Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.1.2014 11:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.226

Dobrý den.

S kamarádem máme v plánu v horizontu dvou let otevřít nějaké stravovací zařízení. Ovšem jsme silně zaměření na tu zelenější produkci. Ovšem moc neuznáváme legislativní označení BIO, což by nebyl zase takový problém. Problémem je, že pro začátek by to bylo pro nás moc drahé.

Otázkou tedy je, kde nebo jak hledat dodavatele vepřového a hovězího masa, který je schopen legálně dodávat do restauračního zařízení. A mít chov ve stavu, kterému se dá volně říkat ekochov. smajlík

Předem děkuji za vaše odpovědi, návrhy, připomínky, atd....

Neregistrovaný uživatel

22.1.2014 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.78

S hovězím to asi budete mít jednodušší, většina masňáků se chová tak nějak eko, na pastvině.

Neregistrovaný uživatel

4.2.2014 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.26

Nechápu proč by to mělo být pro vás drahé myslel jsem že chcete otevřít restauraci smajlík takže to musí zaplatit konečný zákazník.Pokud je máte neměl bych strach.Je jich teď čím dál více.

Neregistrovaný uživatel

4.2.2014 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.26

Pozor!!!!!! neplést -certifikované bio- a - jako(domácí)bio- Kdokoli, cokoli doma krmí, nikdo ho nehlídá a nekontroluje a většinou se to krmí stejnými granulemi jako ve velkochovech a bůh ví čím ještě jiným. Ať je to drůbež,králík,prase,atd.
Když nekrmíte králíka granulemi je to minimálně na 8-10 měsíců a takové maso vám většinou nikdo neprodá.A když tak si ho nechá pěkně zaplatit.
A stejné je to i s drůbeží,na granulích 40-45 dní, na pastvě a zrní 7-8 měsíců(ale pozor -zrní- neznamená bio!! museli by jste koupit bio zrní bez chemie,postřiků,a GMO)a to nikdo většinou nekoupí protože zůstane stát s údivem co taková třeba bio pšenice stojí peněz.A ve finále když to vše spočítáte tak si půjdete to bio kuře za 300kč radši koupit do obchodu nebo k nějakému certifikovanému ekozemědělci ,než ho doma krmit a nebo si jít koupit jako bio kuře k někomu kdo to krmí stejně chemií.
To samé je s vepřovým doma šrotem není bio.Bio prase musí mít volný výběh možnost rytí,pastvy,bio krmivo,žádná antibiotika,třikrát tolik místa na ustájení(ne na betoně nebo roštech)ale většinou pěkně na slámě,na hluboké podestýlce a krmí se skoro dvakrát déle,takže 2,5-3x takové náklady.Nedivme se tedy že to stojí dvoj až troj násobně více než ty sr..čky které nám chrlejí do marketů ve velkém.
EKO Zemědělec z toho moc navíc nemá jsou to opravdu jen větší náklady a více času.
Takže BIO-NE BIO je to na každém z vás,ale kdo to ochutná má v tom většinou jasno.Já si radši koupím bio kuře za 300Kč než páreček za 100Kč který se z 80% zkládá z mouky.Takže cena masa v párečku vychází třeba na 600Kč-700Kč. A to už nám drahé nepřijde že nám někdo prodá mouku za 80Kč/Kg.smajlík



Dobrou chuť

Neregistrovaný uživatel

4.2.2014 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.26

Pozor!!!!!! neplést -certifikované bio- a - jako(domácí)bio- Kdokoli, cokoli doma krmí, nikdo ho nehlídá a nekontroluje a většinou se to krmí stejnými granulemi jako ve velkochovech a bůh ví čím ještě jiným. Ať je to drůbež,králík,prase,atd.
Když nekrmíte králíka granulemi je to minimálně na 8-10 měsíců a takové maso vám většinou nikdo neprodá.A když tak si ho nechá pěkně zaplatit.
A stejné je to i s drůbeží,na granulích 40-45 dní, na pastvě a zrní 7-8 měsíců(ale pozor -zrní- neznamená bio!! museli by jste koupit bio zrní bez chemie,postřiků,a GMO)a to nikdo většinou nekoupí protože zůstane stát s údivem co taková třeba bio pšenice stojí peněz.A ve finále když to vše spočítáte tak si půjdete to bio kuře za 300kč radši koupit do obchodu nebo k nějakému certifikovanému ekozemědělci ,než ho doma krmit a nebo si jít koupit jako bio kuře k někomu kdo to krmí stejně chemií.
To samé je s vepřovým doma šrotem není bio.Bio prase musí mít volný výběh možnost rytí,pastvy,bio krmivo,žádná antibiotika,třikrát tolik místa na ustájení(ne na betoně nebo roštech)ale většinou pěkně na slámě,na hluboké podestýlce a krmí se skoro dvakrát déle,takže 2,5-3x takové náklady.Nedivme se tedy že to stojí dvoj až troj násobně více než ty sr..čky které nám chrlejí do marketů ve velkém.
EKO Zemědělec z toho moc navíc nemá jsou to opravdu jen větší náklady a více času.
Takže BIO-NE BIO je to na každém z vás,ale kdo to ochutná má v tom většinou jasno.Já si radši koupím bio kuře za 300Kč než páreček za 100Kč který se z 80% zkládá z mouky.Takže cena masa v párečku vychází třeba na 600Kč-700Kč. A to už nám drahé nepřijde že nám někdo prodá mouku za 80Kč/Kg.smajlík
Dobrou chuť

Neregistrovaný uživatel

4.2.2014 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.251

Předchozí názor není úplně správný. Já mám domácí maso a je bio. To co vypěstuji sním (zelenina) a krmení mám pro zvířata taky své. Zásadně bych nikdy nedala domácímu praseti kupovanou směs. To bych si zkazila maso. Proto máme krávy a prasata dostávají syrovátku,která zbyde při výrobě tvarohu a sýrů, šrot z obilí, které si sami vypěstujeme. Mouku si z 1/3 meleme svou. Králíkům děláme seno, krmnou mrkev a oves a ječmen. Snažíme se většinu potrvin vyrobit sami - džemy, sušené ovoce, čaje atd. Ale je to pěkná fuška a veškerý volný čas. A taky člověk nepotřebuje fitko, pohybu je ažaž. Eva

Neregistrovaný uživatel

4.2.2014 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.114

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Předchozí názor není úplně správný. Já mám domácí maso a je bio. To co vypěstuji sním (zelenina) a krmení mám pro zvířata taky své. Zásadně bych nikdy nedala domácímu praseti kupovanou směs. To bych si zkazila maso. Proto máme krávy a prasata dostávají syrovátku,která zbyde při výrobě tvarohu a sýrů, šrot z obilí, které si sami vypěstujeme. Mouku si z 1/3 meleme svou. Králíkům děláme seno, krmnou mrkev a oves a ječmen. Snažíme se většinu potrvin vyrobit sami - džemy, sušené ovoce, čaje atd. Ale je to pěkná fuška a veškerý volný čas. A taky člověk nepotřebuje fitko, pohybu je ažaž. Eva

Plně s Vámi souhlasím. Také jsem si vždy všechno krmení pro svá zvířátka produkovala sama. Okopaniny, seno, trávu, obilí, ovoce. I na ty kopřivy jsem si nechala na poli kus místa. Člověk potom ví, co jí. Také pro naši spotřebu zpracovávám ovoce a zeleninu sama. Na čaje sbírám bylinky z míst, kde vím, že se stopro nedoslaly nikdy žádné chemikálie. Takový čajíček třeba ze správně usušených (ne upečených /zčernalých teplem/, jak často lze koupit v lékárnách) šípků, to je pastva nejen pro chuťové buňky, ale i pro oči. A pohybu na sluníčku v krásné přírodě je při tom také více než dostatek. Milena II

Přidejte reakci

Přidat smajlík