teploty.
Mám se rád,tak vše na maso je v nerezu,proč přemýšlet o tom,zda maso chutná po oceli,či neuřízlých varlatech.
Při grilování je lépe mít ohniště mimo maso,aby do něho nekapal tuk.Pokud se griluje maso jako v ukázce je to na mnoho hodin,spousta tepla uniká.
Jinak selátko na ohni je veliký mls a důvod posedět s přáteli.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2014 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.140

To jste asi špatně pochopil. Hovořili tam, tuším, že maso je cítit po moči u prasete, které nemělo vně viditelná varlata, což právě jedno z jejich selat nemá, resp. nemá je sestouplá do šourku, ale uvnitř. Zda je to s tou chutí pravda či ne, netuším.
Jinak s Malou farmou bych se nijak nerozčiloval, je to prostě zábavný pořad, své diváky si najde, tedy ty, co se rádi podívají na zvířátka, nijak u toho nepřemýšlí, neřeší. Nikdo si snad nemyslí, že to je vzdělávací pořad o tom, jak by to mělo vypadat na profitující farmě nebo aspoň farmě, která se chovem tak nějak živí. Takže proč ne.
Zase na druhou stranu znám pár hobby farem (takových těch "pro radost" a "mazlíčkových"), které prostě obdobně si na všechno přicházejí metodou pokus-omyl a často se v tom plácají víc, než ti dva účinkující, to zase ruku na srdce. Žádný učený z nebe nespadl a je třeba se na tyhle pořady dívat s nadhledem. Dívat se na to člověk nemusí a jestli tenhle pořad pomůže aspoň natolik, že nějaký mešťák se na to mrkne, uvidí aspoň v nástinu, kolik co dá práce a bude si pak více vážit domácí produkce, tak proč ne?
Možná, že se mi pak nebudou zastavovat děti u výběhu a ptát se, která je koza, a které ovce a nebo pak takové ty tetky, co vidí na pastvě tmavou krávu a hned, že prý býk (je to přece tmavý a má to rohy smajlík ).
A možná, i když to sem úplně nepatří, tak jen pro pobavení přihodím historku o svém (v té době budoucím) zeťákovi, který, asi aby udělal dojem, přisedl ke kozlovi (že jako ženě pomůže) a začal dojit. smajlík No, kozel neprotestoval, jen mladej se divil, že tahá a tahá a nic netečesmajlík

kanec

3.7.2015 07:03
kanec

XXX.XXX.110.74

Samozřejmně že je cítit, to se nedá normálně zpracovat. Asi tak před 30 léty jsem byl na zabijačce, , kde zabili "vnitřního "kance. Řezník to okamžitě zjistil, zkoušeli kousek dát uvařit, zkoušeli i sádlo, nedalo se to pozřít. Měl tak 180kg. ž.v. Vezli jsme to na nutku a dostali z farmy jiné, ale menší. Nejhorší je to, že o prase 3/4 roku pečujete jak o dítě a pak jste rádi, že se nějaké doveze z výkrmny.

25.7.2015 21:52
kaseva

XXX.XXX.155.2

Před 30 lety jsem pracovala jako technik na porodně prasat a taky jsme nechtěně prodali kanečka s nesestouplými varlaty jednomu zájemci...
Asi za rok nám přišel "poděkovat" a říkal, že maso museli velmi levně prodávat v obci chovatelům psů, že to prostě nešlo jíst...
Měl opravdu "radost"...a na výkrm si raději vzal sviňku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík