Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.254
jak poznám, že je už vietnamská prasnice na zabití? a jak chutná maso a jdou z něj dělat také jitrnice, tlačenka apod. ??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak poznám, že je už vietnamská prasnice na zabití? a jak chutná maso a jdou z něj dělat také jitrnice, tlačenka apod. ??
tak na tohle se snad nedá ani odpovědět
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak na tohle se snad nedá ani odpovědět
No zajímá mi jak chutná maso z vietnamského prasete...a v kolika kilogramech je prasnice ideální na porážku... máte s tím někdo zkušenosti...???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No zajímá mi jak chutná maso z vietnamského prasete...a v kolika kilogramech je prasnice ideální na porážku... máte s tím někdo zkušenosti...???
Vietnamská prasata jsou mnohem sádelnatější, v chuti nějak zásadní rozdíl není. Klasickou zabijačku jsme nedělali, ale nevidím v tom problém. Jedla jsme taky kanečka a ačkoliv všem ostatním chutnal, já už bych si ho nikdy nedala. Ještě tak to nejlibovější maso z kýty nebo kotletu, ale krkovička, hlava nebo nožky mi smrděly kancem.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak poznám, že je už vietnamská prasnice na zabití? a jak chutná maso a jdou z něj dělat také jitrnice, tlačenka apod. ??
nevidím na tom nic špatného, kdo chce, ať si chová prase jako domácího miláčka, kdo chce, ať ho vykrmí a sní. Jo kdyby někdo psal, že se udělá zabijačka ze psa, budiš, to už je věc jiná.
Měli jsme dvě sviňky na výkrm, větnamské, krmili jme je podobně jako prase bílé, ale s tím rozdílem, že byla venku v ohrádce s možností pastvy.
V době porážky měla kolem 35 kg.
jitrnice se z nich nedají udělat, jelikož je toho na nich málo, oproti praseti bílému, na kterém je kolem 100 kg masa (i s kostmi).
U černých prasat vietnamských je potíž v tom, že mají černou kůži, která na talíři moc nelahodí, proto se musí odstranit, když to přeženete se spařením, drží a nejde nijak dolů. Maso je kratší, části - jeko je kotleta apod. jsou podstatně menší, ale neřekla bych, že maso nebylo chutné - domácí.
Ale pro příště, pokud budu domů zřizovat prase na výkrm, pořídím bílé. Jednak, je s tím stejná práce, sežere jen o trochu víc, lépe se zabíjí a hlavně, je na tom více masa (takže klidně i jitrnice, jelítka a tlačenka)
Problém je v tom, že lidi ječej, že tady vraždíme prasata a přitom si jdou do masny koupit pořádný kus vepřového k obědu. Ať si příště rozmyslí, koho kritizují! On ten kus masa k obědu musí být také z poraženého pašíka. Jenže ten podomácku vykrmený je prostě lepší!
Hanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nevidím na tom nic špatného, kdo chce, ať si chová prase jako domácího miláčka, kdo chce, ať ho vykrmí a sní. Jo kdyby někdo psal, že se udělá zabijačka ze psa, budiš, to už je věc jiná.
Měli jsme dvě sviňky na výkrm, větnamské, krmili jme je podobně jako prase bílé, ale s tím rozdílem, že byla venku v ohrádce s možností pastvy.
V době porážky měla kolem 35 kg.
jitrnice se z nich nedají udělat, jelikož je toho na nich málo, oproti praseti bílému, na kterém je kolem 100 kg masa (i s kostmi).
U černých prasat vietnamských je potíž v tom, že mají černou kůži, která na talíři moc nelahodí, proto se musí odstranit, když to přeženete se spařením, drží a nejde nijak dolů. Maso je kratší, části - jeko je kotleta apod. jsou podstatně menší, ale neřekla bych, že maso nebylo chutné - domácí.
Ale pro příště, pokud budu domů zřizovat prase na výkrm, pořídím bílé. Jednak, je s tím stejná práce, sežere jen o trochu víc, lépe se zabíjí a hlavně, je na tom více masa (takže klidně i jitrnice, jelítka a tlačenka)
Problém je v tom, že lidi ječej, že tady vraždíme prasata a přitom si jdou do masny koupit pořádný kus vepřového k obědu. Ať si příště rozmyslí, koho kritizují! On ten kus masa k obědu musí být také z poraženého pašíka. Jenže ten podomácku vykrmený je prostě lepší!
Hanka
Když ono se vietnamské prase nesmí krmit jako prase bílé. Mělo by dostat minimum šrotu, hlavně by se mělo pást a dostávat seno a zelené zbytky ze zahrady. Potom je to masíčko velice libové a chutné. Je pravda, že také trvá déle než doroste do porážkové velikosti. A pokud vám jde pouze o maso, pak je nejjednodušší čuníka po zabití stáhnout jako králíka a máte pokoj. Pavlína
Zabijim cca 60kg vetnamce 2naraz a mam vše jitrnicky atd.... Je to jak u normalniho prasete jen jsou menší a více tlustší, ale maso je chuťově nekde jinde jak u našeho bílého