Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.25
Prosím o radu,v čem pasterizujete mléko?budu mít denně zhruba 15litrů mléka,hrnec na mléko,je moc malý,větší než dva litry jsem nenašla,potřebuji poradit v čem pasterizovat,aby se mléko nepřipálilo.Děkuji za odpovědi...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím o radu,v čem pasterizujete mléko?budu mít denně zhruba 15litrů mléka,hrnec na mléko,je moc malý,větší než dva litry jsem nenašla,potřebuji poradit v čem pasterizovat,aby se mléko nepřipálilo.Děkuji za odpovědi...
Sháněla jsem se jednou po 10ti litráku s tlustým dnem, byl k sehnání na objednávku u nás ve "smíšeném zboží" (drogérie Teta). Dost drahý (cenu si ale nepamatuji). 15cti litrák nevím, já dělala mléko-sýry z pěti litrů. Takže gulášový 5l hrnec (Tescoma, nerez) s tlustým dnem. D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím o radu,v čem pasterizujete mléko?budu mít denně zhruba 15litrů mléka,hrnec na mléko,je moc malý,větší než dva litry jsem nenašla,potřebuji poradit v čem pasterizovat,aby se mléko nepřipálilo.Děkuji za odpovědi...
Mám indukční varnou desku, pasteruji normálně na 60C v 10L hrncích "365" z IKEY, s žádným připalováním jsem se nesetkal. Pasteruji pravidelně ovčí, kozí i kravské mléko. Občas převařuji syrovátku na syrovátkové sýry.
Samozřejmě zahřívám opatrněji na "4." až "7." stupeň. Nikdy ne na maximální výkon.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.25
Děkuji za dobrý tip:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.1
Elektrický zavařovací hrnec. Tepolota i čas nastavitelné, buď lze vkládat druhý hrnec co něj - při menším množství a dělat to ve vodní lázni, nebo i nalít mléko rovnou do něj. Jen je samozřejmě důležitá hygiena.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.94
Také používáme el. zavařovací hrnec a v něm vložený druhý nerezový hrnec 22l- zpracováváme 20l.. nejdříve mléko zpasterujeme ve vodní lázni a poté ho zchladíme. Hrnec má kohoutek, takže z něj během chvilky vypustíte horkou vodu, nalijete studenou a párkrát zopakujete a máte to zchlazené...Je to dobrý a funkční a i cenově přijatelný. Dřív jsem pasterovala v normálním hrnci na plotně, ale vždycky se mi to připálilo a hlavně potom to zchladit bylo peklo...
http://www.eshop.ekokoza.cz/vyroba-syru-chov-potreby/hrnce-pro-vyrobu-syru/digitalni-smaltovy-hrnec-pro-vyrobu-syru-a-jogurtu.html
http://www.eshop.ekokoza.cz/vyroba-syru-chov-potreby/hrnce-pro-vyrobu-syru/nerezovy-hrnec-21-litru.html
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Také používáme el. zavařovací hrnec a v něm vložený druhý nerezový hrnec 22l- zpracováváme 20l.. nejdříve mléko zpasterujeme ve vodní lázni a poté ho zchladíme. Hrnec má kohoutek, takže z něj během chvilky vypustíte horkou vodu, nalijete studenou a párkrát zopakujete a máte to zchlazené...Je to dobrý a funkční a i cenově přijatelný. Dřív jsem pasterovala v normálním hrnci na plotně, ale vždycky se mi to připálilo a hlavně potom to zchladit bylo peklo...
http://www.eshop.ekokoza.cz/vyroba-syru-chov-potreby/hrnce-pro-vyrobu-syru/digitalni-smaltovy-hrnec-pro-vyrobu-syru-a-jogurtu.html
http://www.eshop.ekokoza.cz/vyroba-syru-chov-potreby/hrnce-pro-vyrobu-syru/nerezovy-hrnec-21-litru.html
Souhlasím a dodávám, že důležitý je časovač. Člověk se občas zapomene při jiné práci a ztratí pojem o čase. Já si elektrický zavařovací hrnec nemůžu vynachválit. Pryč jsou doby čekání u sporáku s teploměrem.