Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.40
jak dostáváte z másla při propírání z máselnice vodu?Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak dostáváte z másla při propírání z máselnice vodu?Děkuji
Já osobně dám hrudku másla na plytký talíř a vodu vytláčím pomocí jídelního nože. Je to proces poměrně zdlouhavý a výsledek ne vždy úplně dokonalý
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak dostáváte z másla při propírání z máselnice vodu?Děkuji
Zkuste na klasickém el.robotu rychlým šleháním. Vlasta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkuste na klasickém el.robotu rychlým šleháním. Vlasta
jojo, tohle jsem zjistila když se mi nechtěla šlehat šlehačka ručně Ale byla to mňamka, s nějakými Ramami se to vážně nedalo srovnat :)
Ája
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.231
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jojo, tohle jsem zjistila když se mi nechtěla šlehat šlehačka ručně Ale byla to mňamka, s nějakými Ramami se to vážně nedalo srovnat :)
Ája
To jo já umím máslo udělat v máselnici,i ho zvládám proprat v několika vodách ale jak úplně tu vodu v konečné fázi dostat s másla pryč!!!To mě moc nejde vymačkávat.Když to hodně zchladím v plovoucím ledu je to tuhé a nejde to vymačkat.Pokud je to máslo měkké blentá se po dlani a nic jen ňahňačka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jo já umím máslo udělat v máselnici,i ho zvládám proprat v několika vodách ale jak úplně tu vodu v konečné fázi dostat s másla pryč!!!To mě moc nejde vymačkávat.Když to hodně zchladím v plovoucím ledu je to tuhé a nejde to vymačkat.Pokud je to máslo měkké blentá se po dlani a nic jen ňahňačka.
Já dělám máslo ve šlehači a tu vodu vytírám nožem na talíři - viz výše. Máslo musí být tak akorát - ani moc tvrdé, ani moc měkké. Táhnete nožem, jako byste chtěla namazat tlustou vrstvu a ta voda z toho vytíká po mírně nakloněném talířku pryč. Ale málokdy se mi to povede úplně dosucha, že když potom mažu chleba, že by se neukázala ani kapička
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dělám máslo ve šlehači a tu vodu vytírám nožem na talíři - viz výše. Máslo musí být tak akorát - ani moc tvrdé, ani moc měkké. Táhnete nožem, jako byste chtěla namazat tlustou vrstvu a ta voda z toho vytíká po mírně nakloněném talířku pryč. Ale málokdy se mi to povede úplně dosucha, že když potom mažu chleba, že by se neukázala ani kapička
Jiřina
já dělám máslo ve šlehači,když je hrouda sliju podmáslí přidám ledovu vodu,zapnu properu,zopakuju ještě jednou,sliju vodu necham okápnout šlehací mísu,znovu zapnu šlehač s máslem chvíli to tam vrtim a ve výsledku při dně zůstane voda.Máslo není úplně bez vody,ale lepší než nožem,nebo rukou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.237
Téma už je zřejmě off, ale já to máslo vyberu z máselnice větší vařečkou, ve které mám vyvrtané díry. Potom máslo na misce oplácávám a tím z něj vodu vytlačuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197
já ho propírám v několika čistých studených vodách, promačkávám ho jako modelínu a nakonec nasucho, voda z něj vyteče, ale tayk ne všechna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203
Praprababička na to měla kamennou desku - nebo možná kovovou? Byla hladká. A o tu s tím máslem třískala, a plachetkou sušila. Ale tu plachetku měla namočenou a vyždímanou a v té vodě to i máchala a ždímala do ní a tu vodu pak dávala praseti? Ale tu desku měla za chalupou ve stínu a do toho kyblíku brala vodu z kamnovce. Tak jestli ten rozdíl teplot...byla jsem malá a tak je to sakra dávno, byl ještě lístkový systém, ten skončil v roce 57 a měla jen tu jednu kravku a udělala z toho pro nás takový balíček jako s dortama a máma si ho dala do kabelky nahoru. A v bandasce jsme měli med. Víc si nepamatuju. Snad jen, že jsem si myslela že se praprababička zlobí. Mračila se a mlátila s tím kouskem a to jí bylo už hodně přes 90. Tak mně napadlo dát mezi dva igelity a válet válečkem, nebo to válečkem rozklepat. odsát vlhkou vebou a tak stále dokola? Regina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.238
Tabulka 7 – Máslo mlékárenské definice
Druh výrobku Čerstvé máslo, máslo a stolní máslo
Obsah tuku (v % hmotn.) 90,0 až 80,0
Obsah tukuprosté sušiny (v % hmot.)méně než 2,0 včetně
Obsah vody (v% hmot.) méně než 16,0 včetně
lromě toho jsou definovány:
Máselný tuk nebo mléčný tuk bezvodý více než 99,3%tuku
Máselný koncentrát více než 90,0 % tuku
Máslo se sníženým obsahem tuku 62,0 až 60,0 % tuku
Máslo s nízkým obsahem tuku nebo nízkotučné 41,0 až 39,0% tuku
Ivan
p.s. doufám, že se to vloží čitelně