Neregistrovaný uživatel

Prosím poradíte mi někdo nějakou techniku,jak zabít prase?Dostali jsme vietnamské prasátko, problém je v tom,že živé.Rádi bychom ho snědli,ale na tak malé prasátko se nám ani nechce volat řezníka.Prosím,poraďte někdo,kapra zabít ještě umím,ale prase jsem fakt nikdy nezabíjel.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím poradíte mi někdo nějakou techniku,jak zabít prase?Dostali jsme vietnamské prasátko, problém je v tom,že živé.Rádi bychom ho snědli,ale na tak malé prasátko se nám ani nechce volat řezníka.Prosím,poraďte někdo,kapra zabít ještě umím,ale prase jsem fakt nikdy nezabíjel.
Asi měsíc nekrmit - pak uhyne samo - to je jen žert
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím poradíte mi někdo nějakou techniku,jak zabít prase?Dostali jsme vietnamské prasátko, problém je v tom,že živé.Rádi bychom ho snědli,ale na tak malé prasátko se nám ani nechce volat řezníka.Prosím,poraďte někdo,kapra zabít ještě umím,ale prase jsem fakt nikdy nezabíjel.
Při porážce se musí zvíře omráčit a do 30 sekund vykrvit (podle zákona na ochranu zvířat proti týrání). Nejčastěji se prase při domácích pořážkách omráčí buď speciální jateční pistolí s upoutaným projektilem nebo palicí a poté se vykrví hlubokým řezem na krku, kterým se prořízne krční tepna.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Při porážce se musí zvíře omráčit a do 30 sekund vykrvit (podle zákona na ochranu zvířat proti týrání). Nejčastěji se prase při domácích pořážkách omráčí buď speciální jateční pistolí s upoutaným projektilem nebo palicí a poté se vykrví hlubokým řezem na krku, kterým se prořízne krční tepna.
Chováme větnamská prasátka a vždy voláme řezníka.Kromě toho,že zvíře(i zcela malé prasátko na rožeň )odborně usmrtí,tak ho i vykuchá a připraví.Např.u větnamce je docela dobré po porážce stáhnot kůži,má ji tuhou a ne každému chutná.Jarka