Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.9.2008 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.40

jak dostáváte z másla při propírání z máselnice vodu?Děkuji

Neregistrovaný uživatel

1.10.2008 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jak dostáváte z másla při propírání z máselnice vodu?Děkuji

Já osobně dám hrudku másla na plytký talíř a vodu vytláčím pomocí jídelního nože. Je to proces poměrně zdlouhavý a výsledek ne vždy úplně dokonalý
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

3.10.2008 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jak dostáváte z másla při propírání z máselnice vodu?Děkuji

Zkuste na klasickém el.robotu rychlým šleháním. Vlasta

Neregistrovaný uživatel

7.10.2008 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zkuste na klasickém el.robotu rychlým šleháním. Vlasta

jojo, tohle jsem zjistila když se mi nechtěla šlehat šlehačka ručně Ale byla to mňamka, s nějakými Ramami se to vážně nedalo srovnat :)

Ája

Neregistrovaný uživatel

8.10.2008 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.231

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jojo, tohle jsem zjistila když se mi nechtěla šlehat šlehačka ručně Ale byla to mňamka, s nějakými Ramami se to vážně nedalo srovnat :)

Ája

To jo já umím máslo udělat v máselnici,i ho zvládám proprat v několika vodách ale jak úplně tu vodu v konečné fázi dostat s másla pryč!!!To mě moc nejde vymačkávat.Když to hodně zchladím v plovoucím ledu je to tuhé a nejde to vymačkat.Pokud je to máslo měkké blentá se po dlani a nic jen ňahňačka.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2008 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To jo já umím máslo udělat v máselnici,i ho zvládám proprat v několika vodách ale jak úplně tu vodu v konečné fázi dostat s másla pryč!!!To mě moc nejde vymačkávat.Když to hodně zchladím v plovoucím ledu je to tuhé a nejde to vymačkat.Pokud je to máslo měkké blentá se po dlani a nic jen ňahňačka.

Já dělám máslo ve šlehači a tu vodu vytírám nožem na talíři - viz výše. Máslo musí být tak akorát - ani moc tvrdé, ani moc měkké. Táhnete nožem, jako byste chtěla namazat tlustou vrstvu a ta voda z toho vytíká po mírně nakloněném talířku pryč. Ale málokdy se mi to povede úplně dosucha, že když potom mažu chleba, že by se neukázala ani kapička
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

22.10.2008 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.101

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já dělám máslo ve šlehači a tu vodu vytírám nožem na talíři - viz výše. Máslo musí být tak akorát - ani moc tvrdé, ani moc měkké. Táhnete nožem, jako byste chtěla namazat tlustou vrstvu a ta voda z toho vytíká po mírně nakloněném talířku pryč. Ale málokdy se mi to povede úplně dosucha, že když potom mažu chleba, že by se neukázala ani kapička
Jiřina

já dělám máslo ve šlehači,když je hrouda sliju podmáslí přidám ledovu vodu,zapnu properu,zopakuju ještě jednou,sliju vodu necham okápnout šlehací mísu,znovu zapnu šlehač s máslem chvíli to tam vrtim a ve výsledku při dně zůstane voda.Máslo není úplně bez vody,ale lepší než nožem,nebo rukou.

Neregistrovaný uživatel

10.11.2010 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.237

Téma už je zřejmě off, ale já to máslo vyberu z máselnice větší vařečkou, ve které mám vyvrtané díry. Potom máslo na misce oplácávám a tím z něj vodu vytlačuji.

Neregistrovaný uživatel

10.11.2010 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

já ho propírám v několika čistých studených vodách, promačkávám ho jako modelínu a nakonec nasucho, voda z něj vyteče, ale tayk ne všechna

Neregistrovaný uživatel

18.11.2010 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Praprababička na to měla kamennou desku - nebo možná kovovou? Byla hladká. A o tu s tím máslem třískala, a plachetkou sušila. Ale tu plachetku měla namočenou a vyždímanou a v té vodě to i máchala a ždímala do ní a tu vodu pak dávala praseti? Ale tu desku měla za chalupou ve stínu a do toho kyblíku brala vodu z kamnovce. Tak jestli ten rozdíl teplot...byla jsem malá a tak je to sakra dávno, byl ještě lístkový systém, ten skončil v roce 57 a měla jen tu jednu kravku a udělala z toho pro nás takový balíček jako s dortama a máma si ho dala do kabelky nahoru. A v bandasce jsme měli med. Víc si nepamatuju. Snad jen, že jsem si myslela že se praprababička zlobí. Mračila se a mlátila s tím kouskem a to jí bylo už hodně přes 90. Tak mně napadlo dát mezi dva igelity a válet válečkem, nebo to válečkem rozklepat. odsát vlhkou vebou a tak stále dokola? Regina

Neregistrovaný uživatel

19.11.2010 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238

Tabulka 7 – Máslo mlékárenské definice

Druh výrobku Čerstvé máslo, máslo a stolní máslo

Obsah tuku (v % hmotn.) 90,0 až 80,0

Obsah tukuprosté sušiny (v % hmot.)méně než 2,0 včetně

Obsah vody (v% hmot.) méně než 16,0 včetně

lromě toho jsou definovány:
Máselný tuk nebo mléčný tuk bezvodý více než 99,3%tuku
Máselný koncentrát více než 90,0 % tuku
Máslo se sníženým obsahem tuku 62,0 až 60,0 % tuku
Máslo s nízkým obsahem tuku nebo nízkotučné 41,0 až 39,0% tuku


Ivan

p.s. doufám, že se to vloží čitelně

Přidejte reakci

Přidat smajlík