Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.1
Dobrý den, chtěla bych poradit nevím si už rady. Vždy se mě tvaroh povedl, a teď asi po třetí se mě stalo tohle. Velké bubliny na tvarohu. Hrnce jsem vymyla octem a vypařila horkou vodou, vše jsem dezinfikovala. Jsem z toho nešťastná. Používám chlorid vápenatý a tekutý laktosin. Moc děkuji za radu Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.17
Pasterizujete?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poradit nevím si už rady. Vždy se mě tvaroh povedl, a teď asi po třetí se mě stalo tohle. Velké bubliny na tvarohu. Hrnce jsem vymyla octem a vypařila horkou vodou, vše jsem dezinfikovala. Jsem z toho nešťastná. Používám chlorid vápenatý a tekutý laktosin. Moc děkuji za radu Petra
Proč tak složitě??
Mléko zahřejte na 30 - 40st. a nechte při pokojové teplotě zkysnout samo. Druhý den občas promíchejten (pokud máte doma chladno, zase trošičku k té 30 přihřejte) a třetí den máte hotovo.
Jinak velké bubliny jsou bakterie nebo kvasinky. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.71
My jsme na tvaroh mlíko nikdy naohřivali ani nic nepřidávali,hrnec s mlíkem se postavil v kuchyni tak trochu k pecu a druhý den bylo skyslé tak že se mohlo krájet a až potom se zahřívalo aby se oddělila syrovátka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.1
Ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My jsme na tvaroh mlíko nikdy naohřivali ani nic nepřidávali,hrnec s mlíkem se postavil v kuchyni tak trochu k pecu a druhý den bylo skyslé tak že se mohlo krájet a až potom se zahřívalo aby se oddělila syrovátka
Tak to zkusím a snad to vyjde.